Ντ. Μπακογιαννη απο Κομοτηνη: «Ο Ερντογαν δεν θα ερθει ουτε νυχτα ουτε μερα»

Για τις σχέσεις Ελλάδας Τουρκίας, αλλά και για το θέμα των παρακολουθήσεων μίλησε η βουλευτής της ΝΔ

Για το θέμα των παρακολουθήσεων, και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες δηλώσεις της για το θέμα του απόρρητου, μίλησε κατά την παρουσία της στην Κομοτηνή η βουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη κ. Ντόρα Μπακογιάννη, που δεν παρέλειψε να μιλήσει και για το πώς διαμορφώνονται οι σχέσεις Ελλάδας Τουρκίας.

Να πληροφορηθεί από τον διοικητή της ΕΥΠ ο κ. Ανδρουλάκης

Ειδικά για το θέμα των παρακολουθήσεων, και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την πρόσφατη τοποθέτησή της στην ΕΡΤ.

«Είπα κάτι πολύ απλό, ότι στην Ελλάδα υπάρχουν νόμοι, που πρέπει να εφαρμόζονται» σημείωσε. Οι πολιτικοί, ανέφερε, έχουν μια μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων από δημόσιους υπάλληλους, που δεσμεύονται από το νόμο κατά γράμμα. Έτσι στις μυστικές υπηρεσίες, υπάρχει η πολιτική του απορρήτου, το οποίο τηρείται.

Ταυτόχρονα όμως ο κ. Ανδρουλάκης, ως άμεσα ενδιαφερόμενος, επειδή θέλουν να υπάρξει απόλυτο φως στην υπόθεση, έχει κληθεί από τον πρωθυπουργό, να προσέλθει στο διοικητή της ΕΥΠ, να πληροφορηθεί το σύνολο των λόγων για τους οποίους προέκυψε η νόμιμη παρακολούθηση του, και από εκεί και πέρα ο ίδιος έχει τη δυνατότητα να το δημοσιοποιήσει παντού.

Οι άλλοι, τόνισε, δεν έχουν την δυνατότητα να μιλήσουν για τον κ. Ανδρουλάκη από το νόμο.

Όσο για την πρόταση να αρθεί το απόρρητο με εντολή πρωθυπουργού εντός της επιτροπής, η κ. Μπακογιάννη τόνισε πως ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να  δώσει εντολή παραβίασης νόμου.

Αν θέλει η αντιπολίτευση, ανέφερε, να αλλάξει ο νόμος, ας κάνει μια πρόταση νόμου στη βουλή, «για να συζητήσουμε αν οι μυστικές υπηρεσίες θα πρέπει να πάψουν να είναι μυστικές και να είναι φανερές».

Έξαρση των απειλών Ερντογάν

Σχολιάζοντας το μέλλον των σχέσεων Ελλάδας Τουρκίας, σημείωσε πως η ρητορική έξαρση των απειλών του Προέδρου Ερντογάν είναι πρωτοφανής. «Στα τόσα χρόνια που ασχολούμαι με την εξωτερική πολιτική, ουδέποτε υπήρξαν τέτοιου είδους απειλές, ούτε τέτοιου είδους ρητορική» ανέφερε.

Η Ελλάδα δεν θα την παρακολουθήσει, για αυτό και δεν απαντά παρά στοιχειοθετημένα σε ό,τι πιστεύει ότι πρέπει να κοινοποιήσει και να διεθνοποιήσει το θέμα στους εταίρους, τους συμμάχους και στον ΟΗΕ για πραγματικές απειλές που δεχόμαστε αυτή τη στιγμή από την Τουρκία. «Ο Ερντογάν δεν θα έρθει ούτε νύχτα ούτε μέρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.