Να αλλαξει τα πραγματα για τη Ροδοπη μεσα απο το κοινοβουλιο θελει ο Αθανασιος Ελευθερακης

«Το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι η εθνική μας ύπαρξη, το μέλλον μας σαν χώρα»

Κρίσιμες για την αλλαγή της πορείας της χώρας από τη σημερινή της πορεία, που ο ίδιος και το κόμμα του θεωρούν πως οδηγεί στην καταστροφή, είναι οι εκλογές της Κυριακής, σύμφωνα με τον υποψήφιο Βουλευτή Ροδόπης της Ελληνικής Λύσης κ. Αθανάσιο Ελευθεράκη.

Ο κ. Ελευθεράκης μίλησε στο Ράδιο Παρατηρητής για την εμπειρία του από αυτή την εκλογική περίοδο, τα προβλήματα που συνάντησε σε πόλη και οικισμούς, αλλά και την ανάγκη να μπει νέο αίμα στην πολιτική, με ανθρώπους που ζουν την καθημερινότητα.

«Μια ασφυκτική κατάσταση για όλους»

ΠτΘ: Τι συναισθήματα σας έχει αφήσει αυτή η προεκλογική περίοδος που ολοκληρώνεται;

Α.Ε.: Πέρα από την σωματική κόπωση, και την συμπίεση του επαγγελματικού μου χρόνου, όλο το υπόλοιπο ήταν μια υπέροχη εμπειρία, την οποία είχα ζήσει ξανά στην Α΄ Θεσσαλονίκης όπου δραστηριοποιούμαι και επαγγελματικά, αλλά αυτή τη φορά στη γενέτειρα, ήταν υπέροχα.

Πάντα η εμπλοκή με την πολιτική σε φέρνει σε επαφή με πολύ κόσμο, φεύγεις από τον μικρόκοσμό σου, όμως υπήρξαν και στιγμές που η ασφυκτική κατάσταση που ζούμε όλοι, με την οικονομική δυσπραγία, με τις ήττες στα εθνικά μας θέματα, τις Πρέσπες και αυτά που ετοιμάζονται στο Αιγαίο, μπήκε στη συζήτηση.

ΠτΘ: Άλλαξε αυτή η τριβή με τους πολίτες την άποψή σας για την προτεραιοποίηση των προβλημάτων που υπάρχουν;

Α.Ε.: Τα περισσότερα προβλήματα τα γνώριζα, από τα ζητήματα των αγροτών, μια και έχω πολλούς συγγενείς και φίλους, στην Πόρπη από όπου κατάγομαι και από αλλού. Η κινητήρια δύναμη στη Ροδόπη είναι η πρωτογενής παραγωγή από το κόστος των καυσίμων, όπου χρειάζονται ειδική μεταχείριση οι αγρότες και οι αλιείς, που βλέπουν αθέμιτο ανταγωνισμό από την Τουρκία.

Την ίδια ώρα έχουμε μια μικρή περίοδο τουρισμού, που όμως σε ένα απίστευτης ομορφιάς νομό, μπορεί και να επεκταθεί.

«Αποφάσισα να αλλάξω τα πράγματα εκ των έσω»

ΠτΘ: Τι σας έκανε να συμπράξετε με την Ελληνική Λύση, και να διεκδικήσετε την ψήφο των Ροδοπιτών, όταν δραστηριοποιείστε στη Θεσσαλονίκη;

Α.Ε.: Αποφάσισα να ασχοληθώ με την πολιτική σε μεγαλύτερη ηλικία, αν και η πολιτική μας αφορά όλους, την ώρα που τα μεγάλα πολιτικά τζάκια δεν τα ακουμπούν οι ίδιες οι αποφάσεις τους. Για παράδειγμα όλοι στην Ροδόπη σκεφτόταν το χειμώνα πώς θα θερμανθούν, σε επαγγελματικούς χώρους και κατοικίες, όμως οι ίδιοι οι πολιτικοί, όπως ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, δεν μπορούν να το αισθανθούν.

Και εγώ έχω ακούσει όλες τις υποσχέσεις, τα οράματα, τα παχιά λόγια, πιστέψαμε σε διάφορα κόμματα αλλά η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο. Για αυτό και αποφάσισα να ασχοληθώ ενεργά, για να αλλάξω κάτι εκ των έσω, και διαπιστώνω ότι υπάρχουν πολλοί εργατικοί και έντιμοι άνθρωποι που λειτουργούν με τη λογική, σε αντίθεση με τους παλαιούς πολιτικούς που κάνουν το άσπρο μαύρο.

