Νεα ασφαλτοστρωση και πεζοδρομια στο δρομο για την Καρυδια

Πρόταση του Δήμου Κομοτηνής στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης

Πρόταση για βελτίωση της βατότητας και της οδικής ασφάλειας του δρόμου προς τον οικισμό της Καρυδιάς θα καταθέσει ο Δήμος Κομοτηνής στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (ΠΠΑ ΑΜΘ), μέσα από το οποίο γίνεται η χρηματοδότηση μέσω εθνικών πόρων, στην πρόσκληση που εκδόθηκε για την υποβολή πρότασης από το Δήμο για την Βελτίωση της Βατότητας και Οδικής Ασφάλειας οδών Δήμου Κομοτηνής.

Το έργο αφορά στη βελτίωση της βατότητας και της οδικής ασφάλειας του δρόμου προς τον οικισμό της Καρυδιάς, του Δήμου Κομοτηνής, μήκους 450 μέτρων, καθώς υπάρχει ανάγκη επέμβασης στο συγκεκριμένο κομμάτι της πολυσύχναστης οδού, με την χρηματοδότηση να ανέρχεται σε 450.000 ευρώ.

Η προς χρηματοδότηση παρέμβαση αφορά τη βελτίωση βατότητας 450 μέτρων και θα εκτελεστούν εργασίες χωματουργικών, οδοστρωσίας, τεχνικών ασφαλατικών, οδοφωτισμού και σήμανσης.

Συγκεκριμένα θα γίνει κατασκευή ασφαλτικού οδοστρώματος πλάτους 6 μέτρων, με την κατασκευή πεζοδρομίων πλάτους 1,5 μ. εκατέρωθεν της οδού.

Παράλληλα θα κατασκευαστεί δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων υδάτων 600 μέτρων, και φρεατίων υδροσυλλογής, το οποίο θα συνδεθεί με το υφιστάμενο του οικισμού.

Αξίζει να σημειωθεί πως από την Κομοτηνή μέχρι τη διασταύρωση για τον δρόμο που κινείται παράλληλα στο Καρυδόρεμα έχει γίνει διαμόρφωση τόσο του δρόμου όσο και η κατασκευή πεζοδρομίων, μέσω ενός έργου που πήρε πολλά χρόνια να ολοκληρωθεί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.