Να αγκαλιασουν την Ρεαλιστικη Ανυπακοη του ΜεΡΑ 25 καλεσε τους Ροδοπιτες η Σοφια Σακοραφα

«Ο πολίτης να ψηφίσει το ΜέΡΑ 25 που θέλει να αγωνιστεί με περισσότερες δυνάμεις στο Ελληνικό κοινοβούλιο για να αγωνιστεί με όραμα, πίστη και ελπίδα»

Περιοδεία στη Ροδόπη πραγματοποίησε το Σάββατο 13 Μαΐου η επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη, κ. Σοφία Σακοράφα, η οποία επισκέφτηκε τις Σάπες, τη Φιλλύρα και παρέστη στις εκδηλώσεις της παραμονής της επετείου της 14η Μαΐου στην Κομοτηνή.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην Κομοτηνή, τόνισε πως επιστέφει μετά από τέσσερα χρόνια για να ζητήσει ξανά την ψήφο των πολιτών της Ροδόπης στο ΜέΡΑ 25, θεωρώντας πως στα τέσσερα χρόνια που βρίσκονται στο κοινοβούλιο, δεν πρόδωσαν τους ψηφοφόρους τους, και μετέφεραν αυτούσια τις αγωνίες τους.

Παρουσιάστηκαν δε οι υποψήφιοι βουλευτές του ΜέΡΑ 25 στη Ροδόπη, Νασρήν Χασάνογλου, Δικηγόρος, Χρήστος Καλαμπούκας, Κτηνοτρόφος, Στέλιος Κολτσίδης υπεύθυνος εστίασης, Αλή Μπουλμπούλ, Πολεοδόμος και Ελένη Μανωλοπούλου, ιδιωτική υπάλληλος.

Σημαντική παρουσία στη Βουλή

«Ήμασταν όλοι παρούσες και παρόντες μέσα και έξω από τη Βουλή, σε όλες τις κινητοποιήσεις, κοντά στα κινήματα και όλους όσους αγωνίζονταν για τα δικαιώματά τους και δεν θέλαμε να τους προδώσουμε στο ελάχιστο τιμώντας το βουλευτικό μας αξίωμα» ανέφερε η κ. Σακοράφα.

Παράλληλα η ίδια επεσήμανε πως μέσα στο Ελληνικό κοινοβούλιο ήταν η μοναδική φωνή διαμαρτυρίας και καταγγελίας, προτείνοντας παράλληλα και λύσεις, κάνοντας πραγματική αντιπολίτευση απέναντι στα μνημονιακά κόμματα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που το μόνο που τους χωρίζει είναι οι λέξεις στις θέσεις τους, οι οποίες υποδεικνύονταν από τα συμφέροντα που υπηρετούσαν.

«Τιμήσαμε στο έπακρο τον τίτλο μας για ρεαλιστική ανυπακοή, με προτάσεις νόμου που έδιναν λύσεις στα προβλήματα των Ελλήνων πολιτών» σημείωσε, θέλοντας να δείξουν πως υπήρχαν και υπάρχουν περιθώρια, ακόμα και στο αυστηρό πλαίσιο που έχει επιβληθεί, να εξασφαλίσουν τα ελάχιστα δικαιώματα των πολιτών.

Συστράτευση σε πλατιά συμμαχία

Για αυτό και κάλεσε σε συστράτευση σε μια πλατιά συμμαχία κινημάτων και κομματικών συσχετισμών, γιατί πιστεύουν ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν αλλιώς, κάτι που περιλαμβάνεται και στο πρόγραμμά τους, με προτάσεις που δίνουν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε πολίτης, αλλά και μια προοπτική για τη νεολαία.

Χαρακτήρισε δε τα κόμματα που κυβέρνησαν την χώρα όλα τα προηγούμενα χρόνια άκρως επικίνδυνα για την ελληνική κοινωνία και την πατρίδα μας, που επειδή δεν έχουν τίποτα άλλο να αντιπαρατεθούν δαιμονοποιούν όποια άλλη άποψη έρχεται στο τραπέζι, όπως τις προτάσεις τους που δίνουν ουσιαστικές και ρεαλιστικές λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός.

«Ο κάθε πολίτης πρέπει να ψηφίσει με απόλυτη πολιτική συνείδηση που βρίσκεται η χώρα, σε όλα τα επίπεδα, και να ψηφίσει το ΜέΡΑ 25 που θέλει να αγωνιστεί με περισσότερες δυνάμεις στο Ελληνικό κοινοβούλιο για να αγωνιστεί με όραμα, πίστη και ελπίδα» ανέφερε, ενώ απέρριψε μετά βδελυγμίας την ιδέα των μετεκλογικών συνεργασιών, τη στιγμή που δεν έχουν γίνει προσεγγίσεις και ζυμώσεις προεκλογικά.

Υπερασπίστηκε τη Δήμητρα

Ειδική μνεία έκανε στην πρόταση για τη δημιουργία του Συστήματος Ηλεκτρονικών Συναλλαγών «Δήμητρα», υπενθυμίζοντας πως η πρόταση υπάρχει από το 2020, απλά δαιμονοποιήθηκε προεκλογικά.

Ισχυρίστηκε δε πως δεν είναι πρόθεσή τους το κλείσιμο τραπεζών και η δημιουργία άλλου νομίσματος, αλλά οι πολίτες με το ΑΦΜ τους να κάνουν τις συναλλαγές τους σε ευρώ και μέσω αυτού το προγράμματος να παρακάμπτονται οι Τράπεζες και οι συχνά παράλογες και υπέρογκες ηλεκτρονικές τους προμήθειες.

Θεωρούν δε πως η λειτουργία του συστήματος θα λειτουργήσει ανταγωνιστικά και προς τις τράπεζες, κάτι που θα ωφελήσει και τους πολίτες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.