Νεο προεδρειο και Περιφερειακη Επιτροπη εξελεξε το Περιφερειακο Συμβουλιο ΑΜΘ

Την ελπίδα για μια παραγωγική θητεία εξέφρασαν συμπολίτευση και αντιπολίτευση

Το νέο προεδρείο του εξέλεξε το απόγευμα της Πέμπτης 4 Ιανουαρίου στην πρώτη επίσημη συνεδρίασή με τη νέα του σύνθεση το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου εξελέγη ο κ. Μιχάλης Πιτιακούδης, από την διοικούσα παράταξη, Αντιπρόεδρος η κ. Αλεξάνδρα Μανδαλίδου-Γκουλιάμα από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης «Νέα Περιφερειακή Σύνθεση» και Γραμματέας ο κ. Χάρης Σεϊτανίδης από την παράταξη «Μαζί για την Αλλαγή».

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης ο Περιφερειάρχης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης τόνισε πως στόχος τους είναι η συναίνεση, η σύνθεση των απόψεων ώστε οι αποφάσεις τους να είναι χρήσιμες για τον τόπο και να αφορούν αναπτυξιακά έργα και δράσεις που θα ενισχύσουν την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής μας.

Ευχήθηκε καλή θητεία, και το 2024 να είναι μια χρονιά με καλές ειδήσεις για τον τόπο μας.

Πρόθυμες να ελέγξουν, αλλά και να συνεργαστούν οι παρατάξεις της ελάσσονας αντιπολίτευσης

Καλή επιτυχία στην διοίκηση ευχήθηκε ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για την Αλλαγή» κ. Δαμιανός Καγκελίδης, επ’ ωφελεία των συμπολιτών μας, δεσμευόμενος πως θα προσπαθήσουν να συμβάλλουν με τις προτάσεις τους για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και να υπηρετήσουν τον θεσμικό τους ρόλο.

Να γίνουν πράξη όσα είπαν στον κόσμο στον προεκλογικό αγώνα ευχήθηκε ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας» κ. Στέργιος Ηλιόπουλος, και στο τέλος της πενταετίας να είναι ευχαριστημένοι από τον εαυτό τους και ό,τι έπραξαν μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο, για να αλλάξουν τον ρου και τα κακώς κείμενα στην ΑΜΘ, από το μετερίζι του ο καθένας.

Τέλος ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Διονύσης Κλάδης σημείωσε πως σε μια δύσκολη γεωπολιτική συγκυρία για την περιοχή μας, που δοκιμάστηκε από φυσικές καταστροφές, και έχει ακόμα ανοιχτές πληγές, υπάρχουν δυνάμεις εντός και εκτός του Περιφερειακού Συμβουλίου, που μπορούν να διεκδικήσουν για την περιοχή και αυτές θα στηρίξουν στην θητεία τους.

Έτοιμο να δώσει τον καλύτερό του εαυτό το νέο προεδρείο

Μετά την εκλογή του ο κ. Πιτιακούδης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και τους συμβούλους που τον στήριξαν, εκλέγοντάς τον σε μια θέση υψηλής ευθύνης.

Σε αυτή θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί στο ύψος των υποχρεώσεων που προκύπτουν από αυτή, στοχεύοντας να λειτουργήσει στο πλαίσιο ενός διαπαραταξιακού προεδρείου, διασφαλίζοντας την αποτελεσματική και ομαλή λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Τιμή και αίσθημα ευθύνης αισθάνεται η κ. Γκουλιάμα, μιας και την τίμησε η συντριπτική πλειονότητα των συμβούλων, αναθέτοντάς της τον ρόλο να είναι δίκαιη, συνεπής και αυστηρή στην τήρηση του κανονισμού, ώστε να ακούγονται όλες οι φωνές, και να εφαρμόζει το προεδρείο ό,τι χρειάζεται με γνώμονα την δικαιοσύνη, το κοινό συμφέρον και τον άνθρωπο για το καλό της ΑΜΘ.

Τέλος ο κ. Σεϊτανίδης τόνισε πως στόχος όλων είναι να διαφυλάξουν τη διαδικασία, να ακούγονται όλες οι φωνές και να τηρούνται οι δημοκρατικοί κανόνες, ώστε να προοδεύει η Περιφέρεια και να ακούγονται όλες οι απόψεις.

Τα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής

Στη συνέχεια εκλέχτηκαν, με μυστική ψηφοφορία, τα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής ΑΜΘ, η οποία είναι εννιαμελής, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο, ο οποίος είναι ο Περιφερειάρχης ή Αντιπεριφερειάρχης που θα ορίσει ο ίδιος (που φαίνεται να είναι και το σενάριο το οποίο θα ακολουθηθεί στην Περιφέρεια ΑΜΘ), πέντε συμβούλους της συμπολίτευσης και τρεις συμβούλους της αντιπολίτευσης.

Έτσι από την πλειοψηφία εκλέχτηκαν ως τακτικοί Σύμβουλοι ο κ. Στυλιανός Ιγνατιάδης, ο κ. Φατήχ Ισμαήλκο, η κ. Φανή Μπαχαρίδου, η κ. Βασιλική Παυλακάκη και ο κ. Κωνσταντίνος  Κόντος.

Αναπληρωτές είναι οι Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, Μανώλης Ταπατζάς, Ριτβάν Μολλά Ισά, Στυλιανός Κατσογριδάκης και Αχμέτ Οσμάν Πεχλιβάν.

Οι Σύμβουλοι από την αντιπολίτευση συμμετείχαν σε κοινό ψηφοδέλτιο, με την μείζονα αντιπολίτευση να προτείνει έξι υποψηφίους, και τις δύο πρώτες παρατάξεις της ήσσονος αντιπολίτευσης,  να προτείνουν από ένα σύμβουλο.

Τελικά τακτικοί σύμβουλοι εξελέγησαν μόνο από την παράταξη της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης, ο κ. Βασίλειος Δελησταμάτης, ο κ. Κώστας Κουρτίδης και ο κ. Γρηγόριος Παπαεμμανουήλ.

Οι δύο πρώτοι αναπληρωματικοί προέρχονταν επίσης από τη Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση, και είναι η κ. Κατερίνα Μποδούρογλου και ο κ. Κώστας Αντωνιάδης.

Στην τρίτη θέση ισοψήφησαν οι Νίκος Τσαλικίδης, από τη Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση, ο κ. Χάρης Σεϊτανίδης από την «Παράταξη Μαζί για την Αλλαγή» και ο κ. Δημήτρης Λυμπεράκης από την «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία», με τον τελευταίο να αναδεικνύεται νικητής από την κλήρωση που ακολούθησε και να καταλαμβάνει την τρίτη θέση αναπληρωτή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.