«Να αναγνωριστει ως συνταξιμος χρονος η προυπηρεσια αναπληρωτων εκπαιδευτικων του Μειονοτικου Προγραμματος»

Αναφορά κατέθεσε ο Δ. Χαρίτου στον υπουργό Εργασίας

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου κατέθεσε χθες, Τρίτη 22 Ιουνίου, προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναφορά την επιστολή του Συλλόγου Δασκάλων Αποφοίτων Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης (ΕΠΑΘ) Ν.Ροδόπης-Ν.Έβρου με θέμα: «Ασφαλιστική τακτοποίηση εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας».

Όπως εξηγεί ο βουλευτής πρόκειται για την ασφαλιστική κάλυψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών κατά την περίοδο 1982-1993, στο πλαίσιο του Μειονοτικού Προγράμματος, με κάποιους εκπαιδευτικούς να έχουν από δύο έως επτά ασφαλιστικά ακάλυπτα χρόνια υπηρεσίας και άλλοι από δύο έως δέκα μήνες υπηρεσίες ασφαλιστικά ακάλυπτους. Όπως επισημαίνει στην επιστολή του ο σύλλογος η εν λόγω εκπαιδευτική προϋπηρεσία έχει αναγνωριστεί σε μισθολογικό και βαθμολογικό επίπεδο, αλλά όχι ως συντάξιμος χρόνος από τον φορέα συνταξιοδότησης τους.

Ο σύλλογος αποφοίτων ΕΠΑΘ ζητά να υπάρξει ρύθμιση για την τακτοποίηση των ασφαλιστικών εισφορών του Δημοσίου και την δυνατότητα αξιοποίησης αυτής της εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας, με σκοπό την συνταξιοδότηση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.