Νεα παρεμβαση Δ. Χαριτου στη Βουλη για ειδικο καθεστως στα καυσιμα στη Ροδοπη

«Αποτελεί πλέον πολιτική επιλογή και ευθύνη της κυβέρνησης»

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου με νέα παρέμβασή του στη Βουλή ζητά να επανεξεταστεί η εφαρμογή πιλοτικά στη Ροδόπη ενός ειδικού καθεστώτος στα καύσιμα, μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κομοτηνή και το καθολικό αίτημα των φορέων που του είχε υποβληθεί για να υπάρξει λύση στο πρόβλημα.

Είχε προηγηθεί συνάντηση του βουλευτή με τα μέλη της Ένωσης Βενζινοπωλών Ροδόπης, στα οποία γνωστοποίησε, μεταξύ άλλων, ότι θα πάρει νέα πρωτοβουλία στη Βουλή για το σοβαρό αυτό θέμα που απασχολεί τον κλάδο καυσίμων και συνολικά την τοπική οικονομία της περιοχής.

Σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο κος Χαρίτου τονίζει ότι είναι πλέον θέμα πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης η θέσπιση ενός ειδικού καθεστώτος στα καύσιμα, αφού σύμφωνα με έγγραφο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων που του εστάλη στις 21/10/2022, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιτρέπει την εφαρμογή όταν πληρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Γεγονός που σημαίνει ότι αίρονται οι όποιες επιφυλάξεις εξέφρασε ο πρωθυπουργός από την Κομοτηνή για τη συμβατότητα του ειδικού καθεστώτος με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Ο βουλευτής ζητά από τον υπουργό Οικονομικών να εξετάσει την εφαρμογή ενός ειδικού καθεστώτος στα καύσιμα, πιλοτικά στη Ροδόπη, με τη μορφή που έχουν καταθέσει οι παραγωγικοί φορείς της περιοχής και οι ενώσεις των βενζινοπωλών, όπως για παράδειγμα κάρτα επιδότησης καυσίμου για τους μόνιμους κατοίκους. Όπως και να λάβει μέτρα για την προστασία του διαρκώς μειούμενου διαθέσιμου εισοδήματος των κατοίκων και του επαγγελματικού κόσμου μιας παραμεθορίου περιοχής, όπως η Ροδόπη, διασφαλίζοντας κίνητρα για την παραμονή τους σε αυτήν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.