Ν. Ηλιοπουλος: «Οι αλλαγες δεν μπορουν να προστατευσουν τον πρωθυπουργο απο τη φθορα»

Τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ένδειξη της ανευθυνότητας της κυβέρνησης χαρακτήρισε την επιλογή του πρωθυπουργού να διοχετεύει σενάρια εκλογικού αιφνιδιασμού, την ώρα που η πανδημία είναι σε πλήρη εξέλιξη σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσο Ηλιόπουλο. Όπως σημείωσε «καμία αλλαγή στην κυβέρνηση δεν πρόκειται να προστατεύσει τον κ. Μητσοτάκη από την πολιτική φθορά που έχει ήδη ξεκινήσει».

«Είναι ένδειξη ανευθυνότητας της κυβέρνησης να τροφοδοτεί σενάρια εκλογικού αιφνιδιασμού, αντί να συζητά πώς θα ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας», υποστήριξε ο Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Η κυβέρνηση φέρει ξεκάθαρη ευθύνη για την τραγωδία που βιώνουμε στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, όταν στη διάρκεια δύο μηνών lockdown έχουμε θρηνήσει 4.331 συμπολίτες μας» είπε και πρόσθεσε: «Είναι ξεκάθαρο ότι τα μέτρα περιορισμού από μόνα τους δε δουλεύουν, εφόσον δεν συνδυάζονται από μέτρα που προστατεύουν ουσιαστικά τη δημόσια υγεία».

Άσκησε κριτική και στην κυβερνητική τακτική όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων, επισημαίνοντας ότι ο Στέλιος Πέτσας, τέως κυβερνητικός εκπρόσωπος που πλέον μετακινήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών ως αναπληρωτής, «έσπευσε να προαναγγείλει την επαναλειτουργία τους, χωρίς να συνεδριάσει η επιτροπή των επιστημόνων που είναι αρμόδια για να προτείνει κάτι τέτοιο».

«Σε κάθε περίπτωση, το κρίσιμο είναι τα σχολεία να ανοίξουν με ασφάλεια, να έχουν γίνει πρώτα τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς -και να γίνονται διαρκώς- αλλά και να υπάρξουν μέτρα αραίωσης των μαθητών στις τάξεις», επισήμανε.

Όσον αφορά τον εμβολιασμό, έκανε λόγο για «τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, οι οποίες δεν περιορίζονται στο κυβερνητικό πλιάτσικο που έγινε τις πρώτες μέρες, με στελέχη της κυβέρνησης να παίρνουν τα εμβόλια που προορίζονταν για υγειονομικούς».

«Οι ευθύνες συνεχίζονται με το γεγονός ότι ενώ έχουν φτάσει σχεδόν 96.000 εμβόλια στη χώρα, μέχρι χθες έχουν γίνει λιγότεροι από 4.000 εμβολιασμοί, ενώ καθημερινά έχουμε καταγγελίες από υγειονομικούς ότι αναβάλλονται εμβολιασμοί», τόνισε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.