ΝΕ Ροδοπης ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Το τριπτυχο της κυβερνησης Μητσοτακη -Διαφθορα, Συγκαλυψη, Ατιμωρησια- επικρατει σε τετοιο βαθμο που πρεπει επειγοντως να σπασει ο φαυλος κυκλος του»

Καυστικό σχόλιο από τη νομαρχιακή οργάνωση για τα όσα ακούστηκαν στη βουλή κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας

Τα όσα διημείφθησαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη βουλή για την πρόταση δυσπιστίας σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Η νομαρχιακή οργάνωση του κόμματος καυτηριάζει τη στάση και τα λεγόμενα στελεχών της κυβέρνησης και παραθέτει σειρά ερωτημάτων που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης. Επίσης αναφέρεται στην αναφορά που κατέθεσε τη Δευτέρα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο Πρόεδρος του κόμματος κ. Νίκος Ανδρουλάκης τονίζοντας πως «είναι πλέον καθήκον της δικαιοσύνης να κάνει τη δουλειά της».

«Κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας στη βουλή ο κύριος Καραμανλής καταχειροκροτήθηκε σηματοδοτώντας ότι “και καλά τα έκανε, και δεν έχει καμία ευθύνη”. Επιβραβεύτηκε από τους βουλευτές της ΝΔ για το χάλι που είχε αφήσει τον σιδηρόδρομο, επιβραβεύτηκε που έβαλε ανθρώπους σε κίνδυνο και για την αλαζονεία του» σχολιάζει συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της η ΝΕ Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και συμπληρώνει πως «η αλαζονεία της ΝΔ δεν έχει μέτρο με χαρακτηριστικές απαράδεκτες εκφράσεις από υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Φλωρίδης αποκάλεσε την αντιπολίτευση “για τα μπάζα”, ενώ η κυρία Βούλτεψη χαρακτήρισε το θέμα “μπαγιάτικο”. Ακούσαμε τον κ. Γεωργιάδη να φωνάζει αλλόφρων μέσα στη Βουλή, την στιγμή που όλοι τους έπρεπε να έχουν πολύ μεγαλύτερη σύνεση και σεβασμό απέναντι σε όσους θρηνούν».

Η ΝΕ Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θεωρεί επίσης σημαντικό γεγονός που πέρασε στα ψιλά ότι «πρώτη φορά στα χρονικά σε διαδικασία προτάσεως δυσπιστίας είχαμε αλλαγή κυβέρνησης αφού παραιτήθηκαν οι δύο από τους στενότερους συνεργάτες του πρωθυπουργού, ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος». «Αποκαλύφθηκε» εξηγεί «ότι, παρά το ρόλο τους ως ειρηνοποιοί, αυτοί έπιναν ποτά στην οικεία επιχειρηματία τη στιγμή που η κυβέρνηση κατηγορούσε τον πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη ότι εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα στην κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας».

Σύμφωνα με την νομαρχιακή οργάνωση του κόμματος, ακόμα και σήμερα η κυβέρνηση αδυνατεί να απαντήσει ευθέως σε όλα τα ερωτήματα που είχαν τεθεί, και σε αυτά έρχονται να προστεθούν τα παρακάτω μετά την αποκάλυψη για τις παραποιημένες ηχητικές συνομιλίες:

  • Ποιος, την ώρα που ο ελληνικός λαός ήταν βυθισμένος στο σοκ και το πένθος, είχε την προτεραιότητα και τη μόνη έγνοια να παρέμβει στο κρίσιμο ανακριτικό υλικό;
  • Ποιος είχε πρόσβαση πριν την Ελληνική Αστυνομία και την Ελληνική Δικαιοσύνη στο κρίσιμο οπτικοακουστικό υλικό;
  • Ποιος επεξεργάστηκε τις συνομιλίες για να ενισχύσει τη θεωρία του ανθρώπινου λάθους;
  • Ποιος εν τέλει τις διέρρευσε και τις διένειμε σε φίλια προς την Κυβέρνηση μέσα ενημέρωσης για να υποστηριχθεί το αφήγημα του ανθρωπίνου λάθους;

«Το ΠΑΣΟΚ εκτελεί το χρέος του απέναντι στον ελληνικό λαό, λειτουργώντας θεσμικά και πάντα με σεβασμό στις οικογένειες των θυμάτων» υπογραμμίζει η ΝΕ Ροδόπης και θυμίζει πως «αντιμέτωπο με τη νέα αποκάλυψη της μονταζιέρας, κατατέθηκε πρόταση δυσπιστίας στην Βουλή των Ελλήνων, ενώ στις 1 Απριλίου 2024, υποβλήθηκε αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να υπάρξει διερεύνηση της υπόθεσης» για να τονίσει πως «είναι πλέον καθήκον της δικαιοσύνης να κάνει τη δουλειά της».

Στο πλαίσιο αυτό, επισημαίνει ότι «στο μοιραίο τρένο άφησαν ανθρώπους να μπουν ανυποψίαστοι αφού πρώτα διαβεβαίωναν σε δημόσιες δηλώσεις για ασφαλή σιδηρόδρομο. Ευθύνονται πλήρως διότι ενώ γνώριζαν ότι τα τρένα πήγαιναν στα τυφλά, άφηναν τον κόσμο να επιβιβαστεί στα τρένα ανυπεράσπιστος, και από την άλλη ο κύριος Γεωργιάδης δήλωνε ότι αν λέγαμε τους κινδύνους στα τρένα δεν θα υπήρχαν επιβάτες, υποδηλώνοντας έτσι την ανεύθυνη στάση της κυβέρνησης».

«Τελικά, αυτό ακριβώς θα έπρεπε να γίνει: Να διακοπεί άμεσα η λειτουργία των τρένων και να μην επιτραπεί η επιβίβαση κανενός επιβάτη. Το τρίπτυχο της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Διαφθορά, Συγκάλυψη, Ατιμωρησία – επικρατεί σε τέτοιο βαθμό που πρέπει επειγόντως να σπάσει ο φαύλος κύκλος του. Ο ελληνικός λαός δικαιούται πολύ περισσότερα από αυτά που του προσφέρει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, και η επίτευξη αυτού του στόχου πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα» τονίζει κλείνοντας η ΝΕ Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.