Ο Δημητρης Χαριτου για το κλεισιμο του εργαστηριου – πλεκτηριου της Palco

Καλεί το Υπουργείο Εργασίας να ενεργοποιήσει άμεσα τους ελεγκτικούς μηχανισμούς ώστε να αποπληρωθούν οι εργαζόμενοι

Επικοινωνία με του εργαζομένους της εταιρείας Palco καθώς και με εκπρόσωπο του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής είχε σήμερα, Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ.Δημήτρης Χαρίτου.

Σε δήλωσή του μετά το πέρας των συναντήσεων ο κ.Χαρίτου τόνισε πως «η αιφνιδιαστική απόφαση της διοίκησης της εταιρείας να προχωρήσει στο κλείσιμο της μονάδας μεταφέροντας τις πλεκτικές μηχανές σε άλλη περιοχή,  ιδιαίτερα με τον τρόπο που έγινε, δείχνει το μέγεθος της ασυδοσίας της εταιρείας που αισθάνεται ότι μπορεί να κινείται στις μέρες μας ανεξέλεγκτη, πετώντας στον δρόμο τουλάχιστον 15 εργαζόμενους με ενέργειες που γεννούν σοβαρά ερωτήματα ως προς τη νομιμότητά τους».

‘Όπως κατήγγειλε ο ίδιος «όταν χωρίς να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι για την απόφαση της εταιρείας η πρωινή βάρδια του Σαββάτου είδε να  ξηλώνονται δεκάδες πλεκτικές μηχανές του εργοστασίου για να μεταφερθούν αλλού. Όταν η εταιρεία οφείλει στους εν λόγω εργαζόμενους πάνω από 70.000€ δεδουλευμένα αφού δεν υπήρχε κανονική καταβολή μισθών, αλλά χορήγηση  μικροποσών έναντι των μισθών τους».

Ο. κ.Χαρίτου ζητά την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας ώστε να ενεργοποιηθούν όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί προκειμένου να αποπληρωθούν οι εργαζόμενοι και να ελεγχθεί η νομιμότητα των πράξεων της εταιρείας, τονίζοντας πως Από την πλευρά μου εξέφρασα την υποστήριξή  στους εργαζόμενους για την σκληρότητα που επέδειξε η εργοδοσία και θα αναλάβω πρωτοβουλία κοινοβουλευτικού ελέγχου  τις επόμενες μέρες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.