Νεα χρονια, νεες διοικησεις στην ΠΑΜ-Θ και τη Ροδοπη

Οι βουλευτές Ι.Αχμέτ και Ο.Φερχάτ, ο Περιφερειάρχης Χ.Τοψίδης, αλλά και οι Μ.Ταπατζάς, Γ.Γκαράνης και Τ.Ιμάμ μιλούν για τη νέα αρχή που φέρνει το 2024

Την ελπίδα για το μέλλον, που δίνει κάθε νέα αρχή, εξέφρασαν ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ.Μανώλης Ταπατζάς, οι βουλευτές Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ και Οζγκιούρ Φερχάτ και οι Δήμαρχοι Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης και Ιάσμου κ. Τζανέρ Ιμάμ, που παρέστησαν στην κοπή της βασιλόπιτας της ΠΕ Ροδόπης, και μίλησαν για την νέα χρονιά και τις ελπίδες τους για αυτή.

Άλλωστε η έλευση του νέου έτους, σηματόδοτησε και την έναρξη της θητείας των νέων αυτοδιοικητικών αρχών, οι οποίοι τα επόμενα χρόνια θα κληθούν να κάνουν πράξη τα όσα υποσχέθηκαν προεκλογικά, καθώς και να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά ό,τι αυτά μπορεί να φέρουν.

Χριστόδουλος Τοψίδης:  «Να διεκδικήσουμε πόρους, έργα δομές και υποδομές για να φτιάξουμε την Περιφέρεια που ονειρευόμαστε και μας αξίζει»

«Το 2024 να είναι μια χρονιά με πρόοδο, ανάπτυξη, συνέργειες» ευχήθηκε ο νέος Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ Χριστόδουλος Τοψίδης στο πρώτο του μήνυμα με την έλευση του νέου έτους.

Ο κ. Τοψίδης, εκπροσωπώντας και όλη τη διοίκηση της ΠΑΜΘ, δεσμεύτηκε να συνεργαστούν με όλους τους φορείς και τους οργανισμούς για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης όλων των πολιτών της Περιφέρειας.

Τόνισε δε πως το 2024 θα γίνει μεγάλη προσπάθεια, ώστε με ψηλά στην ατζέντα της νέας αρχής την πρόληψη, όπως δίδαξε όλους το 2023, να βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση όλων των αναγκών.

«Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά μας, δηλώνουμε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε κάθε πρόκληση, σε κάθε τι που θα συμβεί στην Περιφέρεια μας, και οργανωμένα με στρατηγική, να διεκδικήσουμε τόσο από την Κεντρική πολιτική σκηνή όσο και από την ΕΕ, πόρους, έργα, δομές και υποδομές για να φτιάξουμε την Περιφέρεια που ονειρευόμαστε και μας αξίζει» τόνισε.

Οι τρείς πρώτες προτεραιότητες της νέας διοίκησης

Η Περιφέρεια, συμπλήρωσε, είναι υπεύθυνη για ό,τι περιλαμβάνεται στην γεωγραφική της έκταση. Πρώτο τους μέλημα είναι να καταγράψουν τα έργα σε εξέλιξη από την προηγούμενη διοίκηση, και τα χρονοδιαγράμματά τους, ώστε να αποδοθούν στους πολίτες στο χρόνο που πρέπει για να μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν.

Παράλληλα επιθυμούν να κάνουν την Περιφέρεια πιο ψηφιοποιημένη, τόσο στις υπηρεσίες της προς τους πολίτες, όσο και στην εσωτερική τους επικοινωνία, ενώ με την τουριστική περίοδο να μην απέχει πολύ, ο ίδιος υπογράμμισε πως θα μελετήσουν τρόπους ώστε να έχουμε άμεση εισροή νέων τουριστών στην περιοχή μας, που θα ενισχύσουν την οικονομία της.

Μανώλης Ταπατζάς:«Η γνώση υπάρχει, και θα την μεταφέρουμε στις ενέργειές μας για να μπορέσουμε να ανταπεξέρθουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα»

Κλίμα αισιοδοξίας για τον τόπο μας, που έχει ανάγκη την ευημερία και την ανάπτυξη επιθυμεί ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Μανώλης Ταπατζάς.

Ο κ. Ταπατζάς τόνισε πως η νέα αρχή εισέρχεται με αισιοδοξία στο νέο χρόνο, για ό,τι επιζητούν πραγματικά να συμβεί στον τόπο μας.

