Νεα ειδικα κινητρα για την προσελκυση επενδυσεων ζητησε ο Ευριπιδης Στυλιανιδης

Καθώς και την εγκατάσταση στην Κομοτηνή μιας Ευρωπαϊκής Δομής εκπαιδευτικής, ερευνητικής ή διοικητικής

Την στήριξη της ΑΜΘ ζήτησε από τον κ. Μ. Σχοινά ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, προτείνοντάς του να προσκαλέσει στις Βρυξέλλες τους Μητροπολίτες και τους Μουφτήδες μας προκειμένου να αναδείξουν διεθνώς το Μοντέλο Ανοιχτής Δημοκρατικής Κοινωνίας που έχτισαν όλοι μαζί, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι στη Θράκη.

Παράλληλα, ενώπιον των παραγωγικών φορέων του Νομού Ροδόπης έθεσε τρία θέματα, με πρώτο την ανάγκη της στήριξής του, ώστε να θεσπιστούν εκ νέου στη Θράκη ειδικά κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκαιο καθώς και ειδικό καθεστώς πχ για το φόρο καυσίμων προκειμένου να μην πλήττεται η τοπική αγορά από τις ανταγωνιστικές αγορές των γειτόνων μας που διατηρούσε χαμηλή φορολογία.

Παράλληλα ζήτησε τη συμβολή του προς τη Βουλγαρική Κυβέρνηση για την άδεια διέλευσης από τη Νυμφαία και τουριστικών λεωφορείων που θα ενισχύσουν την τοπική τουριστική ανάπτυξη, καθώς και την εγκατάσταση στην Κομοτηνή μιας Ευρωπαϊκής Δομής εκπαιδευτικής, ερευνητικής ή διοικητικής που θα φέρει στην περιοχή προς μόνιμη εγκατάσταση διεθνείς υπαλλήλους και επιστήμονες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.