Ο αναπληρωτης Γραμματεας Τομεα συνδικαλιστικου ΠΑΣΟΚ Γ. Δημητριαδης για το εργατικο ατυχημα στον Λοφαριο

«Η κυβέρνηση πρέπει να λάβει τα κατάλληλα μέτρα προστασίας των εργαζομένων»

Τη βαθιά του λύπη για το εργατικό δυστύχημα που συνέβη την Τρίτη στην περιοχή Λοφαρίου, εκφράζει ο αναπληρωτής Γραμματέας Τομέα Συνδικαλισμού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Γιώργος Δημητριάδης, επισημαίνοντας πως το εν λόγω δυστύχημα ήρθε να προστεθεί στην μακροσκελή λίστα των εργατικών ατυχημάτων στην χώρα μας.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Δημητριάδης, «οι εργαζόμενοι κατά την εκτέλεση της εργασίας τους πολλές φορές διακινδυνεύουν την ίδια τους τη ζωή και δυστυχώς στην προσπάθεια τους να βιοποριστούν, κάποιες φορές τη χάνουν».

Παράλληλα τονίζει πως «στην Ελλάδα της ανεργίας, των χαμηλών μισθών, της εργασιακής επισφάλειας και της ανασφάλειας έχουν αυξηθεί ραγδαία οι θάνατοι από εργατικά ατυχήματα, ενώ η έλλειψη προστατευτικών μέτρων και ελέγχων, η ανεπαρκής εκπαίδευση, η εντατικοποίηση της δουλειάς κάτω από συνθήκες πίεσης προκειμένου να αυξήσουν οι εργοδότες τα κέρδη και την παραγωγή τους θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια και άλλους εργαζόμενους στο θάνατο». 

Ο κ. Δημητριάδης ξεκαθαρίζει πως «η κυβέρνηση της ΝΔ πρέπει να λάβει τα κατάλληλα μέτρα προστασίας των εργαζομένων ώστε να εξαλείψει άμεσα τους παράγοντες και τις συνθήκες των εργατικών ατυχημάτων, γιατί η προστασία της εργασίας αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα» για να κλείσει εκφράζοντας τα θερμά του συλλυπητήρια τους οικείους του εργαζόμενου που έχασε τη ζωή του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.