Νεα ισχυρη εντολη εμπιστοσυνης ζητησε ο Ευριπιδης Στυλιανιδης

«Είμαι εδώ για να κάνουμε όλοι μαζί ένα νέο ξεκίνημα, ξεκινώντας ένα νέο αγωνιστικό κύκλο διεκδίκησης για την Ελλάδα και τη Ροδόπη»

Το έναυσμα ενός νέου κύκλου διεκδικήσεων για τη Ροδόπη, κήρυξε κατά την κεντρική προεκλογική του ομιλία ο εκ νέου υποψήφιος Βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης το βράδυ της Τρίτης 16 Μαΐου στην Κομοτηνή.

Ο κ. Στυλιανίδης έκανε απολογισμό μιας «ισχυρής κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης», θέλοντας να δώσει μια ρεαλιστική στοχοθέτηση για το μεγάλο όραμα της Ροδόπης του αύριο.

Ανθεκτική η σχέση με τους ψηφοφόρους

«Συνεχίζω να σας κοιτάζω στα μάτια όπως την πρώτη φορά που ξεκινήσαμε αυτό το μεγάλο αγώνα για τον τόπο μας» τόνισε, ευχαριστώντας τους πολίτες για τη διαχρονική αγάπη που του προσφέρουν, και την ακλόνητη εμπιστοσύνη τους που του δίνει δύναμη να συνεχίσει τον αγώνα που μαζί ξεκίνησαν πριν από αρκετά χρόνια για αυτό τον ευλογημένο τόπο, τη Ροδόπη.

Η σχέση εμπιστοσύνης με τους ψηφοφόρους, τόνισε, είναι ανθεκτική γιατί βασίζεται σε αλήθειες, στην ειλικρίνεια, και όχι σε «ψεύτικες υποσχέσεις που δίνουν συνήθως περαστικοί τυχοδιώκτες πολιτικοί, στην εικονική πραγματικότητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά σε δουλειά για την πατρίδα και πραγματικές αξίες» τόνισε.

Μίλησε δε για το κοινό τους όραμα, για τη Ροδόπη , τη Θράκη και την Ελλάδα, στο οποίο χωρούν όλα τα μικρά και μεγάλα όνειρα του καθένα, που έχουν χρέος να μεταγγίσουν στη νεότερη γενιά Θρακών. «Δεν πιστεύω στις δικτατορίες των μετριοτήτων που συχνά έχουν κυριαρχήσει στον τόπο μας και την πατρίδα μας, για αυτό και τις πολεμώ με πείσμα από παιδί» ανέφερε.

«Είμαι εδώ γιατί δεν ξέχασα ποτέ από πού ξεκίνησα, δεν έσκυψα το κεφάλι στα μεγάλα συμφέροντα, δεν συμβιβάστηκα με εξουσίες για να εξυπηρετήσω ιδία οφέλη, δεν εγκατέλειψα ποτέ τη Ροδόπη, παρότι συχνά κάποιοι δελεαστικά μου το πρότειναν, και άλλοι εδώ το επιδίωκαν για τους δικούς τους υπολογιστικούς λόγους» τόνισε για να προσθέσει πως επέλεξε συνειδητά να λογοδοτεί μόνο στο λαό της Ροδόπης, παλεύοντας για τα δίκαια της Θράκης και της Ροδόπης ακόμα και όταν έμεινε μόνος, συμμετέχοντας στις κυβερνήσεις Καραμανλή και Σαμαρά με τη Ροδόπη να φτάνει ξανά μετά από 50 χρόνια στα κέντρα των αποφάσεων.

Αναφέρθηκε μάλιστα σε έργα που σχεδιάστηκαν ή υλοποιήθηκαν εκείνη την περίοδο, όπως τον κάθετο άξονα της Νυμφαίας, την αύξηση των τμημάτων του ΔΠΘ, την ΑΣΠΑΙΤΕ στις Σάπες, το Μέγαρο Μουσικής, τα νέα σχολεία αλλά και το κλειστό γυμναστήριο του 2ου Λυκείου, καθώς και τη μελέτη για το Φράγμα Κομψάτου, την ανασκαφή στο αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας κ.α.

Μια Ροδόπη Ορφανή

Ειδική μνεία έκανε στην «αδικία του εκλογικού νόμου» το 2015, που τον άφησε εκτός βουλής και την Ροδόπη κοινοβουλευτικά ορφανή και αδύναμη μέχρι το 2019, δημιουργώντας μια ανισορροπία που λειτούργησε σε βάρος όλης της κοινωνίας.

«Είμαι εδώ για να κάνουμε όλοι μαζί ένα νέο ξεκίνημα, ξεκινώντας ένα νέο αγωνιστικό κύκλο διεκδίκησης για την Ελλάδα και τη Ροδόπη» σημείωσε, ένα αγώνα που θα κάνει χωρίς ξεχωριστούς Θρακιώτες που έφυγαν τα τελευταία χρόνια.

