Νεος προεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Στεφανος Κασσελακης

«Επέμεινε» Αχτσιόγλου η Ροδόπη

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναδείχθηκε νέος πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, στο 97% της ενσωμάτωσης των εκλογικών τμημάτων, ο Στέφανος Κασσελάκης έλαβε το 56% των ψήφων και η Έφη Αχτσιόγλου το 44%.

Στον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν 133.261 μέλη.

Στο σύνολο η κάλπη συγκέντρωσε περίπου 15.000 λιγότερες ψήφους σε σχέση με την Α’ Κυριακή των εκλογών. Σημειώνεται πως κατά τον πρώτο γύρο είχαν προσέλθει στις κάλπες 148.821 μέλη.

Στο πρώτο του μήνυμα μετά την εκλογή του ο κ. Κασσελάκης ευχαρίστησε τα 150.000 μέλη που ψήφισαν, αλλά και τον Νίκο Παππά για τη στήριξη στο δεύτερο γύρο. Παράλληλα τόνισε πως «είμαστε εδώ χάρη στην ελληνική κοινωνία, είναι η φωνή μιας κοινωνίας που τη σέβομαι, την ευχαριστώ και λέω ένα πράγμα ξεκάθαρο: δεν πρόκειται να σας προδώσω ποτέ, δεν πρόκειται να σας προδώσω ποτέ, δεν πρόκειται να σας προδώσω ποτέ. Αύριο αρχίζει η σκληρή δουλειά. Σήμερα μπορείτε να χαμογελάσετε για τη νίκη όλου του ΣΥΡΙΖΑ. Στους πολέμους ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος δεν είναι τίποτα. Στους συντρόφους ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι πρώτος».

Ο κ. Κασσελάκης είπε ότι επικοινώνησε με την Έφη Αχτσιόγλου «η οποία με συνεχάρη για την εκλογική επιτυχία. Από την πλευρά μου της έδωσα συγχαρητήρια για τον εξαιρετικό αγώνα που κατέβαλε και της είπα ότι την εκτιμώ πάρα πολύ και ότι προσβλέπω πραγματικά την επόμενη μέρα στη συνεργασία της ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να γίνει η μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα αλλάξει τον τόπο». Τέλος ανέφερε ότι «από αύριο θα σχεδιάσω το πρώτο μου ταξίδι που θα είναι στους αδελφούς μας στην Κύπρο».

Αχτσιόγλου: «Από αύριο ξεκινά ένας μεγάλος αγώνας»

«Από αύριο ξεκινά ένας μεγάλος αγώνας, να ασκήσουμε μαχητική και δομική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ και να δώσουμε προοπτική και ελπίδα σε αυτούς τους ανθρώπους που μπορούν και αξίζουν να ζήσουν καλύτερα», τόνισε από την πλευρά της η Εφη Αχτσιόγλου σε δηλώσεις της στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. 

Η κ. Αχτσιόγλου ευχαρίστησε τα δεκάδες χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που την εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους, αναφέροντας: «Ήταν η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου και θα την υπηρετήσω με αφοσίωση», ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει προσωπικά τον Αλέξη Χαρίτση, τον Νάσο Ηλιόπουλο και τους συνεργάτες της.

Τα αποτελέσματα της Ροδόπης

Στη Ροδόπη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωση η Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος, η συμμετοχή ήταν ελάχιστα μικρότερη σε σχέση με την πρώτη Κυριακή της εκλογικής διαδικασίας. Συγκεκριμένα ψήφισαν 690 μέλη του κόμματος (700 ήταν οι ψηφοφόροι της πρώτης Κυριακής) με τα άκυρα και λευκά ψηφοδέλτια να ανέρχονται σε 23 (3,3%). Ως προς τα αποτελέσματα παρέμεινε η Ροδοπίτικη προτίμηση στο πρόσωπο της Έφης Αχτσιόγλου, καθώς και τη δεύτερη Κυριακή την ανέδειξαν πρώτη με 384 ψήφους (55,7%) έναντι των 283 ψήφων (41%) που συγκέντρωσε ο Στέφανος Κασσελάκη.

Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τα μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών που για δεύτερη φορά έφεραν εις πέρας την εκλογική διαδικασία με άψογο τρόπο.

Ευχαριστούμε τα μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών που για δεύτερη φορά έβγαλαν σε πέρας την εκλογική διαδικασία με άψογο τρόπο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.