Να φερει νεα ελπιδα στην πολη θελει η Ελπη Μπλεκατση

Η υποψήφια Δημοτικός Σύμβουλος με την «Κοινωνία Πολιτών» για τους στόχους και τις προτάσεις της για την επόμενη τετραετία στην Κομοτηνή

«Με την Ελπίδα για τη Νίκη» είναι το σύνθημα της υποψηφίας Δημοτικής Συμβούλου με την παράταξη της «Κοινωνίας Πολιτών» κ. Έλπης Μπλεκάτση, η οποία κατέρχεται για ακόμα μια φορά στον στίβο της τοπικής αυτοδιοίκησης, με όχημα τις ιδέες, τις προτάσεις αλλά και την εμπειρία της, τόσο στη νομική, όσο και στην ψυχολογική υποστήριξη.

Η κ. Μπλεκάτση μίλησε στο Ράδιο Παρατηρητής για τις προτάσεις που έχει, και τόνισε πως θα είναι πάντα δυναμική και δίπλα στους συνδημότες μας για το καλό της πόλης.

Μια διαφορετική οπτική για την κοινωνία

ΠτΘ: Ριχνόσαστε ξανά στην μάχη της αυτοδιοίκησης με όπλο την εμπειρία σας…

Ε.Μπ.: Μετά από 30 χρόνια μαχόμενης δικηγορίας, μαθαίνεις να είσαι διεκδικητικός, μαθαίνεις να ακούς τους ανθρώπους που σου εμπιστεύονται το πρόβλημα τους, και μαθαίνεις να λύνεις προβλήματα. Είναι ένα μεγάλο σχολείο, αρκεί να αγαπάς τον πελάτη.

Όταν βγήκα από το επάγγελμα, δεν σταμάτησα, έγινα σύμβουλος ψυχικής υγείας, και είδα πως πάρα πολλά πράγματα, που προσεγγίζαμε διαφορετικά, συνάδουν. Όμως οι άνθρωποι που ασχολούνται με την ψυχική υγεία έχουν την δυνατότητα να σε βοηθήσουν να κάνουν λίγο καλύτερη τη ζωή σου.

ΠτΘ: Αλλάζει αυτή η ενασχόληση την οπτική για τα πράγματα και την κοινωνία;

Ε.Μπ.: Αλλάζει πάντα, αρκεί να θέλεις πρώτα να αλλάξεις, γιατί η αλλαγή ενέχει πόνο, προσπάθεια, κόπο και ακόμα και το ότι θέλεις να προσφέρεις στα κοινά, είναι ένα δύσκολο κομμάτι που μαθαίνεις να το υπηρετείς αλλιώς, ακόμα και μια εκλογική διαδικασία που είναι πολύ δύσκολη.

Προτάσεις για κοινωνικό παντοπωλείο και συμποσίου γλυπτών

ΠτΘ: Τι σημαίνει να είσαι υποψήφιος σήμερα;

Ε.Μπ.:  Είναι γεγονός ότι είμαστε πάρα πολλοί αυτή τη φορά, και θέλει πολλές ώρες της ημέρας, πολλά τηλέφωνα, να συναντήσεις πολύ κόσμο, για να επικοινωνήσεις την υποψηφιότητά σου. Έχω αφήσει πολλά πράγματα στην άκρη, και αυτό με στεναχωρεί πολύ.

ΠτΘ: Ποιες είναι λοιπόν οι προτάσεις και οι ιδέες που θέλετε να φέρετε στο Δήμο;

Ε.Μπ.:  Αναγκαία έρχεσαι σε επαφή με περισσότερο κόσμο, και αναγκαία ακούς κιόλας. Για παράδειγμα από μια επίσκεψη που έκανα στο μάρκετ, όπου πραγματικά πήρα πολύ λίγα πράγματα, και ενώ υπολόγιζα ότι θα δώσω 20 ευρώ, έδωσα 33, και αναφώνησα ότι δεν μπορούμε πλέον να υπολογίζουμε, με μια κυρία δίπλα μου να λέει πως έχουν γίνει πολύ ακριβά τα πράγματα, και τα ψυγεία μας είναι πια άδεια. Αυτή η στιχομυθία μου δημιούργησε την ιδέα, την οποία και κατέθεσα δημόσια του Κοινωνικού παντοπωλείου. Είναι γεγονός ότι ο Δήμος προσφέρει στις ευάλωτες ομάδες πολλά τρόφιμα, αλλά δεν θα βλάψει τα καταστήματα της πόλης αν γίνει ένα  κοινωνικό παντοπωλείο για ανθρώπους που βλέπουνε το εισόδημά τους στη μέση του μήνα να εξαϋλώνεται.

