Νικος Παπακωνσταντινου: «Ελπιζω την  επομενη μερα να μου δοθει η ευκαιρια να προσπαθησω κι εγω για το μελλον της Ροδοπης»

Διάλογος, παρουσία, συνεργασία και διεκδίκηση το τετράπτυχο που θα ακολουθήσει ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Ροδόπης της «Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης»

Κοντά στους πολίτες της Ροδόπης, πιέζοντας για τις δικές τους ανάγκες και προτεραιότητες, υπόσχεται πως θα είναι ο κ. Νίκος Παπακωνσταντίνου, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Ροδόπης με την παράταξη της «Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης».

Όπως τόνισε στη συνέντευξή του στο Ράδιο Παρατηρητής, μετά από μια θητεία στο Δήμο Κομοτηνής, ανοίγει τα φτερά του για την Περιφέρεια, δηλώνοντας πιο έτοιμος από ποτέ να αγωνιστεί για την ανάπτυξη και τη βελτίωση του τόπου.

Πιο έτοιμος από ποτέ για το επόμενο βήμα

ΠτΘ: Έχοντας μια θητεία στο Δήμο, και τώρα ως υποψήφιος στην Περιφέρεια, πώς τελικά μπορεί το επιχειρείν να συνδυαστεί με την ενασχόληση  ενός ανθρώπου  με τα κοινά;

Ν.Π.: Το επιχειρείν με την πολιτική συνδυάζεται, αρκεί να υπάρχει όρεξη για τη δουλειά και ρεαλισμός στις αποφάσεις. Στη δουλειά μου έχω μεγάλη εμπειρία, και πολύ ικανά στελέχη με τα οποία  προχωράμε μαζί  και γινόμαστε καλύτεροι. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο λοιπόν προσεγγίζω τώρα και την πολιτική  και αργότερα αν όλα  πάνε καλά ίσως και τη διοίκηση.

Στην  αρχή αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες του κόσμου,  και στη συνέχεια αξιοποιούμε ενεργούς ικανούς ανθρώπους, που μας βοηθούν στην στοχευμένη επίλυση των προβλημάτων. 

Η πολιτική απαιτεί βέβαια και πρωτοβουλίες, όραμα, αλλά σίγουρα και υπολογισμένο ρίσκο. Έχω μάθει να πετυχαίνω τους στόχους μου, και  πριν προχωρήσω σε οτιδήποτε υπολογίζω τις δυνάμεις, τον χρόνο, και τις δυνατότητες των ανθρώπων που με περιβάλλουν. 

Στην προκειμένη περίπτωση νομίζω ότι είμαι πιο έτοιμος από ποτέ. Η πορεία μου ως δημοτικός σύμβουλος μου έμαθε αρκετά πράγματα, την τέχνη να ακούω τους άλλους, να σέβομαι τις ανάγκες και να προσπαθώ να μπω στη θέση τους.

Όταν στο Δημοτικό Συμβούλιο ακούς προβλήματα οικισμών που μέχρι πριν τέσσερα χρόνια δεν είχες καν επισκεφτεί, τότε αλλάζει όλη η κοσμοθεωρία σου. Καταλαβαίνεις ότι ανήκεις σε ένα σύνολο με ανθρώπους που όλοι είναι ίσοι, όλοι  μετράνε το ίδιο, και δυστυχώς δεν δίνεται σε όλους η δυνατότητα να ακουστούν. 

Περισσότερο για αυτούς θέλω να προχωρήσω, για αυτούς θέλω να διεκδικήσω και γι’ αυτούς θέλω να  δώσω ψυχή και σώμα, γιατί το αξίζουν.

ΠτΘ: Περνάτε στην Περιφέρεια με ένα έμπειρο αυτοδιοικητικό, τον Χρήστο Μέτιο. Σε αυτό βασίστηκε η απόφασή  να συστρατευτείτε στο πλευρό του; 

Ν.Π.: Προφανώς. Ο Περιφερειάρχης είναι πάνω από 15-20 χρόνια την  αυτοδιοίκηση,  πλέον μιλάμε με πράξεις, μιλάμε με νούμερα και τετελεσμένα γεγονότα. Οπότε ήταν εύκολη η  απόφασή μου να συστρατευτώ μαζί του.

Την επόμενη πενταετία θα αξιοποιήσουμε κονδύλια, αλλά πάνω απ’ όλα και με τα καινούργια στελέχη που θα δώσει τη δυνατότητα ο κόσμος να μπούνε, θα υπάρχει και η πίεση προς τον περιφερειάρχη ώστε να ακουστεί ο  κόσμος και να επιλυθούν  τα προβλήματά τους.

