Ν. Μηταρακης: Η τουρκικη χωροφυλακη αναγκασε τους μεταναστες να περασουν παρανομα στην Ελλαδα

Προσπάθεια ανεύρεσης της σορού του 5χρονου παιδιού στην τουρκική νησίδα ώστε να ταφεί με αξιοπρέπεια απο την οικογένειά του προανήγγειλε ο Υπουργός

Στο Κ.Υ.Τ. Φυλακίου στον Έβρο όπου βρίσκονται οι 38 μετανάστες που περισυνελλέγησαν χθες Δευτέρα, 15 Αυγούστου, βρέθηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης.

Ο κ. Νότης Μηταράκης μετά το πέρας της επίσκεψής του σημείωσε πως πρόκειται για μία ομάδα 38 μεταναστών, 35 Σύριοι και 3 Παλαιστίνιοι, πως είναι όλοι πολύ καλά στην υγεία τους και πως μία γυναίκα η οποία είναι εγκυμονούσα μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο.

Στην συνέχεια ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου τόνισε πως από τις καταθέσεις των μεταναστών προκύπτει ότι «ήρθαν από την τουρκική όχθη του ποταμού και σπρώχτηκαν προς τη νησίδα, από τις τουρκικές αρχές». Επισήμως όπως ανέφερε ο ίδιος «οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν αυτούς τους μετανάστες εντός Τουρκίας, δεν τους έδωσαν το δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση διεθνούς προστασίας, όπως δεσμεύεται η Τουρκία να κάνει από το Διεθνές Δίκαιο».

Τέλος ο κ. Μηταράκης επεσήμανε πως ένα 5χρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τουρκικό έδαφος. «Θα κινηθούμε μέσω του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθρού Ημισελήνου, ώστε να μπορέσει να βρεθεί το σώμα του παιδιού στην τουρκική νησίδα και να έρθει να ταφεί με αξιοπρέπεια από την οικογένειά του» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε την δήλωση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου:

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.