Ντορα Μπακογιαννη απο Κομοτηνη: Η ΝΔ εχει αποδειξει στην πραξη το ενδιαφερον της για την μειονοτητα

Τη Ροδόπη επισκέφτηκε ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 25 Ιουνίου

Στην Ροδόπη βρέθηκε την Παρασκευή 9 Ιουνίου η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία το πρωί πραγματοποίησε περιοδεία σε οικισμούς του ορεινού όγκου, και συγκεκριμένα στη Βυρσίνη, την Μυρτίσκη και την Οργάνη.

Εκεί είχε συναντήσεις με κατοίκους των οικισμών, με τους οποίους συζήτησε ζητήματα τόσο της μειονότητας, όσο και γενικότερα της Ροδόπης, ενώ το μεσημέρι της ίδιας ημέρας βρέθηκε στην Περιφέρεια ΑΜΘ, που είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο και άλλα στελέχη.

Συζήτηση ουσίας στους μειονοτικούς οικισμούς

Σε δηλώσεις της τόνισε πως βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις εκλογές, με 15 μέρες να απομένουν, και για την ίδια, που έχει μια ειδική αδυναμία στην Θράκη και την επισκέπτεται συχνά, ήταν αυτονόητο πως θα την επισκεφτεί ξανά και ειδικά τον ορεινό όγκο της Ροδόπης, ώστε να έχει μια απευθείας συνομιλία με μέλη της μειονότητας, όπως και έκανε.

«Αυτή η περιοδεία πήγε εξαιρετικά, και το απόγευμα θα συνεχίσουμε στον κάμπο» ανέφερε. Ειδικά για το εκλογικό αποτέλεσμα της Ροδόπης και την αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων, σημείωσε πως ο καθένας θα δώσει τη μάχη του με τα όπλα που έχει.

Θεωρεί δε πως η ΝΔ έχει αποδείξει στην πράξη το ενδιαφέρον της για το μειονοτικό στοιχείο, και πως ό,τι λέει το κάνει, κάτι που πιστεύει πως είναι η πολύ μεγάλη διαφορά σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Θα επιδιώξουμε τη σύγκριση με ένα παρελθόν που επιβαρύνει πάρα πολύ το ΣΥΡΙΖΑ, από τον τρόπο με τον οποίο είχε μεταχειριστεί όλη τη μειονότητα κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Εδώ είμαστε λοιπόν να συγκριθούμε» τόνισε. «Δεν ήρθα να δώσω υποσχέσεις, έκανα μια συζήτηση ουσίας και νομίζω ότι πήγε πάρα πολύ καλά» διευκρίνισε η ίδια.

Εγρήγορση και επαγρύπνηση για το μεταναστευτικό

Σχολιάζοντας το θέμα των μεταναστευτικών ροών, και τα φαινόμενα έξαρσης που παρατηρήθηκαν το τελευταίο διάστημα στον Έβρο, σημείωσε πως τα πρώτα δείγματα από τη νέα Τουρκική κυβέρνηση είναι ότι ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της υπηρεσιακής κυβέρνησης της χώρας.

Προς στιγμήν τα πράγματα λοιπόν είναι ήρεμα, ανέφερε, θεωρεί όμως πως τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα που έχει η Τουρκία, θα δημιουργήσουν καταστάσεις που θα οδηγήσουν τους μετανάστες όχι πίσω στη Συρία, αλλά προς την Ευρώπη.

Για αυτό και θεωρεί πως εγρήγορση και η επαγρύπνηση είναι πάντα απαραίτητη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.