Ο Αρειος Παγος καλει 11 βουλευτες των Σπαρτιατων ως υποπτους για εξαπατηση εκλογεων

Ζητά την άρση της ασυλίας των βουλευτών για να παράσχουν εξηγήσεις

Με την ιδιότητα του υπόπτου καλούνται να καταθέσουν ενώπιον της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου 11 βουλευτές του κόμματος των Σπαρτιατών, για το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός Γεωργία Αδειλίνη, η οποία διενεργούσε προκαταρκτική έρευνα με αφορμή τις δημόσιες καταγγελίες του προέδρου του κόμματος Βασίλη Στίγκα περί greek mafia και πρακτικές Δον Κορλεόνε, με έγγραφό της προς τον πρόεδρο της Βουλής ζητεί την άρση ασυλίας των βουλευτών για να παράσχουν εξηγήσεις.

Όπως αναφέρεται στο εισαγγελικό έγγραφο, οι βουλευτές ναι μεν ανήκαν στο κόμμα Σπαρτιάτες με επικεφαλής τον Βασίλειο Στίγκα, αλλά στην πραγματικότητα είχαν τη στήριξη και την απόλυτη καθοδήγηση του Ηλία Κασιδιάρη, έγκλειστου καταδικασμένου πρώην ηγετικού στελέχους της Χρυσής Αυγής.

«….Οι ανωτέρω προσέφεραν στην πραγματικότητα το κόμμα των Σπαρτιατών ως μανδύα νέου πολιτικού κόμματος στον Ηλία Κασιδιάρη, διευκολύνοντάς τον να καταστρατηγήσει τους περιορισμούς εκλογιμότητας που τάσσονται από την εκλογική νομοθεσία», αναφέρει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, επισημαίνοντας:

«Οι ανωτέρω θα πρέπει να παράσχουν εξηγήσεις σχετικά με το ότι στις βουλευτικές εκλογές της 25-6-2023 φέρεται ότι εξαπάτησαν από κοινού τους εκλογείς, με τον πιο κάτω τρόπο για να αλλάξουν το εκλογικό τους φρόνημα, δηλαδή να ψηφίσουν, αντί άλλης επιλογής, υπέρ αυτών και του κόμματός τους.

Συγκεκριμένα παρέστησαν από κοινού ψευδώς στους εκλογείς, προκειμένου οι τελευταίοι να ψηφίσουν τους ίδιους και το κόμμα τους ότι είναι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος Σπαρτιάτες με αρχηγό τον Βασίλειο Στίγκα και ακολουθούν τις αρχές του συγκεκριμένου κόμματος, του οποίου η οργάνωση και η δράση πληροί τις προϋποθέσεις της εκλογικής νομοθεσίας και εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Η αλήθεια όμως ήταν ότι αυτοί είχαν επιλεγεί από τον Ηλία Κασιδιάρη και όχι από τον Βασίλειο Στίγκα, ότι χάρη στη στήριξη του πρώτου είχαν εκλεγεί βουλευτές και ότι αναγνώριζαν ως πραγματικό τους αρχηγό τον ανωτέρω, ο οποίος τους καθοδηγούσε από τις φυλακές».

Υπενθυμίζεται ότι δύο φορές είχε κληθεί σε κατάθεση από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο Βασίλης Στίγκας μετά τις δημόσιες καταγγελίες του. Ωστόσο δεν είναι γνωστό τι κατέθεσε ενώπιον της κ. Αδειλινη.

Οι 11 βουλευτές που καλούνται σε εξηγήσεις είναι οι: Αθανάσιος Χαλκιάς, Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς, Γεώργιος Μανούσος, Αλέξανδρος Ζερβέας, Ιωάννης Δημητροκάλλης, Διονύσιος Βαλτογιάννης, Γεώργιος Ασπιώτης, Μιχαήλ Γαυγιωτάκης, Ιωάννης Κόντης, Πέτρος Δημητριάδης και Κωνσταντίνος Φλώρος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.