Ο Δημητρης Χαριτου για τα οσα διημειφθησαν στο συνεδριο του ΣΥΡΙΖΑ
«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει όχι μόνο παρόν αλλά και μέλλον»
Σε κύκλο νέας διάσπασης μπήκε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τα όσα διημείφθησαν κατά τη διενέργεια του έκτακτου συνεδρίου του κόμματος την Παρασκευή και το Σάββατο, 8 και 9 Νοεμβρίου αντίστοιχα. Ο άλλοτε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έξω από το χώρο του συνεδρίου κατήγγειλε τον αποκλεισμό συνέδρων, ενώ μια μέρα αργότερα ανακοίνωσε τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα.
Ήδη την ανεξαρτητοποίησή τους ανακοίνωσαν οι βουλευτές Αλέξανδρος Αυλωνίτης, Ραλλία Χρηστίδου, Κυριακή Μάλαμα, Πέτρος Παππάς, με την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία να αριθμεί πλέον 31 βουλευτές όσους, όσους έχει και το ΠΑΣΟΚ. Τις προθέσεις τους αναμένεται να ξεδιπλώσουν τις επόμενες ώρες και ημέρες και άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, όπως η Θεοδώρα Τζάκρη, στενή συνεργάτιδα του Στέφανου Κασσελάκη, η οποία σε πρώτη φάση ανακοίνωσε ότι παραιτείται από τον κοινοβουλευτικό της ρόλο, αλλά παραμένει στην ΚΟ.
Από την άλλη πλευρά, όπως αναφέρεται στην πολιτική απόφαση του Συνεδρίου ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι να «προχωρήσει μπροστά, συγκροτημένα, με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη και αποφασιστικότητα», με την Κουμουνδούρου να εξαπολύει πυρά κατά του Στέφανου Κασσελάκη ο οποίος όπως αναφέρεται «δίνει λυσσαλέα μάχη για να απωλέσει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης». Κάτι που κατήγγειλαν οι τέσσερις υποψήφιοι πρόεδροι (Απόστολος Γκλέτσος, Παύλος Πολάκης, Σωκράτης Φάμελλος, Νικόλας Φαραντούρης) από το βήμα του συνεδρίου, μιλώντας για προσπάθεια μετάλλαξης, ρευστοποίησης και ανατροπής του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να απωλέσει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς όφελος ενός ευρύτερου σχεδίου της διαπλοκής.
Δημήτρης Χαρίτου: «Όσα διεμήφθησαν έξω από το χώρο του συνεδρίου ήταν ένα επικοινωνιακό σόου από τον Στέφανο Κασσελάκη»
Στις εργασίες του συνεδρίου συμμετείχε και το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και πρώην βουλευτής του κόμματος κ. Δημήτρης Χαρίτου, ο οποίος μεταφέροντας το κλίμα του επικράτησε, αναγνώρισε πως «όλα όσα έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στον χώρο έχουν προκαλέσει θυμό και απογοήτευση, για την εικόνα που παρουσίαζε το κόμμα».
Ο ίδιος έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο αποδυνάμωσης του κόμματος από ισχυρά συμφέροντα πέραν της πολιτικής με όχημα τον Στέφανο Κασσελάκη, τονίζοντας πως «όταν απέτυχε να διαμορφώσει μια πλειοψηφία στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ και στο συνέδριο τότε ενεργοποίησε όλο αυτό το σχέδιο να πλήξει και να αποδυναμώσει τον ΣΥΡΙΖΑ μέσω της ανακήρυξης ίδρυσης νέου κόμματος. Όσα δε διημείφθησαν έξω από το χώρο του συνεδρίου ήταν ένα επικοινωνιακό σόου που σε αυτά τα καταφέρνει καλά. Ο κάθε καλόπιστος μπορούσε να καταλάβει τις προθέσεις του Στέφανου Κασσελάκη πολύ πριν τα γεγονότα του συνεδρίου, με τη λειτουργία γραφείων, με πλατφόρμα εγγραφής μελών του δικού του ΣΥΡΙΖΑ όπως έλεγε, όπως και το κείμενο θέσεων».
Νόθευση της λαϊκής βούλησης και αποστασία
Παράλληλα ο κ. Χαρίτου υπογράμμισε πως τίποτα δεν γίνεται τυχαία στην πολιτική επικαλούμενος τις αναταράξεις σε όλο το πολιτικό σύστημα για να σημειώσει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρέθηκε ίσως ο πιο αδύνατος κρίκος και ο Κασσελάκης αξιοποιήθηκε προς αυτή την κατεύθυνση αποδυνάμωσης του ΣΥΡΙΖΑ». Εξαπέλυσε δε σφοδρή επίθεση στο πρόσωπό του καυτηριάζοντας το κάλεσμα του προς βουλευτές να αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Πρόκειται στην πραγματικότητα για νόθευση της λαϊκής βούλησης που έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι μια δημοκρατική εκτροπή και είναι κατ’ ουσίαν αποστασία» τόνισε χαρακτηριστικά.
«Όσοι αισθάνονται πραγματικά αριστεροί και δημοκράτες νομίζω πως θα μείνουν στο σπίτι τους»
Εμφανίστηκε ωστόσο αισιόδοξος για το μέλλον του κόμματος σημειώνοντας πως η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ κρίνεται και θα κριθεί μέσα στην κοινωνία και όχι μόνο μέσα στη βουλή. «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που έρχεται από μακριά, είναι ένα κόμμα με βαθιές ρίζες μέσα στην κοινωνία, έχει συμβάλει σημαντικά σε αυτή τη χώρα ως κυβέρνηση σε μια δύσκολη στιγμή, βγάζοντας τη χώρα από τα μνημόνια και με την κοινωνία όρθια. Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν έχει όχι μόνο παρόν αλλά και μέλλον» ανέφερε για να εξηγήσει πως «δική μας στόχευση είναι να επανασυστηθούμε εκ νέου με την κοινωνία και να παράξουμε πολιτικά γεγονότα με βάση τις ανάγκες και αυτά που με δραματικό τρόπο βιώνει η κοινωνία. Να αφήσουμε πίσω την παραπολιτική και είμαι βέβαιος πως μέσα από μια τέτοια πορεία είναι δυνατόν να επανακτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ την αξιοπιστία που έχασε τον τελευταίο χρόν層.
«Με έναν τρόπο συλλογικό θα προχωρήσουμε στην ανασύνταξη των δυνάμεων κεντρικά και τοπικά. Όσοι αισθάνονται πραγματικά αριστεροί και δημοκράτες νομίζω πως θα μείνουν στο σπίτι τους και θα παλέψουν για να φτιαχτεί το σπίτι τους έτσι ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι μια αξιόπιστη, σύγχρονη, προοδευτική δύναμη που θα συμβάλει στον τόπο και θα δώσει προοπτική και ελπίδα» τόνισε κλείνοντας ο κ. Χαρίτου.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.