Να κανει τη διαφορα με το Ψηφιακο Μητρωο Εθελοντων θελει ο Δημος Κομοτηνης

Μέσω της νέας έκδοσης της επίσημης εφαρμογής, φέρνει πιο κοντά εθελοντές και οργανώσεις

Έτοιμοι να αγκαλιάσουν την νέα έκδοση 3.0 της επίσημης εφαρμογής του Δήμου Κομοτηνής για κινητά τηλέφωνα με iOS και Android φαίνονται οι εθελοντικές και οι Σύλλογοι της πόλης, που έδωσαν το παρών στην παρουσίαση της το απόγευμα της Πέμπτης 9 Φεβρουαρίου στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής.

Η νέα έκδοση, που παρουσιάστηκε από τον Αντιδήμαρχο Διοίκησης, Συντονισμού και Καθημερινότητας κ. Κίμων Λεχούδη, και τον σχεδιαστή της εφαρμογής, κ. Θόδωρο Μπατζάκα από την iMagic, εντάσσει τον Εθελοντισμό, και δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες της να εγγραφούν στο μητρώο Εθελοντών που δημιουργεί ο Δήμος.

Μέσα από αυτό, τόσο ο ίδιος ο Δήμος, όσο και όλοι οι Σύλλογοι και οι φορείς που αναζητούν εθελοντές, θα μπορούν να αναζητούν ενδιαφερόμενους, για να ενταχθούν στις δράσεις τους αν το επιθυμούν.

Με αυτό τον τρόπο ελπίζουν πως ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλο ή μικρός, δραστήριος ή λιγότερο δραστήριος ο φορέας και ο Σύλλογος, θα μπορέσουν να ενισχυθούν στις δράσεις τους μέσα από την εφαρμογή.

Ενισχύουν τη δυναμική παρουσία των εθελοντών

Όπως σημείωσε ο κ. Λεχούδης, ο Δήμος Κομοτηνής για την εφαρμογή έχει συμπεριλάβει τον Εθελοντισμό στις υπάρχουσες θεματικές ενότητες γιατί διέκριναν τη δυναμική παρουσία εθελοντών στις περισσότερες δράσεις που πραγματοποιούνται στην περιοχή μας.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή επιτρέπει τη δημιουργία ενός ενιαίου μητρώου εθελοντών, παρέχοντας εύκολη πρόσβαση στους δημιουργούς μιας εκδήλωσης, και ελπίζουν πως θα συμβάλλει στην ενίσχυση του κινήματος του εθελοντισμού, σε οργανωμένο πλαίσιο και θα αξιοποιηθεί ακόμη καλύτερα το ανθρώπινο δυναμικό όλων των ηλικιών, ειδικά των νέων.

Με βάση αυτή την πλατφόρμα σημείωσε, θέλουν να δημιουργήσουν ένα χώρο αναφοράς για όλες τις δράσεις που κάνουν οι σύλλογοί, είτε εμπλέκεται είτε δε  εμπλέκεται ο Δήμος Κομοτηνής. Ήδη όλες οι χρηματοδοτήσεις για εκδηλώσεις συλλόγων περνούν μέσα από την πλατφόρμα του Δήμου, σημείωσε, και τώρα προστίθενται και οι εθελοντικές οργανώσεις.

Ελπίζουν μάλιστα πως με αυτόν τον τρόπο οι εθελοντές του ενός φορέα, γίνονται εθελοντές όλων, μέσα από τη δημιουργία του ενιαίου μητρώου, ώστε να μπορούν να απευθύνουν κάλεσμα στους εθελοντές. «Θέλουμε ο κάθε σύλλογος και φορέας να μην χρειάζεται να απευθύνεται στο Δήμο ή το ΔΠΘ, αλλά μέσα από το μητρώο να βρει όποιους επιθυμεί και όσους επιθυμεί» ανέφερε.

Ψηφιακό προφίλ εθελοντή

Όπως εξήγησε ο κ. Μπατζάκας, εδώ και σχεδόν 9 μήνες προσφέρουν την εφαρμογή για τους δημότες και τους επισκέπτες του Δήμου, που μπορούν να την εγκαταστήσουν για να καλύψουν μια σειρά αναγκών, από τον προγραμματισμό εκδηλώσεων μέχρι και την υποβολή αιτημάτων και παραπόνων στο Δήμο.

Εδώ και λίγες ημέρες έχουν προσθέσει και τη δυνατότητα ανάπτυξης εθελοντικής δράσης μέσα από την εφαρμογή, που προσφέρει στον καθένα τη δυνατότητα να δημιουργήσει το δικό του ψηφιακό προφίλ εθελοντή, συμπληρώνοντας τα στοιχεία, και να έχει τη δυνατότητα να δηλώσει συμμετοχή στις δράσεις που διοργανώνουν ο Δήμος και άλλοι φορείς. Έχει δε τη δυνατότητα να ολοκληρώσει την όλη διαδικασία, από την αρχική εκδήλωση ενδιαφέροντος μέχρι την έκδοση βεβαίωσης συμμετοχής, ψηφιακά. Ανέφερε μάλιστα πως για να δημιουργηθεί το ψηφιακό προφίλ του εθελοντή, που έχει ένα μοναδικό QR code χρησιμοποιήθηκαν πολλές πηγές και πετυχημένες πρακτικές από το εξωτερικό.

«Όσο περνάει ο καιρός, τόσο περισσότερο υπάρχει και η απορρόφηση γενικότερα από τον κόσμο» σημείωσε επιπλέον για την υποδοχή της εφαρμογής, και όσο προστίθενται λειτουργίες, τόσο περισσότερο βρίσκουν κάτι που χρειάζονται μέσα από την εφαρμογή. Γενικά βλέπουν ότι αυξάνεται συνεχώς η λήψη της εφαρμογής, χρησιμοποιείται περισσότερο, και αυτό είναι το ζητούμενο.

Για τη mobile εφαρμογή του Δήμου Κομοτηνής, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον σύνδεσμο https://pages.komotini.link/getApp για τη λήψη της (ο σύνδεσμος λειτουργεί με απευθείας μετάβαση στη λήψη μέσω κινητού τηλεφώνου).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.