Να αναστρεψουν την απαξιωση της Ροδοπης ζητησε απο τους ψηφοφορους ο Γ. Πεταλωτης

«Δεν ταιριάζει στον τόπο μας η μιζέρια και το τέλμα, αλλά η δημιουργία, η προσπάθεια, η εντιμότητα, οι έξυπνες λύσεις, η υπέρβαση»

Να σπάσουν τη μιζέρια και το τέλμα που επικρατεί σήμερα στη Ροδόπη, κάλεσε τους ψηφοφόρους ο υποψήφιος Βουλευτής Ροδόπης με το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ κ. Γιώργος Πεταλωτής, στην κεντρική ομιλία του την Δευτέρα 15 Μαΐου στον πεζόδρομο της Ερμού.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι ξανά εδώ και σηκώνει το ανάστημά του, και μαζί με αυτό σηκώνει το ανάστημά της η Ροδόπη» τόνισε, δεσμευόμενος να παλέψει για να αναταχθεί η περιοχή, μια από τις φτωχότερες της χώρας.

Αναφέρθηκε δε στις μεγάλες δυνατότητές της, τονίζοντας πως ήδη ως τομεάρχης Άμυνας του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ έχει προσκαλέσει επενδυτές της αμυντικής βιομηχανίας στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής μετά τις εκλογές.

Κράτησαν σε δύσκολα χρόνια

Ο κ. Πεταλωτής άνοιξε την ομιλία του ευχαριστώντας όσους παρέστησαν, τιμώντας τόσο τον ίδιο όσο και το ΠΑΣΟΚ, και όσους πίστεψαν επί χρόνια δύσκολα, σκληρά και αντίξοα σε ανθρώπους και ιδέες, που έχουν κέντρο τους τον άνθρωπο, την κοινωνία, την εργασία, την πρόοδο. 

«Σήμερα βρίσκονται εδώ συμπολίτες μας που έχουν άποψη για τη χώρα και τη Ροδόπη, που δεν βολεύονται, δεν βάζουν το στενό ατομικό τους συμφέρον πάνω απ’ όλα, δεν ακολουθούν την μόδα στα πολιτικά τους πιστεύω, δεν έχουν παρωπίδες, δεν είναι α λα καρτ αντισυστημικοί ή δημοκράτες» ανέφερε, αλλά αντίθετα είναι οι άνθρωποι  της σύνεσης, της λογικής, της ευθύνης. Κι όταν προσωρινά φαίνεται να επικρατεί η ισοπέδωση, το εύκολο ανάθεμα, είναι πάλι εδώ, «γιατί εδώ μας γυρίζει μόνη της και πάλι η ζωή και η ανάγκη της».

Απαντώντας σε όσους, «άλλοι καλοπροαίρετοι κι άλλοι ανησυχούντες  για την πολιτική τους ύπαρξη» ρωτούν γιατί είναι εκ νέου υποψήφιος στη Ροδόπη, τόνισε πως επέλεξε αυτή τη στιγμή γιατί όπως όλοι οι κάτοικοι της περιοχής, διαπιστώνει καθημερινά ότι ο νομός απαξιώνεται διαρκώς, ότι χρειάζεται άμεσα ισχυροποίηση, ιδέες και σχέδιο εφαρμογής.

Έχει δε πλήρη επίγνωση και των δυσκολιών, αλλά και διαθέτει την γνώση, την ωριμότητα και την εμπειρία να βοηθήσει την περιοχή να αναπνεύσει, να αξιοποιήσει τους ανθρώπινους πόρους της και τις μεγάλες δυνατότητές της.

Σε αποδρομή η Ροδόπη

Οι πομπώδεις λίστες έργων δεν πείθουν πλέον κανέναν, ούτε τα μεγάλα ποσά δίπλα σε αυτές, τόνισε, όταν πλέον, το 2023, έχουν κυβερνήσει οι πάντες και το μόνο που θα έπρεπε  να μας ανησυχεί είναι ότι κατέχουμε την πιο υποβαθμισμένη θέση στην φτωχότερη πλέον περιφέρεια της χώρας. Θα έπρεπε να μας ανησυχεί «ότι η Ροδόπη χάνει καθημερινά μέρος του πληθυσμού της, ότι το εμπόριο ασφυκτιά δίπλα σε αγορές που πουλάνε φθηνότερα, ότι οι φόροι δεν μειώνονται, ότι τα κίνητρα του νέου αναπτυξιακού νόμου για τη Ροδόπη οδηγούν την όποια επένδυση με ευνοϊκότερους όρους αλλού» επισήμανε ο κ. Πεταλωτής.

Θύμισε μάλιστα με νόημα τις αναφορές του Πρωθυπουργού στο νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής του Ιδρύματος Νιάρχου και στο φράγμα Ιάσμου, που δεν υπάρχει, την ώρα που αρνήθηκε την όποια συζήτηση για ειδική φορολογική κλίμακα στα καύσιμα, ώστε να μην χάνονται δημόσια έσοδα στη Βουλγαρία.

«Επί τέσσερα χρόνια ΝΔ, αλλά και τα άλλα τέσσερα της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,  κανένα σχέδιο δεν καταστρώθηκε για την περιοχή, ενώ η Διακομματική Επιτροπή για τη Θράκη  λειτούργησε μόνον ως πρόφαση για την αδράνεια» ανέφερε, την ώρα που τα καπνά εγκαταλείπονται ως ασύμφορα και οι παραδοσιακοί παραγωγοί εμπαίζονται με προεκλογικές αποζημιώσεις, ενώ ο αγροτικός κόσμος αφέθηκε στην τύχη του, όπως φάνηκε από τα προβλήματα στις δηλώσεις καλλιέργειας, που βάζει σε κίνδυνο την αγροτική παραγωγή της χώρας εξαιτίας των απαράδεκτων χειρισμών.

