Ο Χαραλαμπος Καρυδης «για την αποκατασταση της αληθειας»

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών για την απόφαση περιορισμού χρήσης νερού σε Ίμερο – Μαρώνεια- Πλατανίτη

Την δική του απάντηση στα όσα διημείφθησαν και στον δημόσιο λόγο μετά και την ανακοίνωσης της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ως προς τον περιορισμό χρήσης νερού ανθρώπινης κατανάλωσης στους οικισμούς που υδροδοτούνται από τα δίκτυα ύδρευσης Ιμέρου και Μαρώνειας-Πλατανίτη, δίνει με ανάρτησή του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών κ. Χαράλαμπος Καρύδης.

Μετά και την άρση της απαγόρευσης, χθες, Κυριακή, 25 Ιουλίου, ο κ.Καρύδης αναφέρεται σε αναρτήσεις που όπως τονίζει «προκάλεσαν φόβο και πανικό άνευ λόγου», απαριθμώντας τα μέτρα που ελήφθησαν από τον Δήμο τόσο για την άρση της απαγόρευσης όσο και για την «εξυπηρέτηση» των παραθεριστών και των επαγγελματιών των τριών οικισμών, διανέμοντας νερό.

Αναλυτικά το κείμενο της ανάρτησης του κ. Καρύδη έχει ως εξής:

Για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Όλα αυτά που ακούστηκαν αυτές τις μέρες ήταν αρκετά για να προκαλέσουν πανικό άνευ λόγου στους δημότες παραθεριστές και επισκέπτες της Μαρώνειας του Ιμέρου αλλά και της παραλιακής ζώνης!

Καλό και συνετό θα ήταν όταν αναδημοσιεύονται αναρτήσεις των ειδικών να είναι ολόκληρες και όχι τμηματικές μόνο και μόνο για να προκαλούν φόβο και πανικό άνευ λόγου. Κάποιοι θέλησαν να βγάλουν δικά τους συμπεράσματα προκαλώντας μεγάλη ζημιά και δυσφημίζοντας το διαμάντι της ευρύτερης παραλιακής ζώνης.

Όλοι αυτοί οι δήθεν ευκαιριακοί καλοθελητές ξαφνικά παραμέρισαν τους ειδικούς της δημόσιας υγείας και τον Περιφερειάρχη που στην ανακοίνωση του αναφερόταν ξεκάθαρα ότι όλο αυτό έγινε για ΠΡΟΟΛΗΠΤΙΚΟΥΣ λόγους. Με συνεχείς ελέγχους αλλά και με τις απαραίτητες μετρήσεις βγήκαν τελικά τα αποτελέσματα τα οποία έδειξαν ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας! Ο Δήμος λοιπόν υπακούοντας τους ειδικούς ακολούθησε τους κανόνες που επιφέρει μια τέτοια κατάσταση με ενημέρωση του κόσμου καθώς και με διανομή νερού 6000 συσκευασιών στους επαγγελματίες της περιοχής και τους δημότες των οικισμών. Αν και πάλι κάποιοι “καλοπροαίρετοι” διέδωσαν το αντίθετο.

Δηλώνω υπεύθυνα ότι διαμένω μόνιμα στην ευρύτερη περιοχή της Μαρώνειας στην παραλιακή περιοχή του Πλατανίτη και δεν σταμάτησα στιγμή να πίνω νερό και να χρησιμοποιώ το νερό για οποιονδήποτε λόγο.

Οι αρχές που έχω από την οικογένεια μου και η υπευθυνότητα που με διακατέχει σαν άτομο δεν θα μου επέτρεπε να βάλω σε κίνδυνο ούτε την οικογένεια μου ούτε τους ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ μου αλλά ούτε και τους επισκέπτες αυτού του τόπου.

Αντιδήμαρχος Μαρωνείας Σαπών

Χαράλαμπος Καρύδης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.