ΠτΘ: Καταθέσατε και μια πρόταση για την δημιουργία ενός «συμποσίου γλυπτών»

Ε.Μπ.: Συζητώντας με τον πρόεδρο του Αθηνίωνα κ. Άρη Ασσαριωτάκη, μου είπε για το Συμπ΄σιο Γλυπτών, που θα μπορέσει να προσελκύσει και τουρίστες, και πως θα ήταν ωραίο ένα τριήμερο, όπως γίνεται σε άλλες πόλεις της Ελλάδας για άλλα θέματα, να προσκαλούμε γλύπτες από όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα, που θα κάνουν τα γλυπτά τους και θα μένουν στην Κομοτηνή, η οποία στερείται γλυπτών, αλλά και θα προσελκύσουν και τουρίστες. Η Κομοτηνή έχει πράγματα να δείξει, αυτή τη φορά όμως θα πρέπει να τα επικοινωνήσουμε καλύτερα.

Πείρα και αγάπη για τον συνάνθρωπο

ΠτΘ: Τι έχετε κερδίσει από αυτή την εκλογική περίοδο;

Ε.Μπ.:  Αυτή η εκλογική περίοδος έχει πάρα πολλούς υποψηφίους, όμως οι συμπολίτες μας έχουν τέσσερις σταυρούς, και τους καλώ να τους χρησιμοποιήσουν όλους. Την προηγούμενη φορά οι πολίτες ζητούσαν παραπάνω πράγματα, αυτή τη φορά δε μου ζήτησαν πολλά, πέρα της καθαριότητας. Βέβαια πιστεύω, και ας μην γίνω και αρεστή, πως έχουμε όλοι μια ατομική ευθύνη, ο Δήμος θα πρέπει να κάνει τη δουλειά του, με τους ελάχιστους εργαζόμενους που έχει, αλλά και εμείς θα πρέπει να προσέχουμε πώς και πότε κατεβάζουμε τα σκουπίδια μας, και να προσπαθούμε να προσέξουμε τα απορρίμματα των σκύλων μας, να κλείνουμε τους κάδους. Πρέπει σε όλα να μιλήσουμε και για ατομική ευθύνη, πέρα από την ευθύνη του Δήμου που είναι πρώτιστη.

Εύχομαι όμως οι πολίτες μας να έχουν μια καθαρή άποψη για αυτό που θέλουν, και να ψηφίζουν τον Δήμαρχο και τους συμβούλους που έχουν εμπειρία, που έχουν πραγματικά προτάσεις, και το χρόνο να ασχοληθούν με τα κοινά, που είναι δίπλα τους και τους ακούν.

ΠτΘ: Με ποια κριτήρια λοιπόν θα πρέπει να επιλέξουν οι συμπολίτες μας;

Ε.Μπ.:  Να ψηφίσουν με κριτήρια του έργου που έχει γίνει μέχρι τώρα, τι μπορούσαν να κάνουν και τι έκαναν, αλλά και τι μπορούσε να γίνει στην πόλη. Νομίζω πως η τετραετία του κ. Γκαράνη ήταν μια καλή τετραετία, παρόλο που η δημοτική αρχή είχε να αντιμετωπίσει την πανδημία και την ενεργειακή κρίση, αν είχε πραγματικά την χρηματοδότηση που θα έπρεπε να έχει από την πολιτεία.

Όσο για τους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους, θα συμβούλευα τους συμπολίτες μας να ψηφίζουν βάσει της εμπειρίας που έχουν αποκομίσει από τη ζωή, των προσόντων τους, των ανθρώπων που έχουν την ευαισθησία να κάνουν πράγματα για αυτούς, χωρίς να πουν πως τους έκαναν ένα ρουσφέτι, αλλά γιατί δικαιούνται να εξυπηρετούνται και αποτελεί κομμάτι των ευθυνών τους. Επίσης είναι κρίμα να υπάρχουν τόσο λίγες γυναίκες στα συμβούλια, και πρέπει να εκλέξουμε γυναίκες που έχουν μια άλλη άποψη, δυναμική, ενσυναίσθηση και ευαισθησία, και ίσως θα πρέπει να εμπιστευτούμε εμείς οι γυναίκες το φύλο μας.

ΠτΘ: Ποιο είναι το μήνυμα σας προς τους δημότες της Κομοτηνής;

Ε.Μπ.:  Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν πως ξέρω να ακούω και να μάχομαι, για αυτό τους καλώ να με ψηφίσουν για να έχουν δίπλα τους ένα άνθρωπο που έχει την πείρα, και την αγάπη για τον συνάνθρωπο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.