Ντορα Μπακογιαννη: «Στηριζοντας την οικονομια, τις επιχειρησεις και τους εργαζομενους της περιοχης, θωρακιζουμε τη Θρακη»

«Βήμα-βήμα» υλοποιούνται οι προτάσεις, σύμφωνα με την Πρόεδρο της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης

Στον Αναπτυξιακό Σχεδιασμό για την Αν. Μακεδονία και Θράκη, που παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2022 στην Κομοτηνή, αναφέρθηκε στην σημερινή ανάρτησή της η Πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης, κ. Ντόρα Μπακογιάννη.

«Το πόρισμα αυτό είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς που έγινε επί δύο χρόνια στη Διακομματική Επιτροπή για την Ανάπτυξη της Θράκης», επισημαίνει η κ. Μπακογιάννη, εστιάζοντας στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, ο οποίος την Παρασκευή από την Κομοτηνή ανακοίνωσε την επιδότηση των τακτικών σιδηροδρομικών μεταφορών από την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας-Θράκης προς την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

«Σκοπός είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και των προϊόντων της περιοχής» τονίζει η Πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης και συμπληρώνει πως «Η υλοποίηση ενός χερσαίου μεταφορικού ισοδύναμου, αποτελούσε βασική πρόταση του πορίσματος της Επιτροπής.»

Με τη λύση του ζητήματος του εργοδοτικού κόστους ύψους 12%, υποστηρίζει ότι «έκλεισε ένας φαύλος κύκλος κρατικής ασυνέπειας του παρελθόντος», ενώ «οι προτάσεις της Επιτροπής υλοποιούνται βήμα – βήμα, και εφαρμόζεται ένα συγκεκριμένο και μακροπρόθεσμο σχέδιο, το οποίο θα αλλάξει προς το καλύτερο το παραγωγικό μοντέλο της περιοχής.»

«Εκτός από την αμιγώς αμυντική ενίσχυση των ακριτικών μας περιοχών, απόλυτη εγγύηση ασφάλειας δεν είναι άλλη από την οικονομική τους ευημερία», σημειώνει η κ. Μπακογιάννη, για να καταλήξει πως «Στηρίζοντας την οικονομία, τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους της περιοχής, θωρακίζουμε τη Θράκη».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.