Να δωσει ωθηση στην τεραστια δυναμικη και προοπτικη της Κομοτηνης θελει ο Αντωνης Γραβανης

Πλήθος κόσμου στην προεκλογική εκδήλωση του συνδυασμού «Κομοτηνή Δυνατά»

Έτοιμος να αναλάβει τα ηνία του Δήμου Κομοτηνής μαζί με τους συνεργάτες του δήλωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Αντώνης Γραβάνης, στην τελική προεκλογική εκδήλωση του συνδυασμού του, την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου.

Το παρών έδωσαν ο Βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, οι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ Φάνης Κωφίδης και Ελένη Χατζή, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Νίκος Αγγελίδης, η αναπληρώτρια προϊστάμενη Περιφερειακής Εκπαίδευσης ΑΜΘ Μαίρη Κοσμίδου, η διοικήτρια του Νοσοκομείου Κομοτηνής κ. Μάγδα Γιαμουστάρη, ο Προέδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κομοτηνής κ. Δημήτρης Ερελιάδης και πλήθος κόσμου, αλλά και οι πάνω από 200 συμμετέχοντες στο συνδυασμό, που παρουσιάστηκαν στο κοινό.

Στο περιθώριο ο Δήμος Κομοτηνής

Ο κ. Γραβάνης  ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες με τους οποίους έδωσε αγώνες, με νίκες και με ήττες, που του έμαθαν ποτέ να μην το βάζει κάτω, να επιμένει και να πιστεύει.

Τόνισε δε πως αυτή την Κυριακή παρουσιάζεται η ευκαιρία να φέρουν τη μεγάλη αλλαγή, και να απαλλάξουν την πόλη από ένα συντηρητικό οπισθοδρομικό σύστημα που πλέον έχει γίνει καθεστώς.

Και αυτό γιατί θεωρεί πως ο τόπος μας έχει μείνει στο περιθώριο, πίσω από τις εξελίξεις, χάνοντας ευκαιρίες να αναπτυχθεί, να προχωρήσει μπροστά, έχει βαλτώσει. Αυτή την Κυριακή λοιπόν, θα πρέπει οι πολίτες να επιλέξουν αν θα συνεχίσουν να ζουν σε αυτό το καθεστώς, σε ένα Δήμο στάσιμο, εσωστρεφή, απομονωμένο, ΄θα κάνουν την μεγάλη ανατροπή, για να πάει ο Δήμος Κομοτηνής δυναμικά μπροστά.

Αφού αναφέρθηκε στα τέσσερα προηγούμενα χρόνια της αντιπολίτευσης, τονίζοντας πως εγκαίρως εντόπισαν τα προβλήματα και τις παραβλέψεις της διοίκησης, για να γλυτώσουν τα λάθη που είχαν γίνει, και τώρα ήρθε η ώρα να αλλάξουν μαζί την Κομοτηνή.

Για αυτό και κάλεσε όλους ανεξάρτητα από κομματικές ταυτότητες και τι ψήφισαν πριν, να βάλουν την κοινή τους ταυτότητα ως Κομοτηναίοι και να ψηφίσουν για το Δήμο Κομοτηνής.

Η τεράστια δυναμική και προοπτική της Κομοτηνής, τόνισε, παρέμεινε αναξιοποίητη εξαιτίας της αδυναμίας κάποιων να σηκώσουν το ανάστημά τους και να διεκδικήσουν, καλώντας τους ψηφοφόρους να απαντήσουν αν είναι ευχαριστημένοι με την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη και τους οικισμούς τα τέσσερα τελευταία χρόνια.

Ο Δήμαρχος, τόνισε, πρέπει να φέρνει αποτέλεσμα, να κάνει έργα και να βελτιώνει την ποιότητα ζωής των κατοίκων, όχι για να βρίσκει δικαιολογίες.

Χαρακτήρισε δε ανεύθυνο να θέλει κάποιος να σταθεί στο τιμόνι του Δήμου χωρίς σχέδιο, πρόγραμμα, μέριμνα για τους Δημότες και αποτελέσματα για τους ανθρώπους. Ο ίδιος ποτέ δεν φοβήθηκε τις προκλήσεις, δεν κρύφτηκε στα δύσκολα, και πιστεύει στο διάλογο και στη σύνθεση των απόψεων.

Οι βασικοί άξονες του προγράμματος

Στη συνέχεια παρέθεσε τους βασικούς άξονες που αποτελούν τις αρχές του προγράμματός τους, που το διαμόρφωσαν σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων, και αποτελεί τον οδηγό τους για ένα ισχυρό, εξωστρεφή και βιώσιμο Δήμο.

Ένας είναι η Ποιότητα ζωής – Καθημερινότητα, με βελτίωση των υποδομών και λύση στο πρόβλημα των αδέσποτων, το Περιβάλλον, με προτεραιότητα την ενίσχυση του δικτύου φωτισμού, ηλεκτρικά οχήματα, και ενεργειακής κοινότητας για ένα πράσινο Δήμο.

Έμφαση θέλουν να δώσουν στην κοινωνική πολιτική, με μέριμνα προς τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, με την ολοκλήρωση του Τοπικού Πολεοδομικού αλλάζοντας τις ζώνες χρήσης, και διεκδίκηση και αξιοποίηση ακινήτων, μεταξύ των οποίων και ο χώρος του Καρυδορέματος για την δημιουργία ενός βιοκλιματικού πολυθεματικού πάρκου, αλλά και πεζοδρομήσεις.

Προτεραιότητα τους είναι Τουρισμός, με επένδυση στην τουριστική ανάπτυξη με ολοκληρωμένο πρόγραμμα, και ο Πολιτισμός, η Παιδεία και ο Αθλητισμός, δημιουργώντας νέα σχολεία, εκσυγχρονίζοντας τις υφιστάμενες υποδομές, και παιδικές χαρές σε γειτονιές και οικισμούς, και αλλάζοντας το μοντέλο των εκδηλώσεων για να καταστήσουν την πόλη πόλο έξης επισκεπτών

Ο κ. Γραβάνης αναφέρθηκε στην Πολιτική προστασία, με λειτουργικό σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, και στην ίση αντιμετώπιση των οικισμών και των ανθρώπων τους, γιατί η καρδιά του Δήμου χτυπά στα χωριά του, ενώ θα δώσουν έμφαση στην ψηφιοποίηση και την διαφάνεια στο Δήμο.

Για να αποκτήσει ο Δήμος αξιόπιστο Δήμαρχο

Κλείνοντας, δήλωσε έτοιμος να αναλάβει τα ηνία του Δήμου Κομοτηνής, να δώσει τον καλύτερό του εαυτό, να δώσει καθημερινές μάχες για τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους δημότες.

Για αυτό και ζήτησε από τους πολίτες να του δώσουν την ευθύνη και την εμπιστοσύνη τους, για να αποκτήσει ο Δήμος αξιόπιστο Δήμαρχο, ένα διεκδικητή και ομάδα με όραμα, δυνατή φωνή, στην Θράκη, την Ελλάδα, την Ευρώπη, και στα κέντρα των αποφάσεων.

Την Κυριακή άλλωστε επιλέγουν ανάμεσα στο χθες και το αύριο, την στασιμότητα και την ανάπτυξη, το παλιό και το καινούριο, το παρελθόν και το μέλλον που έρχεται δυνατά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.