Ν. Τσαλικιδης: «Τελικα η λυση για την λειτουργια της Νυμφαιας, δινεται απο τον μονιμο σταθμο ελεγχου για το παραεμποριο»

Ενέργειες για το συνοριακό σταθμό Νυμφαίας από τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης

Τηλεφωνικές επικοινωνίες με ιθύνοντες λειτουργίας του Συνοριακού Σταθμού της Νυμφαίας είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης. Για τα αποτελέσματα των συνομιλιών σε δήλωσή του με αφορμή την απαγόρευση διέλευσης Ι.Χ. επιβατηγών οχημάτων, ο Αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε τα εξής:

«H απρόσκοπτη λειτουργία του συνοριακού σταθμού Νυμφαίας, με την τήρηση των προβλεπομένων υγειονομικών έλεγχων είναι επιβεβλημένη. Το ίδιο ζήτημα θέσαμε, επανειλημμένα, κατά το διάλογο με τους συναρμόδιους κυβερνητικούς φορείς, καθ’ όλο το διάστημα εφαρμογής των αυστηρών περιοριστικών μέτρων για τον covid 19.

Η αντίδραση των τοπικών οικονομικών φορέων και της κοινωνίας για την προσωρινή απαγόρευση της διέλευσης ταξιδιωτών από το συνοριακό σημείο είναι απολύτως λογική. Η οικονομία της περιοχής μας έχει δεχθεί καίρια πλήγματα. Χρειάζονται γενναίες αποφάσεις και ισχυρά μέτρα προστασίας για την επιβίωση των δυναμικών κλάδων και επιχειρήσεων όπως είναι κι οι τουριστικές.

Ζήτησα από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την άμεση άρση των απαγορεύσεων στη Νυμφαία. Σε επικοινωνία μας με τον Υπουργείο Ανάπτυξης και τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμπουλίδη, αποφασίστηκε να διατεθεί προσωρινά για τις ανάγκες του ΕΟΔΥ, ο χώρος του μόνιμου σταθμού ελέγχων που δημιουργήσαμε με το ΥΠΑΝΕΠ και την Εγνατία Οδό κι είναι έτοιμος προς λειτουργία.

Τελικά η λύση για την λειτουργία της Νυμφαίας, δίνεται από τον μόνιμο σταθμό ελέγχου για το παραεμπόριο και τις ενέργειες που έως τώρα έχουν γίνει για να λειτουργήσει».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.