Ένας τόπος ο οποίος έχει ανάγκη την ευημερία και την ανάπτυξη, ώστε να έχει θετικό αντίκτυπο στους κατοίκους της ΠΕ Ροδόπης αλλά και όλης της Περιφέρειας.

«Έχουμε μια καινούρια αρχή, όπως μας εξέλεξε με την ψήφο του ο λαός της ΠΑΜΘ» σημείωσε, ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη κ.Τοψίδη για την τιμή που του έκανε να τους αναθέσει τα καθήκοντα του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης.

Η Ροδόπη είναι μια φτωχή περιοχή, ίσως η φτωχότερη στην Περιφέρεια, σημείωσε για αυτό και θεωρεί την ευθύνη που αναλαμβάνει είναι πολύ μεγάλη. «Έχοντας πίστη στις ικανότητες αλλά και την θέληση που απαιτείται, θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο για την Ροδόπη αλλά και όλη την Περιφέρεια» τόνισε, με την προσπάθεια όλων των στελεχών να είναι συλλογική» ώστε στο τέλος της πενταετίας να γιορτάζουμε την οικονομική ανάκαμψη όλης της περιοχής.

Έμφαση στον Τουρισμό

Οι ανάγκες, τόνισε, είναι πάρα πολλές, ιδίως όσο αφορά την έλλειψη έργων υποδομής, αλλά και την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα υφιστάμενα. Σύμφωνα με τον ίδιο χρειάζονται παρεμβάσεις για να βοηθηθεί το εισόδημα των αγροτών και των κτηνοτρόφων, ενώ θέλει να δώσει μεγάλη βαρύτητα στο τουριστικό προϊόν της Ροδόπης.

Η πύλη της Νυμφαίας είναι από τις μεγαλύτερες οδικές εισόδους στη χώρα μας, με 1,6 εκατομμύρια διελεύσεις το 2019, ελάχιστοι όμως από τους τουρίστες αυτούς έμειναν στην πατρίδα μας, γιατί υπάρχει έλλειψη υποδομών στο τουριστικό περιβάλλον.

«Πρέπει και εκεί να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα, κάτι το οποίο θα συντελέσει στην οικονομική ανάκαμψη και την ευημερία των κατοίκων του τόπου μας» τόνισε, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως δεν θα δούμε δραματικές αλλαγές από την μία μέρα στην άλλη. Ωστόσο όπως υπογράμμισε «τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο».

Αναστροφή της κατάστασης στο τέλος της πενταετίας

«Έχω μάθει στη ζωή μου να πολεμάω και να προσπαθώ, και να είμαι αποτελεσματικός. Όλα θα γίνουν με το χρόνο τους» σημείωσε, τονίζοντας πως ένα μεγάλο προσόν της νέας διοίκησης είναι το γεγονός ότι το 80% των ανθρώπων που βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης έχουν εμπειρία στην αυτοδιοίκηση.

«Η γνώση υπάρχει, και αυτή τη γνώση θα μεταφέρουμε στις ενέργειές μας για να μπορέσουμε να ανταπεξέρθουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα» τόνισε, ενώ προσμετρά στα θετικά πως αναλαμβάνει τα ηνία της Περιφέρειας ένας πολύ ικανός άνθρωπος, ο Χριστόδουλος Τοψίδης, από τον οποίο περιμένουν πολλά οι κάτοικοι της Περιφέρειας. Κλείνοντας ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση πως στο τέλος της πενταετίας θα δούμε την υστέρηση της Περιφέρειας, που κατατάσσεται στις τελευταίες θέσεις στην επιχειρηματικότητα, την εισροή κεφαλαίων και την ανταγωνιστικότητα, να αντιστρέφεται και να δούμε καλύτερες μέρες για τον τόπο μας.

Ιλχάν Αχμέτ: «Η ειρήνη και η ηρεμία είναι αυτό που ευχόμαστε για την γειτονιά μας αλλά και τον κόσμο γενικότερα»

Το 2024 να φέρει ηρεμία, ευτυχία και κυρίως ειρήνη σε όλους ευχήθηκε ο Βουλευτής Ροδόπης ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ κ. Ιλχάν Αχμέτ.

