Ναι στη Λευκη Νυχτα, παρα τις επιφυλαξεις, απο τον Δημο Κομοτηνης

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η χρηματοδότηση από τον Δήμο με 5.000 ευρώ

Την έγκρισή του κατά πλειοψηφία έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνδιοργάνωση της Λευκής Νύχτας στην Κομοτηνή την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου.
 
Αυτό σημαίνει πως ο Δήμος Κομοτηνής θα στηρίξει την πραγματοποίησή της με 5.000 ευρώ, από τις περίπου 10 χιλιάδες που θα κοστίσει συνολικά, χρηματοδοτώντας με 3.000 τη διοργάνωση της Λευκής Νύχτας, και με 2.000 ευρώ την εκδήλωση προώθησης τοπικών προϊόντων, η οποία τη συνοδεύει και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου.
 
Να υπενθυμίσουμε ότι τα καταστήματα θα λειτουργήσουν ως τα μεσάνυχτα, με την εκδήλωση να έχει ενταχθεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 2oυ Φεστιβάλ Via Egnatia, που πραγματοποιείται σε όλη την έκταση της περιφέρειας και θα ολοκληρωθεί με εκδηλώσεις στην περιφερειακή ενότητα της Ροδόπης από τις 22 έως και τις 24 Σεπτεμβρίου.
 
Μάλιστα φέτος πρόθεση των διοργανωτών είναι να πεζοδρομηθεί όλο το κέντρο της Κομοτηνής με αφορμή και την «παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο», και, όπως προαναφέρθηκε, το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί έκθεση τοπικών προϊόντων.
 
Την εισήγηση έφερε στο συμβούλιο ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, ο οποίος εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για την αποτελεσματικότητα δράσεων σαν και αυτή, παρόλα αυτά τόνισε ότι ως Δήμαρχος, από τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των θεσμικών οργάνων της αγοράς κρίνει ότι είναι θετικό, το φέρνει προς έγκριση στο συμβούλιο.
 
Τελικά το Συμβούλιο αποφάνθηκε θετικά στην πρόταση κατά πλειοψηφία, με την Δημοτική Σύμβουλο κ. Κατερίνα Ιωαννίδου να απέχει, έχοντας εκφράσει επιφυλάξεις για το γεγονός της χρηματοδότησης της εκδήλωσης από τον Δήμο, ενώ κατά ψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.