Νασος Ηλιοπουλος: «Εγκληματικο εν μεσω πανδημιας η κυβερνηση να συζηταει οχι για ενισχυση αλλα για κλεισιμο νοσοκομειων»

«Αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης ο εμβολιασμός, και όχι απλά ζήτημα ατομικής ευθύνης»

Μία συνομιλία εφ’ όλης της ύλης με τον εκπρόσωπο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχαν την ευκαιρία να ακούσουν οι ακροατές της εκπομπής «Με το Ν και με το Β» του Ράδιο Παρατηρητής. Ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε σε όλα τα ανοιχτά πολιτικά ζητήματα της επικαιρότητας, όπως η διαχείριση της πανδημίας ενώ δεν απέφυγε να δώσει και το «στίγμα της επόμενης ημέρας για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά και την ολοκλήρωση των εργασιών της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης.

Περισσότερο συγκεκριμένα η συνομιλία με τον κ. Ηλιόπουλο ξεκίνησε από το μήνυμα εμβολιασμού που απεύθυνε σε όλους τους πολίτες ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Δυστυχώς αναγκαστήκαμε να κάνουμε αυτή την παρέμβαση για μια σειρά από λόγους» σημείωσε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να παραθέσει πως  «ο πρώτος λόγος είναι ότι η  κυβέρνηση όχι απλά έχει αποτύχει στο να διαχειριστεί την πανδημία, αλλά επιλέγει να παίξει και το χαρτί του διχασμού. Επιλέγει δηλαδή να προσπαθήσει να δημιουργήσει πολωμένο κλίμα μέσα στην κοινωνία, ακριβώς για να μεταφέρει τις ευθύνες της δικιάς της αποτυχίας στους πολίτες».

«Δεν γίνεται η κυβέρνηση να έχει πέσει 30% έξω και να μην φταίει κανένας»

Ο κ. Ηλιόπουλος εξήγησε πως μιλάει για αποτυχία, ξεκινώντας πρώτα απ’ όλα από το θέμα τους εμβολιασμού, καθώς όπως θύμισε «ο δημόσια διακηρυγμένος στόχος της κυβέρνησης ήταν αρχές καλοκαιριού να έχουν οικοδομήσει το τοίχος της ανοσίας, δηλαδή να έχει εμβολιαστεί πλήρως άνω του 70%. Αυτή τη στιγμή όμως είμαστε στα μέσα του καλοκαιρού και το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων με το ζόρι ξεπερνάει το 40%». «Άρα, συμπέρανε ο ίδιος «εδώ ξεκάθαρα υπάρχει ένα μεγάλο ζήτημα πολιτικής ευθύνης, δεν γίνεται η κυβέρνηση να έχει πέσει 30% έξω και να μην φταίει κανένας».

«Η κυβέρνηση να τελειώσει εδώ και τώρα τη συζήτηση για κλείσιμο νοσοκομείων»

Ο εκπρόσωπος τύπου δεν έκρυψε και την ανησυχία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την εξαγγελία του πρωθυπουργού περί «αναδιάρθρωσης του συστήματος υγείας. Μάλιστα χαρακτήρισε «ακόμα πιο εγκληματικό το γεγονός ότι εν μέσω πανδημίας,  εν μέσω νέας έκρηξης της πανδημίας, αυτό που συζητάει η κυβέρνηση είναι όχι την ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας, αλλά συζητάει το να κλείσει νοσοκομεία» Ο κ. Ηλιόπουλος κάλεσε την κυβέρνηση  «να τελειώσει εδώ και τώρα τη συζήτηση για κλείσιμο νοσοκομείων» και να καλλιεργήσει κλίμα ομοψυχίας και όχι διχασμού. «Γι’ αυτό εμείς επιλέγουμε και καλούμε τον κόσμο με ψυχραιμία να εμβολιαστεί, είναι αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης ο εμβολιασμός, δεν είναι απλά ζήτημα ατομικής ευθύνης. Σε μια πανδημία είμαστε όλοι μαζί, είμαστε σύνολο. Δεν είναι ο καθένας μόνος του» τόνισε.

