Ντ. Χαριτοπουλος: Ουσιαστικο αλλα και ηθικο το ζητημα της εξαιρεσης του Δημου Μαρωνειας – Σαπων απο τα σχολικα γευματα

Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε το μήνυμα του Δημάρχου Μαρωνείας – Σαπών

Τους ήδη συμμετέχοντες Δήμους στο πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων περιλαμβάνει η φετινή αύξηση τόσο των σχολικών μονάδων όσο και των γευμάτων που όπως ανακοινώθηκε στο ΦΕΚ που εκδόθηκε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα θα «τρέξει» για το φετινό σχολικό έτος το ομώνυμο πρόγραμμα.

Στον λόγο αυτό οφείλεται σύμφωνα με τον Δήμαρχο Μαρωνείας – Σαπών το γεγονός ότι καμία σχολική μονάδα του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών, αλλά και κανενός άλλου Δήμου της Ροδόπης πλην του Δήμου Κομοτηνής δεν βρίσκονται ανάμεσα στην λίστα των σχολείων που θα συμμετέχουν, παρά τις συνεχείς προσπάθειες των αρμοδίων μεταξύ των οποίων και του ιδίου.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ.Χαριτόπουλος εξήγησε πως το πρόγραμμα αφορά μόνο στους ήδη ενταγμένους Δήμους, εντοπίζοντας κενό από πλευράς των προηγούμενων διοικήσεων του Δήμου, ενώ τουλάχιστον μέχρι στιγμής δεν έχει εκδηλωθεί πρόθεση από πλευράς του Υπουργείου για νέες εντάξεις.

«Παλεύουμε με νύχια και με δόντια και φτάσαμε μέχρι και στον διοικητή του ΟΑΕΔ να μιλήσει τόσο με την αρμόδια υφυπουργό όσο και με την διοικήτρια του ΟΠΕΚΑ, με την οποία μίλησα και εγώ» ανέφερε υπογραμμίζοντας ωστόσο πως υπάρχει η απόφαση να μην προστεθούν άλλοι Δήμοι, αλλά σχολικές μονάδες στους ήδη υφιστάμενους Δήμους.

«Είναι δυνατόν να είναι ο δήμος Κομοτηνής και να μην είναι και ο δήμος Μαρωνείας-Σαπών;» διερωτήθηκε ο ίδιος επισημαίνοντας πως κριτήρια όπως το κατά κεφαλήν εισόδημα, η σχολική διαρροή, τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας, η διαπολιτισμικότητα είναι στοιχεία που θα έπρεπε να προσμετρώνται, κάνοντας λόγο για ζήτημα «ουσιώδες». 

«Κακώς δεν είχε υποβληθεί η αίτηση το 2017 όταν ξεκίνησε αυτός ο θεσμός για περιοχές όπως οι Σάπες ή η Βένα» ανέφερε τονίζοντας πως είναι «ζήτημα τόσο ουσιαστικό όσο και ηθικό επί του οποίου εμείς θα συνεχίζουμε να παλεύουμε».

«Επειδή κάποιοι δεν φροντίσανε ή δεν το σκεφτήκανε ή αστοχήσανε να κάνουν μια αίτηση, τώρα θα καταδικάζουμε έναν δήμο και μια κοινωνία ολόκληρη τόσα χρόνια; Αυτό είναι στα μείον του υπουργείου» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.