Να κατεβει εστω και απο το «παραθυρο» στις εκλογες ψαχνει ο Κασιδιαρης

Στις 5 Μαΐου αποφασίζει ο Άρειος Πάγος

Παράθυρο για να παρακάμψει το νόμο, που ορίζει ότι απαγορεύεται η συμμετοχή στις εκλογές 2023 κόμματος με επικεφαλής καταδικασθέντες για σοβαρά αδικήματα, επιχειρεί να βρει ο φυλακισμένος πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης.

Στις 5 Μαΐου ο Άρειος Πάγος θα ανακηρύξει τα κόμματα που δικαιούνται να κατέλθουν στις εκλογές και θα εφαρμόσει έως τότε το νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα, για να ελέγξει ποιος πραγματικά ηγείται του κόμματος Κασιδιάρη. Μέχρι τις 2 Μαΐου κάθε κόμμα πρέπει να υποβάλει στην ηλεκτρονική πύλη καταχώρησης υποψηφίων τους υποψηφίους βουλευτές του.

«Κοινός τόπος το ποιος είναι το υποκρυπτόμενο ως ηγετική φυσιογνωμία πρόσωπο»

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του ethnos.gr, o ποινικολόγος Θεόδωρος Μαντάς, ξεκαθάρισε ότι, σύμφωνα με τον νόμο, «πρόσωπα τα οποία έχουν καταδικαστεί για το βαρύτατο αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης δεν μπορούν σε καμία απολύτως περίπτωση να ηγούνται πολιτικών σχηματισμών και να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία».

«Έχω απόλυτη πεποίθηση ότι, ο Άρειος Πάγος, εκπληρώνοντας την συνταγματική επιταγή αλλά και τη θεσμική του αποστολή, θα ερευνήσει εάν το ηγετικό πρόσωπο του συγκεκριμένου πολιτικού σχήματος είναι πραγματικό η εικονικό. Πολλώ μάλλον που, στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι κοινός τόπος για κάθε Έλληνα πολίτη για το ποιο είναι το υποκρυπτόμενο ως ηγετική φυσιογνωμία πρόσωπο, στο συγκεκριμένο πολιτικό σχηματισμό», υπογράμμισε ο κ. Μάντας.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για τη δική της Χρυσής Αυγής και, σε περίπτωση αμετάκλητης καταδικαστικής απόφασης, δεν μπορεί να συμμετέχει σε εκλογικές διαδικασίες.

Ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Προβληματισμό προκαλούν αναφορές πως πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου επρόκειτο να αναλάβει την ηγεσία του κόμματος «Έλληνες» του πρωτόδικα καταδικασμένου χρυσαυγίτη, Ηλία Κασιδιάρη.

Πρόκειται για τον Αναστάσιο Κανελλόπουλο, ο οποίος μάλιστα πέρυσι ίδρυσε τον πολιτικό φορέα «ΕΑΝ» που κινείται στο φάσμα της ακροδεξιάς και ο οποίος αναμένεται να δούμε εάν θέλει να κάνει ένα βήμα στην πολιτική με τον  Κασιδιάρη.

Εάν επιβεβαιωθούν οι φήμες, αυτή ενδεχομένως θα φανεί πως είναι και η απάντηση του χρυσαυγίτη στο μπλόκο της Βουλής στο κόμμα του. Η «μεταγραφή» δηλαδή ενός ανθρώπου με νομικό κύρος.

Πηγή: ethnos.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.