«Να παρθούν γενναία μέτρα ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους»

Όσο για τον τομέα της οικονομίας ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «εδώ και τώρα πρέπει να παρθούν γενναία μέτρα ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους». Και συνέχισε ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση και σε αυτόν τον τομέα. «Αντί να έχουμε μέτρα προστασίας» ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος, «βλέπουμε μια κυβέρνηση που έφερε μέσω πανδημίας ένα πτωχευτικό που ούτε καν το ΔΝΤ δεν τόλμησε να φέρει στα πιο δύσκολα χρόνια της ελληνική χρεοκοπίας, χωρίς καμία προστασία στην πρώτη κατοικία, φέραν ένα νέο εργασιακό νόμο ο οποίος γενικεύεται στις ατομικές συμβάσεις εργασίας, φέρνει τα απλήρωτα δεκάωρα, θα μειώσει μισθούς και θα διώξει νέους επιστήμονες από τη χώρα». «Το μόνο θετικό» αναγνώρισε «είναι ότι μάλλον παγώνει για την ώρα το ασφαλιστικό και παγώνει γιατί η κυβέρνηση παραδέχτηκε δημόσια και στους θεσμούς ότι το ασφαλιστικό το οποίο φέρνει έχει και ένα κόστος μετάβασης, κόστος για την κοινωνία, το οποίο ξεπερνάει τα 60 δις».

«Μπορούμε την επόμενη εκλογική μάχη, όποτε κι αν επιλεγεί να γίνει, να την κερδίσουμε»

Τέλος ο κ. Ηλιόπουλος εξέφρασε την εκτίμηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως η χώρα μπαίνει σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Απότοκο της εκτίμησης αυτής ήταν και η Προγραμματική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ώστε «να είμαστε όχι απλά προετοιμασμένοι να δώσουμε τη μάχη, αλλά να είμαστε έτοιμοι για να κυβερνήσουμε ξανά τη χώρα και να μπορέσει η κοινωνία να κάνει μια νέα αρχή».

«Γι’ αυτό εμείς επιμένουμε και κάναμε αυτή την προγραμματική συνδιάσκεψη για να έχουμε έτοιμο και το στρατηγικό μας πρόγραμμα, αλλά και το πρόγραμμα των 100 πρώτων ημερών» εξήγησε για να καταθέσει τη σιγουριά του πως «μπορούμε την επόμενη εκλογική μάχη, όποτε κι αν επιλεγεί να γίνει, να την κερδίσουμε».

«Λέξη κλειδί η “ευθύνη”»

Επιλέγοντας ο κ. Ηλιόπουλος δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει πως «η λέξη κλειδί που υπήρξε στην εισήγηση του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα, ήταν η “ευθύνη”. Ότι είμαστε εδώ για να αναλάβουμε ξανά την ευθύνη απέναντι στους εργαζόμενους, να αναλάβουμε την ευθύνη απέναντι στους νέους ανθρώπους, στην πιο μορφωμένη γενιά που έχει αυτή τη στιγμή η χώρα, μια γενιά που δεν πρέπει να την ξαναδιώξουμε. Είμαστε εδώ να αναλάβουμε την ευθύνη απέναντι στους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους συνταξιούχους. Καταφέραμε να διαχειριστούμε μια χώρα που είχε 27% ανεργία, μια χώρα με άδεια ταμεία, και δείξαμε ότι μπορεί να πάνε διαφορετικά τα πράγματα.  Προφανώς με λάθη, σημαντικά λάθη. Θα ήταν ψέμα να μην παραδεχτώ ότι έγιναν και λάθη και παραλήψεις. Αυτό είναι κάτι που πάντα θα υπάρχει. Αλλά η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διακατεχόταν από αίσθημα δικαιοσύνης και αίσθημα καθαρότητας και ευθύνης απέναντι στον κόσμο».

«Μπορούμε πραγματικά να φέρουμε μια νέα αρχή. Όχι ο ΣΥΡΙΖΑ μόνος του, καμία πολιτική δύναμη μόνη της, αλλά μαζί με την κοινωνία και μαζί με τους πολίτες» ξεκαθάρισε κλείνοντας ο κ. Ηλιόπουλος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.