Ο Α. Ιωαννου απαντα στον Ντ. Χαριτοπουλο για την αποχη της αντιπολιτευσης απο το Δημοτικο Συμβουλιο Μαρωνειας Σαπων

«Πραξικοπηματικοί οι τακτικισμοί του Δημάρχου∙ αναμένουμε στην επόμενη συνεδρίαση να πρυτανεύσει η λογική»

Στην «αντεπίθεση» περνά η ελάσσονα αντιπολίτευση του Δήμου Μαρωνείας Σαπών μετά τα όσα της καταλόγισε ο Δήμαρχος κ. Ντίνος Χαριτόπουλος, για την απόφαση να απέχουν από τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, που είχε σαν αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθούν λόγω έλλειψης απαρτίας.

Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Απόστολος Ιωάννου, επικεφαλής της Ανεξάρτητης Κοινωνίας Πολιτών εξηγεί τους λόγους που οδήγησαν την αντιπολίτευση στην εν λόγω απόφαση, παραθέτοντας επίσης  το περιεχόμενο της εναλλακτικής πρότασης που κατέθεσε και δεν περιελήφθη στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου προς συζήτηση.

Επισημαίνει συγκεκριμένα ο κ. Ιωάννου:

«Κατά πάγια τακτική του Δημάρχου, οι προσκλήσεις για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου εκδίδονται Παρασκευή, μετά τις 13:00 το μεσημέρι για την επόμενη Τρίτη. Έτσι μεσολαβεί η αργία του Σαββατοκύριακου και δεν προλαβαίνουμε να ενημερωθούμε από τις υπηρεσίες του Δήμου. Για το λόγο αυτό δεν συμμετείχαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 25 Απριλίου. Συνεχίζοντας την τακτική του ο Δήμαρχος, για την ακρίβεια η Πρόεδρος του ΔΣ, εκδίδει πρόσκληση την Παρασκευή 28/4 στις 13:14 το μεσημέρι για την Τρίτη 2 Μαΐου στις 19:00 το απόγευμα, μεσολαβούντων τριών αργιών. Την Τρίτη το πρωί, καταθέσαμε εναλλακτική πρόταση επί της 4ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού, η οποία κρίθηκε σύννομη από την μόνη αρμόδια να την κρίνει: την οικονομική υπηρεσία. Κατά την προσέλευσή μας στη συνεδρίαση, μας παρουσίασαν ένα υπηρεσιακό σημείωμα της τεχνικής υπηρεσίας, χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου, βάσει του οποίου η πρότασή μας δεν μπορεί να εισαχθεί προς ψηφοφορία. Λόγω της αναρμοδιότητας της τεχνικής υπηρεσίας να γνωμοδοτήσει και των πραξικοπηματικών τακτικισμών του Δημάρχου, σύσσωμη η αντιπολίτευση, αποχώρησε από τη συνεδρίαση.

Επί της ουσίας, στην εναλλακτική μας πρόταση αφαιρέσαμε από την πρόταση αναμόρφωσης:

  1. 35.000 ευρώ για προμήθεια εξοπλισμού αντλιοστασίων (ήδη υπάρχουν εγγεγραμμένα στον προϋπολογισμό 100.000 ευρώ).
  2. 10.000 ευρώ για αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις (ήδη υπάρχουν αναξιοποίητα 200.000 ευρώ.
  3. 1000 ευρώ για διοργανώσεις συνεδρίων.

Τα επαναφέραμε σε μελέτες τις οποίες θεωρούμε νευραλγικές για το μέλλον του Δήμου, όπως είναι:

  1. η κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης από Δεξαμενή Σαπών προς 388 ΠΑΠ.
  2. Ανόρυξη αρδευτικών γεωτρήσεων προμήθεια Η/Μ εξοπλισμού και κατασκευή αγωγών μεταφοράς νερού ΔΕ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ.
  3. δημοπράτηση αντιπλημμυρικών έργων ΔΕ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ.
  4. αναπλάσεις και συντηρήσεις παραλιακών οικισμών ΔΕ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ.
  5. το επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου.

Το επιχείρημα του Δημάρχου είναι ότι δεν χρειάζονται να πληρώνονται εξωτερικοί σύμβουλοι εφόσον στον Δήμο προσελήφθησαν δύο μηχανικοί. Ο Δήμαρχος όμως αποκρύβει ότι οι μηχανικοί από το Δεκέμβρη που ανέλαβαν, δεν έχουν εκπονήσει καμία απολύτως μελέτη. Η πρόταση μας: Όταν το κάνουν, τότε να καταργήσουν τους σχετικούς κωδικούς.

Αναμένουμε στην επόμενη συνεδρίαση να πρυτανεύσει η λογική, να τηρηθούν τα νόμιμα και να συνεδριάσει σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο.

Πέρυσι το καλοκαίρι ο Δήμαρχος και τα φερέφωνά του διέδιδαν ότι για τα προβλήματα στην υδροδότηση της Μαρώνειας φταίνε οι πολλοί Μαρωνίτες και ο μεγάλος όγκος των τουριστών που συνέρρευσαν στην περιοχή. Φέτος το καλοκαίρι θα λένε ότι φταίει ο Ιωάννου και η αντιπολίτευση. Μετά από σχεδόν 4 χρόνια διακυβέρνησης, χρειάζεται επιτέλους ο Δήμαρχος να κοιτάξει τον καθρέφτη και να ρωτήσει τον εαυτό του:  “Τις πταίει; Μήπως φταίω εγώ, έστω και λίγο;”».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.