«Το 2023 η ανθρωπότητα ταλαιπωρήθηκε από πολέμους, σεισμούς και άλλα γεγονότα, οπότε η ειρήνη και η ηρεμία είναι αυτό που ευχόμαστε για την γειτονιά μας αλλά και τον κόσμο γενικότερα» ανέφερε, ενώ «επιστρέφοντας» στην Ελλάδα ευχήθηκε «οι Έλληνες να είναι πιο ενωμένοι το 2024, με αγώνες για μια καλύτερη ποιότητα ζωής αλλά και για το μέλλον των παιδιών μας.

Οζγκιούρ Φερχάτ: «Η Ροδόπη αξίζει ένα καλύτερο μέλλον ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε άλματα μπροστά και να κρατήσουμε τον κόσμο»

Την αισιοδοξία του στην απαρχή του νέου έτους εξέφρασε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Αριστεράς κ.Οζγκιούρ Φερχάτ, ευχόμενος υγεία ευτυχία και δύναμη σε όλους τους κατοίκους, αλλά και μια χρονιά «που αξίζει να ζήσουμε στη Ροδόπη».

Μετά από πολύ δύσκολες στιγμές, τόσο στην περιοχή μας όσο και σε όλη τη χώρα, βρισκόμαστε μπροστά σε μεγάλες εξελίξεις, πολιτικές και κοινωνικές και πρέπει να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών, ανέφερε.

«Η Ροδόπη, η ακριτική αυτή περιοχή, αξίζει ένα καλύτερο μέλλον ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε άλματα μπροστά και να κρατήσουμε τον κόσμο στην περιοχή» τόνισε, μιας και ο πληθυσμός φυλλοροεί, με τα προβλήματα της ανεργίας και της ακρίβειας να δαμάζουν τις επιθυμίες του λαού.

Εξέφρασε πάντως την πεποίθηση πως θα καρποφορήσουν νέες ευκαιρίες για την περιοχή μας, και ως εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς δεσμεύτηκε πως θα είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια, με όλους όσους έχουν συστρατευτεί σε αυτό τον αγώνα που χρειάζεται ο τόπος σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

«Μπορεί οι προοπτικές να είναι δύσκολες αλλά με τη θέληση και τη δυναμική που έχει ο λαός θα αντέξουμε σε όλες τις δυσκολίες» ανέφερε, σχεδιάζοντας το μέλλον και πηγαίνοντας την Ροδόπη ψηλά.

Γιάννης Γκαράνης: «Έχουμε σηκώσει τα μανίκια εδώ και πολύ καιρό και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για την πόλη και τους δημότες μας»

Την ελπίδα ότι την νέα χρονιά θα αφήσουμε πίσω μας τα προβλήματα των προηγούμενων ετών, εξέφρασε ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης, που ευχήθηκε «η χρονιά που έρχεται να είναι με λιγότερα προβλήματα, περισσότερη αισιοδοξία και επιτυχίες για τον Δήμο αλλά και όλους τους πολίτες του».

Στόχος της διοίκησης, της μοναδικής που επανεκλέχτηκε στη Ροδόπη, είναι να αντιμετωπίσουν την καθημερινότητα των πολιτών, και να συνεχίσουν την καλή δουλειά που έχουν κάνει τα προηγούμενα χρόνια.

Ειδικά στα έργα υποδομής θα δουν πολλά να ξεκινούν από το 2024, ενώ θα προσπαθήσουν να δώσουν ακόμα μεγαλύτερη ώθηση για έργα στην πόλη, ώστε να την έχει την θέση που της αξίζει ως πρωτεύουσα της Περιφέρειας ΑΜΘ.

«Έχουμε σηκώσει τα μανίκια εδώ και πολύ καιρό και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για την πόλη και τους δημότες μας» κατέληξε.

Τζανέρ Ιμάμ: «Οι καιροί είναι δύσκολοι για τον Δήμο Ιάσμου, όμως θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό»

Τέλος το 2024 να είναι δημιουργικό για όλους, με υγεία, αγάπη και ειρήνη στην περιοχή ευχήθηκε ο νέος Δήμαρχος Ιάσμου κ. Τζανέρ Ιμάμ.

«Οι καιροί είναι δύσκολοι για τον Δήμο Ιάσμου, όμως η ομάδα μου και εγώ θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τους δημότες και την περιοχή μας» ανέφερε, υπογραμμίζοντας πως από εδώ και πέρα, θα κατεβάσουν το κεφάλι τους, θα σηκώσουν τα μανίκια, θα δουλέψουν, και θα ασχολούνται μόνο με το έργο τους, τα προβλήματα των δημοτών, και το καλό της περιοχής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.