Νομοθετικη ρυθμιση για την επαναφορα του προνοιακου βοηθηματος σε υπερηλικους και ομογενεις

Γνωστοποίησε ότι επεξεργάζεται το Υπουργείο Εργασίας ως απάντηση σε κοινή ερώτηση Ευριπίδη Στυλιανίδη και Σάββα Αναστασιάδη

Το θέμα της αποκατάστασης του βοηθήματος του ΟΓΑ προς τους ανασφάλιστους υπερήλικες και ομογενείς, το οποίο διεκόπη λόγω της κρίσης, επανέφεραν σε πρόσφατη ερώτησή τους προς τους Αρμόδιους Υπουργούς της Κυβέρνησης, ο βουλευτής Ροδόπης Ν.Δ. και πρώην Υπουργός κ.Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης κ.Σάββας Αναστασιάδης.
 
Στο παρελθόν και οι δύο βουλευτές είχαν κατ’ επανάληψη αναπτύξει σχετική πρωτοβουλία, επισημαίνοντας την άδικη απόφαση που προσβάλλει τους Ποντίους ομογενείς και εμφανίζει ως «αχάριστη» την ελληνική πολιτεία προς ένα κομμάτι του ελληνισμού που όπως επισημαίνουν πέρασε πάρα πολλά, υπερασπιζόμενο την ελληνική του ταυτότητα.
 
Η πίεση των δύο πολιτικών της βορείου Ελλάδας φαίνεται να βρίσκει ανταπόκριση, διότι σύμφωνα με την υπ΄αριθμ. πρωτ. 183 της 23ης Απριλίου 2015, απάντηση σε ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου, την οποία υπογράφει ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός, κ. Στρατούλης, το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επεξεργάζεται σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης προκειμένου να αποκαταστήσει το συντομότερο δυνατό το προνοιακό βοήθημα.
 
Στην απάντηση επισημαίνεται επίσης ότι στους υπερήλικες ασφαλισμένους του ΟΓΑ που εμπίπτουν στις διατάξεις του Ν. 4254/2014 (ΦΕΚ 85 Α’), η ασφαλιστική κάλυψη για παροχές σε είδος, παρατείνεται έως 29-02-2016, με την παρ. 2 του άρθρου 30 του Ν. 4320/2015 (ΦΕΚ 29 Α΄).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.