Έκανε δε ένα απολογισμό της  κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης του από το 2019, καταθέτοντας μια ρεαλιστική στοχοθέτηση, που περιλαμβάνεται στο μεγάλο όραμα που μοιράζονται για τη Ροδόπη του αύριο. «Είμαι εδώ γιατί πιστεύω πως η Ροδόπη έχει αξία», τόνισε, θυμίζοντας πως το 2019 η Ροδόπη είδε την ανεργία να ξεπερνά το 30%, μια ρημαγμένη ΒΙΠΕ, το 12% να οφείλεται από το 2010 πριν καταργηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, την οποία κατηγόρησε ότι στοίβαξε τα δάνεια των παλιννοστούντων μαζί με τα υπόλοιπα κόκκινα δάνεια.

Αναμετρήθηκε με τα προβλήματα η κυβέρνηση

Όπως τόνισε ο κ. Στυλιανίδης, μέσα σε ένα δύσκολο εθνικό και διεθνές περιβάλλον έδωσαν την μάχη τους, απέναντι σε υγειονομικές, οικονομικές, μεταναστευτικές και άλλες κρίσεις, και τώρα πλέον κρίνονται, για το ποιος επέλεξε τον κοντόφθαλμο λαϊκισμό και ποιος αναμετρήθηκε με τα προβλήματα, στάθηκε δίπλα στην κοινωνία και παρήγαγε αποτελέσματα.

Σε αυτό το περιβάλλον έδωσε μάχη για να στηρίξει την τοπική κοινωνία, να ενισχύσει την τοπική αγορά, και να κρατήσει αναμμένη τη φλόγα της ανάκαμψης της Ροδόπης και της επιστροφής της Θράκης σε πρωταγωνιστικούς ρόλους, από τη Διακομματική Επιτροπή, μέχρι το 12%, την ενίσχυση του ΔΠΘ και των αγροτών, την τήρηση στο ακέραιο των δικαιωμάτων της μειονότητας, μαζί με τις ενισχύσεις της περιόδου της πανδημίας, με την τοπική αγορά να λαμβάνει σχεδόν 96 εκ. ευρώ.

«Ποιος από τους πολιτικούς μας αντιπάλους, τους εκφραστές και αντιπροσώπους της ορφανής και αδύναμης Ροδόπης της περιόδου 2015-19 τολμά να κουνά επικριτικά το δάκτυλο απέναντί μας; Αντέχουν σε συγκρίσεις;» αναρωτήθηκε.

Αναφέρθηκε δε και στα πολιτιστικά και ενεργειακά έργα που γίνονται στην περιοχή, τονίζοντας πως ο αγώνας που έκανε για την περιοχή μας δεν ήταν εύκολος, είχε όμως τη στήριξη του πρωθυπουργού και τη συνολική θετική στάση της κυβέρνησης.

Διπλό το δίλλημα των εκλογών

«Δεν ισχυρίζομαι αλαζονικά όπως έκαναν άλλοι στο παρελθόν ότι δεν έγιναν λάθη, ούτε έχω την ψευδαίσθηση του νεοφώτιστου κοινοβουλευτικού ότι οι πολλές επερωτήσεις στη Βουλή και ο θόρυβος για εσωτερική κατανάλωση είναι αρκετά για να επιτευχθούν λύσεις στα προβλήματα που μας απασχολούν» σημείωσε, επισημαίνοντας πως στις κάλπες αυτές υπάρχουν δύο κρίσιμα διλήμματα, από τις απαντήσεις στα οποία θα κριθεί το μέλλον:

Το πρώτο είναι ποια πολιτική δύναμη είναι σε θέση να οδηγήσει την Ελλάδα στο μέλλον, και το δεύτερο είναι ποιος είναι ο βουλευτής που θέλει και μπορεί να εκπροσωπήσει τα δίκαια και συμφέροντα της Ροδόπης, διεκδικώντας την επαναφορά της Θράκης στο προσκήνιο, σε νέους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Στο πρώτο δίλλημα ο κ. Στυλιανίδης επεσήμανε πως οι πολίτες θα πρέπει να επιλέξουν μεταξύ της ακυβερνησίας του ΣΥΡΙΖΑ με την απλή αναλογική, επιστροφή σε κλειστές τράπεζες και φορολογικό τσουνάμι, ή τη σταθερή κυβέρνηση της ΝΔ, που κράτησε όρθια την αγορά την περίοδο της πανδημίας.

Στο δεύτερο ερώτημα, τόνισε πως την πρώτη Κυριακή θα επιλέξουμε και την εκπροσώπηση, με τη σταυροδοσία, μια επιλογή που θα προσδιορίσει το ρόλο της Ροδόπης στο νέο πολιτικό τοπίο της χώρας, και σε αυτό το πλαίσιο διεκδικεί μια νέα ισχυρή εντολή εμπιστοσύνης για τα δίκαια και τα συμφέροντα των Θρακών στην Αθήνα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.