Ναι στο Ετησιο Προγραμμα Δρασης και τον Προυπολογισμο της ΠΑΜΘ απο την επιτροπη διαβουλευσης

Αποκατάσταση του ταμιευτήρα του Κομψάτου και αντιμετώπιση διάβρωσης στον Πλατανίτη μεταξύ των έργων που θα ξεκινήσουν το 2023

Θετική γνωμοδότηση τόσο επί του σχεδίου του Ετησίου Προγράμματος Δράσης της ΠΑΜΘ για το έτος 2023, όσο και επί του προσχεδίου του προϋπολογισμού της ΠΑΜΘ για το έτος 2023, έδωσε η Επιτροπή Διαβούλευσης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που συνεδρίασε το μεσημέρι της Τρίτης 8 Νοεμβρίου στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Κομοτηνή.

Το ετήσιο πρόγραμμα δράσης περιλαμβάνει τόσο τις δράσεις ενημέρωσης, προώθησης της περιφέρειας αλλά και χρηματοδότηση για συνέδρια, εκδηλώσεις κτλ. αλλά και το τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας, στο οποίο περιλαμβάνονται μια σειρά από έργα.

Στη Ροδόπη, όπως και στις περισσότερες περιοχές, η πλειοψηφία των έργων είναι συνεχιζόμενα, δηλαδή δεν ολοκληρώθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, τόσο οδοποιίας όσο και αντιπλημμυρικά και συντήρησης δομών και κτιρίων, με προβλέψεις και για νέα, όπως οι μελέτες για την αντιμετώπιση της διάβρωσης στην παραλία Πλατανίτη, η αποκατάσταση του ταμιευτήρα του Κομψάτου, την αλλαγή της χάραξης του δρόμου προς το λιμάνι του Αγίου Χαραλάμπους και άλλα.

Όσο για τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας για το 2023, αυτός είναι ισοσκελισμένος, και ανέρχεται στα 303.465.425 ευρώ. Από αυτό το ποσό, τα έξοδα για τον Τακτικό Προϋπολογισμό ανέρχονται στα 153.386.319 ευρώ, ενώ τα 150.079.106 ευρώ αφορούν το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.