Ο Δημητρης Χαριτου για τα λεγομενα Μπακογιαννη σε κατοικους του ορεινου ογκου

«Πίσω από το προσωπείο της αγάπης της για την μειονότητα, αποκαλύφθηκε το σκληρό πρόσωπο μιας εξουσίας από τα παλιά»

Τα όσα δήλωσε κατά τις συνομιλίες της με ανθρώπους της μειονότητας στην επίσκεψή της σε χωριά του ορεινού όγκου, η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, σχολίασε με γραπτή του δήλωση ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Δημήτρης Χαρίτου.

Συγκεκριμένα η κ. Μπακογιάννη κατά τη διάρκεια των επαφών της με τους κατοίκους του ορεινού όγκου είπε μεταξύ άλλων: «Ομολογώ ότι απογοητεύτηκα πάρα πολύ. Με φέρατε σε δύσκολη θέση με όλους αυτούς που έδινα μάχη με όλους αυτούς στην Αθήνα για διάφορα θέματα της μειονότητας. Αντ’ αυτού ψηφίσατε τον ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω λοιπόν βοήθεια και στήριξη, διότι αν εσείς δεν με στηρίξετε εγώ δεν μπορώ να σας στηρίξω αύριο. Στην Αθήνα δεν είναι όλοι σαν εμένα που αγαπάω τη μειονότητα. Τώρα η κυβέρνηση θα είναι κυβέρνηση της ΝΔ. Τους βουλευτές τους βγάλατε, τώρα πρέπει να βγάλετε κόμμα και αυτό είμαστε εμείς. Έφερα στα Χανιά 41% που ποτέ εκεί ιστορικά δεν έχουν ψηφίσει τη ΝΔ, ούτε όταν ήταν ο πατέρας μου πρωθυπουργός, και δεν ψηφίζετε εσείς. Οπότε τώρα τι να κάνω; Γι’ αυτό ήρθα εδώ για να περάσει το μήνυμα τώρα.  Χρειαζόμαστε στήριξη. Αν δεν μας στηρίξετε, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα».

Δημήτρης Χαρίτου: «Είναι η αλαζονεία της εξουσίας Μητσοτάκη που οφείλουμε να αγωνιστούμε για να αποτρέψουμε»

Στη γραπτή του δήλωση ο κ. Χαρίτου άσκησε σκληρή κριτική στα λεγόμενα της κ. Μπακογιάννη σημειώνοντας: «Ήρθε λίγες μόνο ώρες στην ορεινή Ροδόπη με την ιδιότητα της προεδρου της διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη και δεν χρειάστηκε να πει πολλά. Κατάλαβαν όλοι! Χαρακτήρισε περίπου ως αχάριστους τους κατοίκους  γιατί, όπως είπε, ενώ η ίδια έδινε δήθεν μάχες για τα θέματα της μειονότητας, αυτοί δεν ψήφισαν τη ΝΔ αλλά τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Χαρίτου, «πίσω από το προσωπείο της αγάπης της για την μειονότητα, αποκαλύφθηκε το σκληρό πρόσωπο μιας εξουσίας από τα παλιά. Πώς  αλλιώς να εξηγηθεί ο απίστευτος εκβιασμός, που ξεστόμισε, λέγοντας “αν δεν μας στηρίξετε ,τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα;”».

«Πόσο πιο δύσκολα μπορούν άραγε να γίνουν τα πράγματα σε μια περιοχή που ερημώνει από την τεράστια μετανάστευση των νέων, που οι μικροί παραγωγοί και οι κτηνοτρόφοι, εγκαταλελειμμένοι ,  παρατούν τη γη και τα ζώα τους, αφού δεν μπορούν να έχουν στοιχειώδες εισόδημα;» διερωτήθηκε ο ίδιος για να τονίσει κλείνοντας πως «το μήνυμα που εστειλε η κ Μπακογιάννη ,δεν απευθύνεται μόνο στους οικονομικά αδύναμους κατοίκους του ορεινού όγκου. Οφείλουν να το λάβουν όλοι στα σοβαρά.  Είναι η αλαζονεία της εξουσίας Μητσοτάκη που οφείλουμε να αγωνιστούμε για να αποτρέψουμε».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.