Αναγνώριση των πραγματικών προτεραιοτήτων των πολιτών

ΠτΘ: Πριν τις εκλογές αναλάβατε την πρωτοβουλία Ροδόπη μου, μια πλατφόρμα μέσα από την οποία  καταγράψατε τους προβληματισμούς των πολιτών, κάτι που συνδυάστηκε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου με τις περιοδείες σας. Ποια είναι τα βασικά συμπεράσματα που  ξεχωρίσατε;

Ν.Π.: Μέσα από την πρωτοβουλία  Ροδόπη  μου έμαθα αρκετά και πρωτίστως έμαθα ότι οι προτεραιότητες του κόσμου δεν είναι  ίδιες με αυτές των πολιτικών.

Ο κόσμος νοιάζεται για την εκπαίδευση, την υγεία, την καθημερινότητά του.  Ο κόσμος  πρώτα κοιτάζει τα καθημερινά προβλήματα που  θέλει να αξιοποιηθούν  ώστε να μείνει στη Ροδόπη, να επενδύσει στη Ροδόπη, να μείνει στον τόπο που αγαπάει και νομίζω ότι θα επιλέξει έτσι τους ανθρώπους που θα είναι η φωνή του για την επόμενη μέρα. 

Διάλογος, παρουσία, συνεργασία και διεκδίκηση

ΠτΘ: Εσείς ασχοληθήκατε ενεργά την προηγούμενη περίοδο και με το κομμάτι του εθελοντισμού με βασικό και πρώτιστο μήνυμα «η ισχύς εν τη ενώσει». 

Ν.Π.: Ακριβώς. Πρώτα θέλω ανοιχτό διάλογο με τους πολίτες. Μέσω πλατφόρμας, τηλεφωνικής γραμμής, διαδίκτυο; Δεν έχει σημασία πώς, απλά θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο. Καθημερινά κάθε πολίτης θα μπορεί να επικοινωνεί  μαζί μου, να  μπαίνει σε προτεραιότητα η ανάγκη και το πρόβλημά του, και αν δεν είναι αρμόδια η περιφέρεια θα φροντίσω εγώ να βρούμε τον αρμόδιο.

Δεύτερον, επιτόπια παρατήρηση και παρουσία στους οικισμούς. Εκεί είναι η αλήθεια. Ούτε σε κλειστές αίθουσες, ούτε σε γραφεία, ούτε μεταξύ λίγων ανθρώπων. Πρέπει να βλέπουμε, να ελέγχουμε τα έργα και τους εργολάβους και τα κακώς κείμενα. Αν δεν πας στο πρόβλημα δεν μπορείς να έχεις και εικόνα.

Τρίτον, ανοιχτή συνεργασία. Η περιοχή μας έχει λαμπρά μυαλά και δεν πρέπει να φύγουν. Πρέπει να κρατήσουμε τους νέους ανθρώπους και τους μεγαλύτερους με τις καλύτερες ιδέες αλλά και τα όνειρα και τις γνώσεις τους.

Τέταρτον, τελευταίο και ίσως πιο σημαντικό, είναι η διεκδίκηση. Είμαστε πολίτες του κόσμου, πολίτες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά πρώτα είμαστε πολίτες της Ροδόπης. Από το Φανάρι ως το Πέτρινο, τα Πάτερμα και τον Ίασμο, Οργάνη, έχουν όλοι οι άνθρωποι τις ίδιες ανάγκες. Αν όλα πάνε καλά και εκλεγώ σαν εκπρόσωπος της Ροδόπης, θα λειτουργήσω πρώτα για τη Ροδόπη και μετά για οτιδήποτε άλλο. 

ΠτΘ: Το δικό σας μήνυμα προς τους πολίτες λίγο πριν την κάθοδο στις κάλπες στις 8 Οκτωβρίου. 

Ν.Π.: Θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση του κόσμου, ζητάω την στήριξη του κόσμου, και ζητώ μια ευκαιρία να παρουσιάσω το κάτι άλλο, κάτι διαφορετικό. Αυτό ζητώ, αυτός είναι ο Νίκος Παπακωνσταντίνου και ελπίζω την  επόμενη μέρα να μου δοθεί η ευκαιρία από τη δική μου πλευρά να προσπαθήσω και εγώ για το μέλλον της Ροδόπης, του τόπου που αγαπάμε, γεννηθήκαμε, επενδύουμε και οραματιζόμαστε για το καλύτερο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.