Ν. Δενδιας: Θελουμε την παρουσια των ΗΠΑ στη Θρακη

«Αυτό λειτουργεί προς όφελος των εθνικών μας συμφερόντων»

Την αναγκαιότητα της παρουσίας των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη επισήμανε ο Υπουργός Νίκος Δένδιας μιλώντας στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης της αμυντικής συμφωνίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με τον κ. Δένδια κάτι τέτοιο «αυτό λειτουργεί προς όφελος των εθνικών μας συμφερόντων», καθώς «θέλουμε την παρουσία τους και στη Θράκη». Μάλιστα, αποκάλυψε ότι υπήρξαν σκέψεις η συμφωνία να έχει 10ετη χαρακτήρα κι όχι 5ετή όπως θα ισχύσει με την παρούσα συμφωνία.

«Αυτό πιστεύουμε ότι είναι το εθνικό συμφέρον. Δεν κάναμε καμία χάρη στις ΗΠΑ. Είμαστε γενναιόδωροι απέναντι στο συμφέρον της πατρίδας. Θέλαμε την 5ετία. Δεν σας κρύβω ότι στην κυβέρνηση σκεφτήκαμε και την 10ετία. Θέλουμε την στρατιωτική παρουσία . Δεν παραστήσαμε ότι είμαστε αυτοί που διώχνουν τις βάσεις. Έχουμε σαφή θέση για το εθνικό συμφέρον. Θέλαμε και θέλουμε την παρουσία στην Θράκη. Ένα από τα σημαντικά στοιχεία της συμφωνίας αφορά την Αλεξανδρούπολη. Θέλουμε την στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Δένδιας έκανε εκτενή αναφορά στα περί πατριωτισμού: «Πολλές φορές στην ιστορία μας ο πατριωτισμός κάλυψε ιδιοτελέστατες προσωπικές ατζέντες, είπε αρχικά και εξήγησε ότι η ΝΔ πιστεύει σε ένα πατριωτισμό ανοικτό, καθώς επίσης και στην ανάγκη να είναι ανοικτή η Ελλάδα στα Βαλκάνια και όχι αιχμάλωτη των ελληνοτουρκικών διαφορών».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.