Ν. Γκαρα: «Μονοδρομος για την κυβερνηση η ψηφιση της Τροπολογιας του ΣΥΡΙΖΑ για τη μειωση του ΕΦΚ στα καυσιμα»

Τα οφέλη της αναλύει η βουλευτής Έβρου

Της τροπολογίας που επανακατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα υπεραμύνεται η βουλευτής Έβρου κ. Νατάσα Γκαρά, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο ζήτημα της ακρίβειας. Παράλληλα αναλύει τα οφέλη που προκύπτουν από την τροπολογία για να τονίσει πως αποτελεί «μονόδρομος για την κυβέρνηση η υπερψήφισή της».

Αναλυτικότερα η κ. Γκαρά επισημαίνει:

«Η ελληνική κοινωνία συνεχίζει να πλήττεται βάναυσα από το τεράστιο κύμα ακρίβειας που σαρώνει σχεδόν τα πάντα στη χώρα. Νοικοκυριά και επιχειρήσεις αδυνατούν να επιβιώσουν απέναντι στις τεράστιες ανατιμήσεις σε τρόφιμα, προϊόντα, πρώτες ύλες, μεταφορές, θέρμανση, ενέργεια κτλ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ επιλέγει σε αυτή τη συγκυρία να παίξει τον ρόλο του θεατή απέναντι σε αυτές τις τρομακτικές εξελίξεις που κινδυνεύουν να τινάξουν στον αέρα τον οικογενειακό προϋπολογισμό και να οδηγήσουν επαγγελματίες, παραγωγούς, αγρότες, εμπόρους στη χρεοκοπία. Στην πραγματικότητα κλείνει το μάτι στα ισχυρά συμφέροντα και στα καρτέλ που τη στηρίζουν, επιτρέποντας την αισχροκέρδεια.

Η χώρα αυτή τη στιγμή πληρώνει την ακριβότερη Μεγαβατώρα στην Ευρώπη και από τις ακριβότερες τιμές βενζίνης στον κόσμο. Αυτές οι «πρωτιές» φέρουν φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του κ. Μητσοτάκη και της επικίνδυνης κυβέρνησής του.

Η κυβέρνηση μέχρι στιγμής αναλώνεται σε καθυστερημένες και υποκριτικές τροπολογίες και μέτρα «ασπιρίνες» που φυσικά δεν ανταποκρίνονται στις τεράστιες αυξήσεις των τιμών στην ηλεκτρική ενέργεια. Αυξήσεις που για τους αγρότες αγγίζουν ακόμη και τα 2.000 ευρώ το μήνα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει καταθέσει μια σειρά από στοχευμένες προτάσεις ώστε να αναχαιτιστεί η ακρίβεια, να ενισχυθεί το εισόδημα των νοικοκυριών, και να στηριχθεί η πραγματική οικονομία. Μερικές από αυτές είναι η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα καύσιμα, η μείωση του ΦΠΑ σε βασικά τρόφιμα, και η άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ.

Την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη προκλητικά μας λέει ότι δεν χρειάζεται μείωση του ΕΦΚ,  επειδή οι φτωχοί δεν έχουν αυτοκίνητα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καταθέτουμε ξανά τροπολογία για μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, στα κατώτατα όρια των συντελεστών που ορίζει η Ε.Ε.

Η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα θα μειώσει σημαντικά την τιμή της βενζίνης, του πετρελαίου κίνησης, του αγροτικού πετρελαίου και τους λογαριασμούς φυσικού αερίου, καθώς και το κόστος παραγωγής και των μεταφορών για τις επιχειρήσεις.

Η υπερψήφιση της τροπολογίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την κυβέρνηση αποτελεί μονόδρομο. Ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος έταξε στους πάντες τα πάντα προεκλογικά, δεν μπορεί πλέον να κρύβεται, ούτε να εμπαίζει την κοινωνία με επικοινωνιακά τερτίπια».

Τι κερδίζουν οι πολίτες από την τροπολογία

Σύμφωνα με την κ. Γκαρά, οι πολίτες κερδίζουν με την τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για μείωση ΕΦΚ στα καύσιμα τα εξής:

Πετρέλαιο Θέρμανσης: Με την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ το κάθε νοικοκυριό θα πλήρωνε τουλάχιστον 300€ λιγότερα ανά χίλια λίτρα πετρελαίου θέρμανσης, ανάλογα και με τη διαμορφούμενη τιμή σε κάθε περιοχή.

ΙΧ Βενζίνη: Με την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ στην αμόλυβδη 95 ο κάθε πολίτης, για το ΙΧ αυτοκίνητό του, θα πλήρωνε λιγότερο τουλάχιστον 25 ευρώ ανά γέμισμα, ουσιαστικά δηλαδή κατά μέσο όρο τουλάχιστον 100€ λιγότερα μηνιαία για όσους μετακινούνται καθημερινά για την εργασία τους με το ΙΧ.

ΙΧ Πετρέλαιο: Με την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ στο πετρέλαιο κίνησης ο κάθε πολίτης θα πλήρωνε τουλάχιστον 6€ λιγότερα για κάθε γέμισμα που θα έκανε στο ρεζερβουάρ του.

Φορτηγό από Κ. Ελλάδα προς Αθήνα: Ένα φορτηγό που εκτελεί μεταφορές από την Κεντρική Ελλάδα προς την Αθήνα και πίσω, χρειάζεται γύρω στα 300 λίτρα πετρελαίου για το κάθε δρομολόγιο. Στα 15 δρομολόγια που εκτελεί μηνιαία από και προς την Αθήνα, με την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θα ξόδευε περίπου 450 ευρώ λιγότερα χρήματα μηνιαίως.

Αγροτικό πετρέλαιο: Μία μεσαία αροτριαία καλλιέργεια για όλο τον χρόνο χρειάζεται περίπου 20.000 λίτρα πετρελαίου. Με την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα πλήρωναν λιγότερα 2.000€.

Βαμβακοσυλλεκτική μηχανή: Μία βαμβακοσυλλεκτική μηχανή με την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα εξοικονομούσε σε κάθε γέμισμα 40€.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.