Ακόμη και στην πανδημία, όταν η περιοχή είχε ανάγκη και το τελευταίο ευρώ,  κανείς δεν μπόρεσε να πείσει το «κέντρο» να μείνει ανοιχτός ο μεθοριακός σταθμός της Νυμφαίας, θύμισε ο υποψήφιος βουλευτής.

Το κέντρο ακούει όσους διεκδικούν

Ο κ. Πεταλωτής τόνισε στην ομιλία του πως θέτει ξανά τον εαυτό του στην κρίση των πολιτών της Ροδόπης, σε συνθήκες δύσκολες, ανταγωνιστικές σε ένα πολύ αξιόλογο και ισχυρό ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, με την υποψηφιότητά του να ταράζει τα νερά.

Υπογράμμισε δε πως μόνιμη επωδός στην περιοχή μας είναι πως «είμαστε μακριά από το κέντρο», όχι χωρίς λόγο, όμως από την εμπειρία του στην πολιτική αντιλήφθηκε πως το «κέντρο» μένει μακριά όταν δεν υπάρχουν τρόποι και άνθρωποι να το πλησιάσουν. Όταν οι φωνές που μας εκπροσωπούν είναι ισχυρές, το «κέντρο» και ακούει και πράττει, όπως έγινε το 2012, για να διασωθεί η μετεγκατάσταση του Αλάν Κογιού.

Το ίδιο και με την αμυντική βιομηχανία, παρόλο που οι δυνατότητες είναι πολλές. Μάλιστα συζητώντας ως τομεάρχης Άμυνας του ΠΑΣΟΚ με επενδυτές της αμυντικής βιομηχανίας τους προσκάλεσε να έλθουν στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής που υπάρχουν οι υποδομές και να μεταφέρουν συγκεκριμένες δραστηριότητές τους στην «ακριτική και ευαίσθητη Θράκη», η οποία δικαιούται να έχει αναπτυξιακό μερίδιο και από τις αμυντικές δαπάνες, μιας επίσκεψη που προγραμματίζεται  να γίνει μετά τις εκλογές.

Όχι στην ισοπέδωση και τη συντήρηση

Το μοναδικό δίλημμα σε αυτές τις εκλογές, τόνισε ο κ. Πεταλωτής, είναι συντήρηση της εικόνας που παρουσιάζει η Ροδόπη ή προχώρημα προς τα μπρος, και ποιος είναι η εγγύηση της αλλαγής που χρειαζόμαστε.

Σε όλη την προεκλογική περίοδο ήρθε σε επαφή με πολίτες από όλους τους χώρους, βλέποντας την κοινή τους αγωνία για το μέλλον, που ζητούν λύσεις εγγύησης για την αλλαγή που χρειάζεται σε πρόσωπα και πολιτικές.

«Την Κυριακή θα πάμε στις κάλπες και όσοι επενδύουν στην ισοπέδωση και με την κάθε τρόπο συντήρηση της σημερινής κατάστασης, θα εκπλαγούν» σημείωσε, τονίζοντας πως είτε από την πλευρά της αντιπολίτευσης, είτε της Κυβέρνησης, με τη στήριξη, τη συνεργασία και την εντολή των ψηφοφόρων, μπορεί να προσφέρει εκεί που όλοι γνωρίζουν ότι υπάρχει έλλειμμα εκπροσώπησης για την Ροδόπη.

«Δεν ταιριάζει στον τόπο μας η μιζέρια και το τέλμα. Αλλά η δημιουργία, η προσπάθεια, η εντιμότητα, οι έξυπνες λύσεις, η υπέρβαση», υπογράμμισε για να προσθέσει πως ο παλαιοκομματισμός και οι βεβαιότητες καθηλώνουν την Ροδόπη.

Το ΠΑΣΟΚ είναι ξανά εδώ

Ανάμεσα στις διεκδικήσεις που προβάλλει, ο υποψήφιος βουλευτής, είναι καινοτόμες αναπτυξιακές παρεμβάσεις, με ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για τη Ροδόπη στο πλαίσιο της δίκαιης ενεργειακής μετάβασης, ώστε να υπάρξουν θέσεις εργασίας με επιδότηση του κόστους των νεοπροσλαμβανόμενων στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής και το Βιοτεχνικό Πάρκο Σαπών. Ενεργή τουριστική πολιτική, όπως μαρίνες και περαιτέρω αξιοποίηση του άξονα με Βουλγαρία, την ολοκλήρωση και λειτουργία του φράγματος Ιασίου και επιτέλους φως στο φράγμα Ιάσμου, τον επανασχεδιασμό του ενεργειακού στίγματος της Ροδόπης αλλά και την στήριξη του ΔΠΘ για να καταστήσει ελκυστικές τις Σχολές του, με προνόμια στην έρευνα και μεγάλο αριθμό υποτροφιών για να διαμένουν οι φοιτητές εδώ.

«Είμαστε εδώ γιατί αντέξαμε, γιατί όταν χρειάστηκε ο τόπος, δεν δειλιάσαμε, δεν συμβιβασθήκαμε, δεν ψάξαμε βουλευτικές έδρες αλλού. Θέλω σήμερα από τη Ροδόπη, να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα. Το ΠΑΣΟΚ είναι ξανά εδώ και σηκώνει το ανάστημά του, και μαζί με αυτό σηκώνει το ανάστημά της η Ροδόπη» κατέληξε ο κ. Πεταλωτής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.