Νεα προταση στο Πρασινο Ταμειο υπεβαλε ο Δημος Μαρωνειας-Σαπων

Για την τοποθέτηση παιδικών χαρών στους οικισμούς του

Προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς η διαδικασία για την έγκριση νέου έργου ύψους 219 χιλιάδων ευρώ που υπέβαλε ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών στο Πράσινο Ταμείο.

Το έργο έχει εξασφαλισμένη την ιδία χρηματοδότηση του Δήμου και προβλέπει να τοποθετηθούν νέες παιδικές σε περιοχές του Δήμου μεταξύ των οποίων:  Σάπες, Τσιφλίκι, Πρωτάτο, Έβρενο, Ιάσιο, Ν. Σάντα, Βέλκιο, Καλλιθέα, Πάμφορο και Προφήτη Ηλία, κτλ.

Η νέα πρόταση προς το Πράσινο Ταμείο έρχεται σε συνέχεια αντίστοιχου έργου που αφορά στην αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων με εγκαταστάσεις άθλησης και ψυχαγωγίας σε οικισμούς.  Το έργο είναι επίσης ενταγμένο στο Πράσινο Ταμείο, από το οποίο χρηματοδοτείται κατά 80%, έχει συνολικό προϋπολογισμό 204.772,88 ευρώ και προβλέπει παρεμβάσεις σε πάρκα, σχολεία και κοινόχρηστους χώρους (πάρκο Σαπών, πάρκο Αρίσβης, Δημοτικό σχολείο Ξυλαγανής, κοινόχρηστος χώρος παραλιακού οικισμού Αλκυώνας).

Υπενθυμίζεται ότι ήδη ο Δήμος από το 2021 προχώρησε στην ενίσχυση δέκα παιδικών χαρών στους οικισμούς: Βάκος Α΄, Βάκος Β΄, Αμάραντα, Ίσαλος, Λοφάριο, Ίμερος, Κρωβύλη, Διώνη, Αρσάκειο και Μόνιμος Οικισμός Ποντίων Σαπών, ολοκληρώνοντας τις εργασίες προμήθειας και τοποθέτησης εξοπλισμού, περιφράξεων, πληροφοριακών πινακίδων, κατάλληλης ξυλείας κλπ. Οι εργασίες συνεχίστηκαν την άνοιξη του 2022 με την ολοκλήρωση πέντε νέων παιδικών χαρών σε οικισμούς του Δήμου, όπως Αρίσβη, Παλαιά Κρωβύλη, Σαλμώνη, Μίρανα και Εργάνη.

Με όλα τα παραπάνω ο Δήμος ολοκληρώνει μία σειρά σημαντικών παρεμβάσεων με έργα άνω των 400 χιλιάδων ευρώ, που στόχο έχουν την αναβάθμιση παιδικών χαρών και κοινόχρηστων χώρων και τη δημιουργία χώρων πρασίνου σε όλους τους οικισμούς του. Στόχος είναι να μην μείνει ούτε ένας οικισμός του Δήμου χωρίς παιδική χαρά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.