Να επαναλειτουργησει το υπογειο παρκινγκ ιδιοκτησιας του σχεδιαζει ο Δημος Ξανθης

Υπέγραψε προγραμματική σύμβαση με την «Κ. ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ ΑΕ» για την εκπόνηση μελετών

Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κ. ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ Α.Ε.» και ο Δήμος Ξάνθης, αποδεικνύοντας την ουσιαστική συνεργασία που έχουν αναπτύξει, υπογράφουν νέα Προγραμματική Σύμβαση, που αφορά την εκπόνηση μελετών για την αποκατάσταση της λειτουργίας του κλειστού διώροφου υπόγειου Δημοτικού Parking οδού Κ. Μπένη του Δ. Ξάνθης.

Ο Δήμος Ξάνθης, στο πλαίσιο της πολιτικής του για τη βιώσιμη κινητικότητα και τους αναπτυξιακούς του στόχους, σχεδιάζει την επαναλειτουργία του κλειστού διώροφου υπόγειου δημοτικού πάρκινγκ της οδού Κ. Μπένη, το οποίο θα διαθέτει από 100 έως 120 θέσεις στάθμευσης με πρόβλεψη θέσεων στάθμευσης ΑΜΕΑ, και θα συμβάλλει καθοριστικά στην κυκλοφοριακή και περιβαλλοντική αναβάθμιση της πόλης.

Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κ. ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ Α.Ε.», υιοθετώντας τους καταστατικούς του σκοπούς και διαθέτοντας δική του οργανωμένη τεχνική υπηρεσία, καθώς και τεχνική και επιχειρησιακή ικανότητα, αναλαμβάνει την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών για την αποκατάσταση της λειτουργίας του κλειστού διώροφου υπόγειου δημοτικού πάρκινγκ οδού Κ. Μπένη του Δήμου Ξάνθης, προκειμένου να δοθούν οι απαραίτητες άδειες επαναλειτουργίας του σταθμού.

Ο Πρόεδρος της Κ.ΚΑΡΑΘΕΩΡΗ Α.Ε. Αθανάσιος Λάπατας, με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης, δήλωσε: «Η επαναλειτουργία του υπόγειου δημοτικού πάρκινγκ είναι ζωτικής σημασίας για τον Δήμο Ξάνθης, γιατί θα ανακουφίσει τους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης από το χρόνιο και μεγάλο πρόβλημα της στάθμευσης. Επιπλέον, θα δώσει νέα πνοή στο κέντρο, θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής και θα αλλάξει την εικόνα και τη φυσιογνωμία της. Σκοπός μας είναι η από κοινού εκτέλεση της δημόσιας αποστολής μας και η εφαρμογή αναπτυξιακών πρωτοβουλιών, οι οποίες, μεταξύ άλλων, πρωτίστως αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.