Ν.Λιβεριαδου: «Ειχα την τιμη να ξεκινησω την ΔΚΕΠΠΑΚ, αλλα και να την τελειωσω»

Η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ επί της κατάργησης της Κοινωφελούς επιχείρησης όπως προβλέπεται από το νέο νομοσχέδιο

Όλα, σχεδόν, έτοιμα είναι από πλευράς Δήμου Κομοτηνής, ούτως ώστε η πόλη να φορέσει τα γιορτινά της και να υποδεχτεί και φέτος με τον καλύτερο τρόπο την εορταστική περίοδο.

Μάλιστα οι προετοιμασίες για την επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου, που συνεπάγεται με την επίσημη έναρξη λειτουργίας του Χριστουγεννιάτικου θεματικού πάρκου, το προσεχές Σάββατο είναι πυρετώδεις, ενώ όπως διαβεβαίωσε η πρόεδρος της ΔΕΚΠΠΑΚ κ.Νατάσα Λιβεριάδου θα είναι όλα έτοιμα ώστε να σημάνει η αρχή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Τα φετινά Χριστούγεννα και η ευθύνη των εορταστικών εκδηλώσεων θα είναι και η τελευταία για την ΔΚΕΠΠΑΚ καθώς μετά από 14 χρόνια λειτουργίας, η 1η Ιανουαρίου του 2024 θα φέρει και την κατάργησή της, όπως και του ΚΕΜΕΑ του Δήμου Κομοτηνής, στο πλαίσιο των διατάξεων 27 και 29 του ν. 5056/2023.

Παρά τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής το ΚΕΜΕΑ αλλά και η ΔΚΕΠΠΑΚ δεν βρίσκονται στην λίστα των νομικών προσώπων και κοινωφελών επιχειρήσεων που θα «εξαιρεθούν» με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών  Θ. Λιβάνιου από την κατάργηση, όπως βέβαια και η πλειοψηφία των αντίστοιχων δημοτικών φορέων σε όλη την Ελλάδα.

Καταργείται η αυτοτέλεια των φορέων

Κληθείσα να σχολιάσει την εξέλιξη αυτή η κ.Λιβεριάδου επεσήμανε πως οπωσδήποτε δεν είναι μια ευχάριστη εξέλιξη, τόσο για τα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου όσο και για τους ανθρώπους που εργάζονται στους δύο φορείς, υπογραμμίζοντας πως στην ουσία η κατάργηση της αυτοτέλειάς των φορέων αυτών θα δυσχεράνει την ίδια την λειτουργία του Δήμου.

«Αμφότεροι οι φορείς, έκαναν τόσες δράσεις που δεν θα γίνονται πλέον, καθώς είχαμε την ευελιξία και την ευχέρεια με το που  θα κάναμε μια πρόταση  ή θα σκεφτόμασταν να υλοποιήσουμε ένα πρόγραμμα, να γίνεται  πάρα πολύ  γρήγορα» ανέφερε για να τονίσει την δυστοκία που θα συναντά τώρα ο δήμος και τον χρόνο που θα απαιτείται να δαπανήσει σε διαδικασίες που θα απαιτούνται, υπογραμμίζοντας επίσης πως αυτοί που πλήττονται κυρίως είναι οι σύλλογοι, που θα «χάσουν» την συνεργασία που έως σήμερα υπήρχε.

Εν αναμονή διευκρινήσεων

«Η ΔΚΕΠΠΑΚ είχε τη δική της χρηματοδότηση, άφηνε πολλά χρήματα στην πόλη και τους ανθρώπους της» ανέφερε, εξηγώντας πως ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί πολλά από τις νέες πρακτικές που οι δημοτικές αρχές θα κληθούν να ακολουθήσουν. Η κ.Λιβεριάδου στάθηκε ιδιαίτερα και στο ζήτημα του προσωπικού, εξηγώντας πως η ΔΚΕΠΠΑΚ είχε την ευχέρεια να μπορεί, μέσω προγραμμάτων και ειδικά μέσω ΟΑΕΔ, να προσλαμβάνει άτομα ανάμεσά τους και ΑμεΑ. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο τα άτομα αυτά που απασχολούνται με συμβάσεις αορίστου χρόνου θα πάνε στον Δήμο Κομοτηνής,  ενώ δεν έχει γίνει σαφές τι θα γίνει με τους υπολοίπους.

Εν αναμονή διευκρινιστικών εγκυκλίων που όπως είπε η ίδια αναμένεται να δώσουν απαντήσεις η κ.Λιβεριάδου θέλησε να εκφράσει το συναισθηματικό της δέσιμο με τους συνεργάτες της αλλά και όσα συνθέτουν σήμερα την ΔΚΕΠΠΑΚ, τονίζοντας πως «εγώ προσωπικά είχα τη χαρά και την  τιμή  να ξεκινήσω την ΔΚΕΠΠΑΚ και να την τελειώσω».  «Ζήσαμε πάρα πολλά πράγματα, φτιάξαμε πράγματα, δημιουργήσαμε, όπως αρκετά έγιναν και στο ΚΕΜΕΑ  με τον κ.  Σωτηρακόπουλο τα οποία και θα κρατήσουμε» ανέφερε κρατώντας στάση αναμονής για την συνέχεια. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.