Να καλυψει το κενο που εχει δημιουργηθει στον αριστερο προοδευτικο χωρο θελει η Νεα Αριστερα

Τους στόχους της παράταξης παρουσίασε στο κοινό της Ροδόπης ο Αλέξης Χαρίτσης

Με μια ανοιχτή συνάντηση-εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν αρκετοί συμπολίτες μας που προσεγγίζουν την Νέα Αριστερά, ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης 27 Φεβρουαρίου η επίσκεψη του πρόεδρο της ΚΟ κ. Αλέξη Χαρίτση στην Κομοτηνή.

Ο κ. Χαρίτσης τόνισε πως στόχος της παρουσίας του στη Ροδόπη ήταν να ενημερωθεί για τα τοπικά προβλήματα, και να προτείνουν ως Νέα Αριστερά λύσεις σε αυτά.

«Η Θράκη και η Ροδόπη έχουν μεγάλες δυνατότητες που παραμένουν αναξιοποίητες» σημείωσε, για αυτό και κατέθεσαν την πρότασή τους για ένα ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για τη Θράκη, στα πρότυπα του ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος που είχε εκπονηθεί όταν ήταν και ο ίδιος στο Υπουργείο Ανάπτυξης το 2018, με φορολογικές διευκολύνσεις, αναπτυξιακά προγράμματα, καθώς και ολοκλήρωσης βασικών υποδομών μέχρι τα αρδευτικά έργα, που θεωρεί πως αποτελεί το μοναδικό τρόπο να ανακάμψει αναπτυξιακά η περιοχή.

Σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα στο ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως τα φαινόμενα του εκφυλισμού και της απαξίωσης, που είχαν επισημάνει εγκαίρως, έχουν γίνει κατανοητά από όλους, για αυτό και προχώρησαν σε μια πολιτική πράξη ευθύνης, γιατί δεν μπορούσαν να βλέπουν ένα ολόκληρο πολιτικό χώρο να απαξιώνεται και να εκφυλίζεται, να βλέπουν την πολιτική να αντικαθίσταται από την τοξικότητα.

Για αυτό δημιούργησαν την Νέα Αριστερά, γιατί θέλουν να είναι η δύναμη της Αριστεράς που θα καλύψει το πολιτικό κενό που δημιουργείται ευρύτερα στον Αριστερό χώρο, και το οποίο με σοβαρότητα αξιοπιστία και ειλικρίνεια να καλύψουν.

Αυτός είναι ο στόχος, αρχής γενομένης από την ιδρυτική τους συνδιάσκεψη στις αρχές Μαρτίου. Άλλωστε αυτή τη στιγμή θεωρεί πως οι παραδοσιακές δυνάμεις του αριστερού και προοδευτικού χώρου δεν μπορούν να παίξουν το ρόλο που τους αναλογεί, και αφενός να ασκήσουν μαχητική και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, αφετέρου να προσφέρουν διέξοδο για την Ελληνική κοινωνία, με τη Νέα Αριστερά να έρχεται να καλύψει αυτό το κενό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.