Νεος προεδρος της Δημοκρατικης Αριστερας εξελεγη ο Θανασης Θεοχαροπουλος

Ποιοι εκλέχτηκαν στην ΚΕ από την ΠΑΜ-Θ

Νέος πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εξελέγη ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, 36 ετών, γεννημένος και μεγαλωμένος στη Βέροια της Μακεδονίας, πρώην Γραμματέας της Κ.Ε. και ειδικός γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με σπουδές και ειδίκευση στην αγροτική οικονομία και περιφερειακή ανάπτυξη, που τόσο έχει ανάγκη η Ελληνική Περιφέρεια.
 
O κ. Θεοχαρόπους έλαβε σε σύνολο 590 ψήφων, 312  (52,88%), έναντι 241 ψήφων (40,84%) της κ. Μαρίας Γιαννακάκη, 18 ψήφους (3,05%) του κ. Βαγγέλης και 6 ψήφους (1,01%)του κ. Αλέξανδρου Πολυχρονιάδης.
 
Για «εντολή ανανέωσης και επανεκκίνησης. Εντολή για μία προοδευτική πολιτική στραμμένη προς το μέλλον και όχι για την συντήρηση των κατεστημένων δομών του παρελθόντος» έκανε λόγω στην πρώτη του ομιλία με την ιδιότητα του προέδρου ο κ. Θεοχαρόπουλος τονίζοντας πως  « επιδίωξη μου είναι να υπηρετήσω τη συλλογικότητα και να υλοποιηθούν οι αποφάσεις του Συνεδρίου μας. Με σύνθεση και αποφασιστικότητα. Είναι απαραίτητο να αποκτήσουμε ξανά διακριτό πολιτικό πλαίσιο με σαφή οριοθέτηση του χώρου στα πλαίσια των αρχών της ανανεωτικής και μεταρρυθμιστικής αριστεράς.  Η Δημοκρατική Αριστερά δεν είναι δεδομένη για κανέναν. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν συζητάμε ή δεν συνεργαζόμαστε με κανέναν ή δεν συμμετέχουμε σε ευρύτερες συνεργασίες. Το αντίθετο, η διακριτή μας πολιτική παρουσία διευκολύνει τις συνεργασίες. Απαιτείται όμως ρήξη του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού με τον νεοφιλελευθερισμό και ρήξη της κυβέρνησης με τον αριστερισμό και εθνικολαϊκισμό».
 
Κατά τη διάρκεια των διαδικασιών εκλέχθηκαν στην ΚΕ από τις οργανώσεις της Περιφέρειας ΑΜ-Θ οι εξής:

1. Γκαρμπούνης Χρήστος, γιατρός (Ν.Ε. Ξάνθης)
2. Οικονομίδης Ρωμανός, φοιτητής Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης (Ν.Ε. Ξάνθης)
3. Παναγούτσος Στέλιος, γιατρός (Ν.Ε. Έβρου)
 
Το Περιφερειακό Γραφείο της ΑΜΘ  θα συνεδριάσει σύντομα για να αποφασίσει το πλάνο των δράσεων και παρεμβάσεων στην περιφέρειά μας για το επόμενο διάστημα. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.