Να αποκατασταθει η αδικια –λειτουργια Γραφειου Εξυπηρετησης Φορολογουμενων και e-ΕΦΚΑ στις Σαπες

Παρέμβαση στη Βουλή του Δ. Χαρίτου

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου με παρέμβασή του στη Βουλή επισημαίνει την αδικία που υπέστη ο Δήμος Μαρωνείας – Σαπών με το κλείσιμο δημοσίων υπηρεσιών και την αποψίλωση άλλων δομών, που οδήγησαν στην περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής.

Με ερώτηση που κατέθεσε στους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων υπενθυμίσει ότι ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών την περίοδο των μνημονιακών χρόνων αποψιλώθηκε από νευραλγικές υπηρεσίες, όπως ΔΟΥ, ΕΦΚΑ, με αποτέλεσμα τη μεγάλη ταλαιπωρία στην εξυπηρέτηση των πολιτών, τις δυσκολίες στις οικονομικές συναλλαγές των επαγγελματιών και την επιδείνωση της ήδη υποβαθμισμένης οικονομικής δραστηριότητας και επιχειρηματικότητας στην πλέον φτωχή περιοχή της Ροδόπης. 

Ο βουλευτής ζητά τη λειτουργία Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων και Τοπικού Γραφείου e-ΕΦΚΑ στις Σάπες. Άλλωστε, τονίζει, υπάρχουν οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις οι οποίες πρέπει να ενεργοποιηθούν, τη στιγμή, μάλιστα, που ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών αναλαμβάνει να στηρίξει την εγκατάσταση και λειτουργία αυτών των δομών. 

Σύμφωνα με τον κ. Χαρίτου, η εγκατάσταση των δομών θα διευκολύνει τους κατοίκους του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών αλλά και του γειτονικού αγροτικού Δήμου Αρριανών να εξυπηρετούνται στον τόπο τους, χωρίς να χρειάζεται να  διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους και να καλύπτουν ανάγκες και  αιτήματα.

Παράλληλα τονίζει με νόημα πως «σήμερα είναι αναγκαιότητα να επανεξεταστούν επιλογές που υλοποιήθηκαν σε άλλες συνθήκες και να διορθωθούν αδικίες του παρελθόντος, που είχαν αρνητικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία αλλά και στη ζωή των τοπικών κοινωνιών και της επιχειρηματικότητας. Ιδιαίτερα μάλιστα σε μια περίοδο που συζητούμε για την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας και για την ανάγκη στήριξης υποβαθμισμένων περιοχών που βρίσκονται σε φθίνουσα πορεία».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.