Νικος Ανδρουλακης: «Το ΠΑΣΟΚ θα ειναι στιβαρη, υπευθυνη, αξιοπιστη αντιπολιτευση»
Στην πρώτη του ομιλία στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, απάντησε στις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού και δεσμεύτηκε ότι το κόμμα του θα ασκήσει στιβαρή, υπεύθυνη, αξιόπιστη αντιπολίτευση με αρχές και αξίες.
«Θα είναι ο γνήσιος αντίπαλος του ανορθολογισμού και της συντήρησης , η φωνή της λογικής και της προόδου. Χωρίς τοξικότητα, χωρίς εύκολες λύσεις, χωρίς την πολιτική της ατάκας και του ανέξοδου εντυπωσιασμού, που τον πλήρωσε όμως ακριβά ο ελληνικός λαός. Πυξίδα των συναινέσεων και των αντιπαραθέσεων μας είναι το συμφέρον του λαού και της πατρίδας. Οι προτάσεις μας θα είναι δίκαιες κι εφαρμόσιμες για να υπερασπιστούμε την κοινωνική συνοχή, την ανάπτυξη, τους δημοκρατικούς θεσμούς, τα ανθρώπινα δικαιώματα, το περιβάλλον», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Ανδρουλάκης.
Πρόσθεσε ότι η « Νέα Δημοκρατία όσο και αν αυτοπροβάλλεται ως φορέας εκσυγχρονισμού, είναι μια δύναμη βαθιά υπερσυγκεντρωτική και πελατειακή. Οι καθημερινές μας μάχες θα είναι το στέρεο έδαφος πάνω στο οποίο θα αναγεννηθεί και θα μεγαλώσει η δημοκρατική προοδευτική παράταξη. Για να αποκτήσει ξανά η χώρα μία πραγματικά προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης».
Επέκρινε τον Πρωθυπουργό πώς παρουσίασε μία εξωραϊσμένη εικόνα της οικονομίας και έδωσε υποσχέσεις που δεν θα υλοποιηθούν ενώ απέκρυψε όσα έρχονται. Σχετικά με την αύξηση των μισθών, που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μίλησε για “κολπάκια” της κυβέρνησης λέγοντας: « Μόνος σας αποκαλύψατε σε συνέντευξη στο μεσοπρόθεσμο δεν μπορείτε να κάνετε κολπάκια, στείλατε στις Βρυξέλλες αύξηση 12,7%, ενώ εδώ λέγατε προεκλογικά για 25%».
Ο κ. Ανδρουλάκης αύξησε τους τόνους της κριτικής του για το « δήθεν επιτελικό κράτος από όπου οργανώθηκαν όλες οι επιθέσεις στο κράτος δικαίου, για εμάς αποτελεί ξεκάθαρα τον πυρήνα ενός προβληματικού συστήματος διακυβέρνησης», όπως είπε απευθύνοντας το ερώτημα στον Πρωθυπουργό: «Είναι στις προθέσεις σας είναι η συγχώνευση της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, με μόνο στόχο την αποστρατεία του κ. Ράμμου, ο οποίος ήταν και το θύμα εξωθεσμικής επίθεσης από τον Υπουργό σας, τον κύριο Γεωργιάδη;».
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
