Ν. Παππας: «Ο σιδηροδρομος και η Θρακη στο συνολο της πληρωνουν την απραξια των Μητσοτακη, Καραμανλη και ΤΡΑΙΝΟΣΕ»

Επίσκεψη του τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο μηχανοστάσιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Αλεξανδρούπολη

Ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Β3’ Νότιου Τομέα Αθηνών, Νίκος Παππάς επισκέφτηκε την Παρασκευή 11 Μαρτίου τις εγκαταστάσεις του ΟΣΕ και το μηχανοστάσιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Αλεξανδρούπολη, συνοδευόμενος από τη βουλευτή Έβρου του κόμματος, Νατάσα Γκαρά και τον συντονιστή της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. του νομού, Σπύρο Δέδογλου.

Κατά την επίσκεψη και την  ενημέρωση που υπήρξε, διαπιστώθηκε η πλήρης εγκατάλειψη του σιδηροδρόμου στην περιοχή, καθώς και η δραστική μείωση ως εξάλειψη των δρομολογίων του τρένου στο σύνολο της Θράκης. Μία κατάσταση που συναντάται σε πολλές περιοχές της χώρας μετά το καλοκαίρι του 2019, με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, σύμφωνα με τον τομεάρχη.

Η μεν συντήρηση της γραμμής «Θεσσαλονίκη – Αλεξανδρούπολη», όπως είχε ξεκινήσει επί ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, έχει βαλτώσει, με αποτέλεσμα τα δρομολόγια του τρένου να τερματίζουν στη Δράμα και η Ξάνθη, η Κομοτηνή και η Αλεξανδρούπολη να μην έχουν δει τρένο για πάνω από δύο χρόνια.

Τα δε δρομολόγια εντός του Έβρου και πιο συγκεκριμένα στην (επιδοτούμενη) γραμμή «Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο» έχουν μειωθεί από τρία την ημέρα το 2019 σε μόλις ένα την ημέρα (και αυτό μόνο τις καθημερινές) σήμερα.

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο κ. Παππάς δήλωσε ότι «ο σιδηρόδρομος, η Αλεξανδρούπολη και η Θράκη στο σύνολό της πληρώνουν την απραξία των κυρίων Μητσοτάκη και Καραμανλή, καθώς και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Πρόκειται για μια εικόνα εγκατάλειψης, μια εικόνα που συναντάμε σε κάθε γωνιά της χώρας. Το τρένο, ένα μέσο γρήγορο, φιλικό προς το περιβάλλον και οικονομικό για τον πολίτη, πρέπει να στηριχθεί. Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών οφείλει να φροντίσει για την επιτάχυνση της συντήρησης του σιδηροδρομικού δικτύου, καθώς και για την εκτέλεση των επιδοτούμενων δρομολογίων από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.