Δεν υπήρχε περίπτωση να στρατευτώ με κανένα από τα παλιά πολιτικά κόμματα, και αφού μελέτησα τα προγράμματα των κομμάτων, κατέληξα στο πρόγραμμα της Ελληνικής Λύσης, το οποίο έχει κατατεθεί εδώ και χρόνια, επικαιροποιημένο και κοστολογημένο.

Οι εσωκομματικές δομές κινούνται σωστά χωρίς ρεύματα και κόντρες, όπως τα ιδιοτελή κίνητρα που έχουν οι πολιτικοί στα παλιά κόμματα. Και μετά από μια τετραετία κοινοβουλευτικής παρουσίας κινηθήκαμε σύμφωνα με αυτά που έλεγε πριν τις εκλογές, με ελληνοκεντρικό χαρακτήρα, θεσμικά και χωρίς ακρότητες, προτάσεις νόμων, ενώ στηρίξαμε ό,τι θετικό, όπως η αστυνόμευση στα Πανεπιστήμια. Ζητήσαμε και εξεταστική επιτροπή για τη συμφωνία των Πρεσπών, παρόλο που κανένας βουλευτής των άλλων κομμάτων δεν υπέγραψε.

Κρίσιμες οι εκλογές της 21ης Μαΐου

ΠτΘ: Μιλήσατε για αθέμιτο ανταγωνισμό τόσο εθνικά, όσο τοπικά, ο οποίος άγγιξε και εσάς. Υπήρξε προσπάθεια για χτυπήματα κάτω από τη μέση;

Α.Ε.: Δεν φοβάμαι τη σύγκριση με παλιότερους πολιτευτές, που μπορεί να έχουν καλύτερη γνώση των διαδικασιών, αλλά πιστεύω πως οι άνθρωποι προτιμούν την τίμια κατάθεση απόψεων και τον απλό λόγο. Η γλώσσα της λογικής είναι προτιμότερη σε όσους μιλώ, που όπως μου έχουν πει οι ψηφοφόροι δεν ακούν από τους άλλους υποψηφίους. Νομίζω πως πιο πολύ μιλά στις καρδιές των ανθρώπων η απλή λογική, γιατί αυτή εν τέλει επικρατεί όταν πάει να ψηφίσει κανείς.

Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, και υπάρχουν χώρες που περιορίζουν τις κοινοβουλευτικές θητείες. Οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται από τους ανθρώπους που ζουν την πραγματικότητα, όχι από όσους ζουν απομονωμένοι σε ένα πολιτικό κύκλο και ένα τρόπο ζωής που δεν έχει καμία σχέση με την καθημερινότητα.

Όσο για χτυπήματα κάτω από τη ζώνη τοπικά, είναι αναμενόμενα στην πολιτική, όπως ο κ. Στυλιανίδης που πρότεινέ στο ραδιόφωνό σας να περιοδεύσουμε μαζί όλοι οι υποψήφιοι, κάτι ίσως υποτιμητικό για τους νεότερους, αλλά δεν θεωρώ πως υπήρξε προσωπική προσβολή, και αποδέχτηκα την πρότασή του, αλλά συνέχισα να περιοδεύω μόνος μου. Μίλησα όμως πάντα καθαρά πολιτικά, και μάλλον τα χτυπήματα μεταξύ των πολιτικών ήταν περισσότερο εσωκομματικά, και δεν έχω δυσάρεστη εμπειρία.

ΠτΘ: Κλείνοντας ποιο είναι το μήνυμά σας προς τους ψηφοφόρους της Ροδόπης για την προσεχή Κυριακή;

Α.Ε.: Αυτές οι εκλογές είναι κρισιμότατες για τον άξονα που θα κινηθεί η χώρα, αν συνεχίσει την πορεία σε αυτό τον άξονα που θεωρούμε καταστροφική για την εθνική μας ύπαρξη, η μετανάστευση των νέων για να επιβιώσουν, οι κατασχέσεις των κατοικιών, ιδίως στο θέμα των δανείων των παλιννοστούντων, και το διακύβευμα είναι η εθνική μας ύπαρξη, το μέλλον μας σαν χώρα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.