Νεα πυρα Περιφερειακης Συνθεσης προς τον Περιφερειαρχη για το Προγραμμα Νεων Γεωργων

«Δείχνει ότι δεν τον ενδιαφέρει η πρόοδος του τόπου μας, παρά μόνο η “καρέκλα”»

Το θέμα του Προγράμματος Νέων Γεωργών θίγει σε ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Σύνθεση καταλογίζοντας αδιαφορία στον περιφερειάρχη για τη μειωμένη χρηματοδότηση που αναλογεί στην περιφέρεια μας από το πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης θυμίζει πως «στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ στις 29/10/2021 είχαμε προτείνει ως παράταξη να συζητήσουμε εκτός ημερήσιας διάταξης ένα θέμα αναφορικά με τη χρηματοδότηση του Προγράμματος Νέων Γεωργών, έχοντας την εκτίμηση ότι η Περιφέρεια μας αδικείται και κρίνοντας σκόπιμο να ζητήσουμε από τα αρμόδια Υπουργεία αύξηση της χρηματοδότησης».

Όπως επισημαίνει «η αφορμή για το αίτημά μας είχε δοθεί από ένα δημοσίευμα στο οποίο αναφερόταν ότι η Περιφέρεια μας επρόκειτο να λάβει 33.202.600 ευρώ επί συνόλου χρηματοδότησης 420.000.000 ευρώ» εξηγώντας πως «αυτό συνιστά αδικία καθώς στην προηγούμενη περίοδο του Προγράμματος (2016) η Περιφέρεια μας είχε λάβει 25.000.000 εκατ. ευρώ επί συνόλου χρηματοδότησης 250.000.000 ευρώ. Με άλλα λόγια, στην τρέχουσα περίοδο η χρηματοδότηση της Περιφέρειας μας είναι μειωμένη και ως παράταξη κρίναμε ότι αυτή η εξέλιξη έπρεπε να προληφθεί».

Στρέφοντας τα βέλη της κριτικής της στο πρόσωπο του περιφερειάρχη, η Περιφερειακή Σύνθεση υπογραμμίζει πως «για άλλη μία φορά δεν εισακουστήκαμε καθώς ο Χρήστος Μέτιος ακολούθησε την συνήθη πρακτική της αδιαφορίας για οποιοδήποτε αίτημα, δεν προέρχεται από τον ίδιο ή τους υποστηρικτές του. Είχε προφασιστεί το γεγονός ότι οι πληροφορίες μας δεν ήταν ασφαλείς (!) και μάλιστα, για να αποφύγει τη συζήτηση του θέματος, είχε πει ότι ο ίδιος “είναι σε επικοινωνία με τον Υπουργό”». «Όμως», σπεύδει να αντιτείνει πως «δυστυχώς γι’ αυτόν, η ιστορία μας επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά! Η επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, επιβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια μας θα λάβει τελικά 37.300.000 ευρώ από το συνολικό ποσό των 420.000.000 δηλαδή περίπου το 8.8 %, που σημαίνει ότι αδικείται σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο (σ.σ. στην προηγούμενη περίοδο η Περιφέρεια μας είχε λάβει περίπου το 10% της συνολικής χρηματοδότησης του προγράμματος)».

«Άρα λοιπόν» συμπεραίνει η Περιφερειακή Σύνθεση, «είτε η επικοινωνία του Χρήστου Μέτιου δεν έγινε ποτέ, είτε απλώς δεν τον παίρνει κανένας στα σοβαρά» και υπογραμμίζει κλείνοντας πως «σε κάθε περίπτωση, ο Περιφερειάρχης δείχνει ότι δεν τον ενδιαφέρει η πρόοδος του τόπου μας, παρά μόνο η “καρέκλα” του. Εμείς όμως δεν θα πάψουμε να ενεργούμε με βάση όσα έχουμε υποσχεθεί. Κύρια υπόσχεσή μας ήταν και παραμένει η προβολή των αναγκών του τόπου μας. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, όσο και αν δεν αρέσει σε κάποιους!».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.