Να επανελθουν στη δουλεια τους οι 26 εργαζομενοι/ες στην καθαριοτητα του Νοσοκομειου Κομοτηνης ζητα ο Δ. Χαριτου

Το οικονομικό κόστος στα Νοσοκομεία, είναι χαμηλότερο σε σχέση με την ανάθεση υπηρεσιών σε εργολάβους

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου με παρέμβασή του στη Βουλή ζητά να  επανέλθουν στη δουλειά τους οι 26 εργαζόμενοι/ες με συμβάσεις ΙΔΟΧ στην καθαριότητα του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής και να παραταθούν οι συμβάσεις τους τουλάχιστον για όσο ακόμη διάστημα διαρκεί η πανδημία.

Η ερώτηση που κατέθεσε τη Δευτέρα στον υπουργό Υγείας και συνυπογράφουν 19 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έρχεται σε συνέχεια της συνάντησης που είχε με τους απολυμένους εργαζόμενους, που πλέον βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας και την εργασιακή αβεβαιότητα.

Ο βουλευτής Ροδόπης επισημαίνει ότι είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης για την απόλυση των 26 συμβασιούχων, ανάμεσά τους άνθρωποι με έως και 22 χρόνια προϋπηρεσίας, αλλά και μία έγκυος, καθώς και για την επαναφορά και στο Νοσοκομείο Κομοτηνής των εργολαβικών συμφερόντων, τονίζοντας πως «επιστρέφει το εργασιακό καθεστώτος των εκβιασμών, των πιέσεων προς τους εργαζόμενους. Ενώ η έλλειψη ελέγχων  ενισχύει την ασυδοσία τους  αφού  υποχρεώνουν  τους εργαζόμενους να υπογράφουν δήθεν συμβάσεις ουσιαστικά σε “λευκό χαρτί” χωρίς να γνωρίζουν ούτε το ύψος αποδοχών, ούτε το ωράριο εργασίας, ούτε το είδος των συμβάσεων».

O κ. Χαρίτου ζητά από τον υπουργό να παρατείνει τις συμβάσεις εργασίας των 26 εργαζομένων  του Νοσοκομείου  Κομοτηνής για όσο διάστημα διαρκεί η πανδημία, επισημαίνοντας πως έχει αποδειχθεί στην πράξη πως το οικονομικό κόστος στα Νοσοκομεία, για την απασχόληση εργαζομένων ΙΔΟΧ, είναι χαμηλότερο σε σχέση με την ανάθεση υπηρεσιών σε εργολάβους.

Παράλληλα καταθέτει το ερώτημα: «Για ποιο λόγο η κυβέρνηση επαναφέρει τα  εργολαβικά συνεργεία  στα Νοσοκομεία και σε αυτό της Κομοτηνής, όταν αποδεδειγμένα παρέχουν ακριβότερες υπηρεσίες και με χειρότερους όρους εργασίας και αμοιβής για τους εργαζόμενους;».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.