Ο Δ. Χαριτου στα Θρακικα Εκκοκκιστηρια και την Βεργινα Ζυθοποιια Μακεδονιας-Θρακης

«Η περιοχή μας έχει ανάγκη από καινοτόμες μεταποιητικές επιχειρήσεις που προσδίδουν προστιθέμενη αξία στα τοπικά αγροτικά προϊόντα»

Ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου επισκέφθηκε την Πέμπτη το πρωί τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια και την Βεργίνα Ζυθοποιία Μακεδονίας-Θράκης, από τις πλέον σύγχρονες μεταποιητικές μονάδες στο νομό Ροδόπης που συνδέονται άμεσα με τον πρωτογενή τομέα της παραγωγής και εφαρμόζουν καινοτόμες πρακτικές στον χώρο της συμβολαιακής γεωργίας. Τα μεν Θρακικά Εκκοκκιστήρια συμβάλλουν στην ποιοτική αναβάθμιση ενός σημαντικού  αγροτικού προϊόντος, όπως  το βαμβάκι, προσδίδοντας στο προϊόν προστιθέμενη αξία.  Ενώ η Βεργίνα προσδίδει προστιθέμενη αξία στο κριθάρι, αφού χιλιάδες στρέμματα, μέσω συμβολαιακής γεωργίας, αξιοποιούνται για την παραγωγή, ως πρώτη ύλη, της γνωστής βύνης για την παραγωγή της μπύρας.

Ο υποψήφιος βουλευτής κ. Χαρίτου έγινε δεκτός με θερμά λόγια από τους επιχειρηματίες Σταμάτη Κουρούδη στα Θρακικά Εκκοκκιστήρια και Δημήτρη Πολιτόπουλο στη Βεργίνα, με τους οποίους άλλωστε βρίσκονταν σε επικοινωνία όλα αυτά τα χρόνια ως βουλευτής. Ενημερώθηκε αναλυτικά για τους αμέσους  σχεδιασμούς  και τους επενδυτικούς στόχους που θέτουν για την ανάπτυξη των συνεργειών των επιχειρήσεων  τους στον χώρο του πρωτογενούς τομέα στη Ροδόπη. Ενώ είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στους χώρους εργασίας των δύο επιχειρήσεων και να συνομιλήσει με το προσωπικό.

Ο υποψήφιος βουλευτής Δημήτρης Χαρίτου ευχαρίστησε τους δύο επιχειρηματίες για την υποδοχή που του επεφύλαξαν, για την ουσιαστική ενημέρωση, καθώς και για τις ευχές τους  για καλή δύναμη και επιτυχία στον αγώνα του. Σημείωσε στους συνομιλητές του πως η περιοχή μας έχει ανάγκη από τέτοιες καινοτόμες βιώσιμες μεταποιητικές επιχειρήσεις, που προσδίδουν υψηλή προστιθέμενη αξία στα τοπικά αγροτικά προϊόντα, ενισχύσουν το εισόδημα των παραγωγών και συμβάλλουν στην αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα.  Ενώ με τους επιχειρηματικούς στόχους και τις επενδύσεις στην περιοχή δημιουργούν νέες σταθερές θέσεις εργασίας και ενισχύουν την τοπική ανάπτυξη και οικονομία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.