Νεο ΔΣ για την ΠΕΔ ΑΜΘ

Νέος πρόεδρος αναμένεται να εκλεγεί ο Δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης

Γιάννης Γκαράνης, Τζανέρ Ιμάμ, Ντίνος Χαριτόπουλος και Μεχμέτ Μεσούτ οι εκπρόσωποι της Ροδόπης στο νέο ΔΣ

Οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ ΑΜΘ, αλλά και των εκπροσώπων στην ΚΕΔΕ από την ΑΜΘ έλαβαν χώρα το απόγευμα της Τρίτης 13 Φεβρουαρίου στην Κομοτηνή.

Από τους 127 εκλέκτορες (Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι που εκλέχτηκαν από τα Δημοτικά Συμβούλια της ΑΜΘ) πήραν μέρος στην εκλογική διαδικασία 123, με τις εκλογές για την ανάδειξη των οργάνων της ΠΕΔ ΑΜΘ να γίνονται με ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο εκλέγονται 21 μέλη, 13 δήμαρχοι και 8 δημοτικοί σύμβουλοι.

Στο ενιαίο ψηφοδέλτιο συμμετείχαν 13 δήμαρχοι, που καταλαμβάνουν τις 13 θέσεις, με τις περισσότερες ψήφους να συγκεντρώνει ο Δήμαρχος Νέστου κ. Σάββας Μιχαηλίδης, ο οποίος αναμένεται να είναι και ο νέος πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜΘ, όταν συσταθεί σε σώμα το νέο ΔΣ.

Από τους δημάρχους της Ροδόπης, εκλέχτηκαν στο συμβούλιο ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης και ο Δήμαρχος Ιάσμου κ. Τζανέρ Ιμάμ, ενώ εκλέγονται επίσης ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Θεόδωρος Αθανασιάδης, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Γιάννης Ζαμπούκης, ο Δήμαρχος Σουφλίου κ. Παναγιώτης Καλακίκος, ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Στράτος Κοντός, ο Δήμαρχος Θάσου κ. Λευτέρης Κυριακίδης, ο Δήμαρχος Τοπείρου κ. Θωμάς Μίχογλου, ο Δήμαρχος Καβάλας κ. Θεόδωρος Μουριάδης, ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Διαμαντής Παπαδόπουλος, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος και ο Δήμαρχος Αβδήρων κ. Γιώργος Τσιτιρίδης

Από τους Δημοτικούς Συμβούλους, από τους 8 που εκλέχτηκαν από την Ροδόπη προέρχονται ο κ. Ντίνος Χαριτόπουλος και ο Μεχμέτ Μεσούτ, ενώ εκλέγονται και οι Απόστολος Δαβής, Χαράλαμπος Ευστρατίου, Γιώργος Θεοδωρίδης, Μάκης Παπαδόπουλος, Δημήτρης Πέτροβιτς και Γιώργος Χριστοδουλίδης.

Εκλογή εκπροσώπων στην ΚΕΔΕ

Μαζί με τις εκλογές για την ΠΕΔ, εκλέχτηκαν οι αντιπρόσωποι και στην ΚΕΔΕ, όλοι πάλι από το κοινό ψηφοδέλτιο των Δημάρχων, παρόλο που εδώ συμμετείχε και η Λαϊκή Συσπείρωση με ψηφοδέλτιο, χωρίς όμως να καταφέρει να εκλέξει αντιπρόσωπο.

Στην Γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ συμμετέχουν όλοι οι Δήμαρχοι της χώρας, μαζί με τους αντιπροσώπους που εκλέγει η κάθε περιφέρεια σε αυτή.

Αυτό σημαίνει πως την ΑΜΘ θα εκπροσωπήσουν οι 22 Δήμαρχοι της περιοχής, μαζί με τους δέκα εκπροσώπους που εξέλεξε η Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ, με τρεις από αυτούς, ο Αντώνης Γραβάνης ο Γιώργος Λαζαρίδης και ο Αθανάσιος Λάπατας να προέρχονται από το Δήμο Κομοτηνής.

Συνολικά οι εκπρόσωποι είναι οι εξής: Κωνσταντίνος Βακιρτζής, Αντώνης Γραβάνης, Ελένη Ιντζεπελίδου Συτμαλίδου, Γεώργιος Λαζαρίδης, Νίκος Λαζαρίδης, Αθανάσιος Λάπατας, Χριστόδουλος Μαμσάκος, Βασίλης Μαυρίδης, Χρήστος Μποσπότης, Σταύρος Σταυράκογλου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.