Νεα επιθεση Οντερ Μουμιν στην ηγεσια του Πολιτιστικου Συλλογου Ιασμου

«Είτε από κοινού με το πολιτιστικό σύλλογο είτε μόνοι μας πρέπει τα ιστορικά κτήρια του Ιάσμου να αξιοποιηθούν»

Νέα επίθεση προς αυτούς που, κατά τον ίδιο,  «λειτουργούν εις βάρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου και των πολιτικών δρωμένων της περιοχής» εξαπέλυσε ο Δήμαρχος Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν, κατά τα εγκαίνια της Δομής Σίτισης Ιάσμου.

Θέλοντας να αποκαταστήσει, όπως δήλωσε, «την αλήθεια αλλά και την προσωπική του τιμή και υπόληψη» στο θέμα της σύγκρουσης με τη σημερινή ηγεσία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου, που απασχόλησε επανειλημμένως την επικαιρότητα, σημείωσε πως «ο σεβασμός μου απέναντι στην ιστορία του Πολιτιστικού Συλλόγου των Ιασμιωτών και του Ιάσμου, είναι απόλυτος, απέραντος και αδιαπραγμάτευτος».

Για αυτό άλλωστε και δεν θα τολμούσε ποτέ, σε αντίθεση με το ψέμα που δήλωσε πως διακινείται, να «πετάξει τα δώρα των Ιασμιωτών» έξω από το Μουσείο Πολιτιστικής και Αγροτικής κληρονομιάς Ιάσμου. Άλλωστε θεωρεί πως έχει αποδείξει πολλές φορές στην πολιτική του πορεία, πως σέβεται και τις δύο θρησκείες και την ιστορία του τόπου εμπράκτως, και όχι μόνο στα λόγια.

Αποκλειστικό μέλημα, σημείωσε, είναι το Μουσείο να αξιοποιηθεί όπως πρέπει, είτε μόνο από το Δήμο, είτε σε συνεργασία με το Σύλλογο. Από τότε που ανέλαβε, σημείωσε, θυμάται μόνο τις επίσημες επισκέψεις που έγιναν σε αυτό, ενώ θα πρέπει να είναι μόνιμα ανοιχτό, να φέρνει επισκέπτες.

Αξιοποίηση των ιστορικών κτιρίων του Ιάσμου  με ή χωρίς το Σύλλογο

Το ίδιο σκεπτικό έχει και για το κτίριο της παλιάς κοινότητας (όπου λειτουργούν τα γραφεία του Συλλόγου) που αποτελεί κομμάτι της ιστορίας του Ιάσμου. «Δεν μπορούμε εμείς σαν δημοτική αρχή αυτό το κτήριο να το βλέπουμε να ερειπώνει, δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε. Είτε από κοινού με το πολιτιστικό σύλλογο είτε μόνοι μας πρέπει αυτά τα κτήρια να αξιοποιηθούν» ανέφερε.

Προειδοποίησε πάντως πως η ανεξέλεγκτη, όπως τη χαρακτήρισε, διάθεση δημοτικών κτηρίων τελείωσε, όπως και η αλόγιστη σπατάλη του δημοσίου χρήματος. Παράλληλα αποκάλυψε πως τη στιγμή που μεγαλύτεροι Δήμοι, όπως η Κομοτηνή έδιναν 3,5 χιλιάδες ευρώ το χρόνο στους συλλόγους τους, στον Ίασμο, σύλλογος λάμβανε 10 χιλιάδες ευρώ ανά έτος.

Όμως όταν ανέλαβε, δεν υπήρχαν παγκάκια στις πλατείες, οι κτιριακές εγκαταστάσεις έχουν μεγάλες ανάγκες, για αυτό και «δεν μπορεί ο καθένας με τα λεφτά όλων των δημοτών να τα διαχειρίζεται έτσι όπως κρίνει αυτός όταν υπάρχει μια δημοκρατικά εκλεγμένη δημοτική αρχή».

Το πρόβλημα, επανέλαβε, είναι πως κατά την άποψή του δεν επιτρέπεται ηθικά και πολιτικά κάποιος να είναι πρόεδρος ή γενικός γραμματέας σε ένα Πολιτιστικό Σύλλογο και ταυτόχρονα να είναι πρόεδρος τοπικού ή δημοτικός σύμβουλος και να καρπώνεται τα οφέλη και από τις δύο θέσεις.

«Το πρόβλημα αφορά μόνο δύο πρόσωπα και με αποκλειστική υπαιτιότητα τους, και λειτουργεί εις βάρος του συλλόγου και των πολιτικών δρωμένων της περιοχής» ανέφερε, καλώντας τους εκ νέου να σταθούν στο ύψος τον περιστάσεων, να διευκολύνουν την αγαστή και επιβεβλημένη συνεργασία του συλλόγου με τον δήμο Ιάσμου πράττοντας αυτό που έπρεπε ήδη να πράξουν από την εκλογή τους σε αιρετή θέση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.